Blog

Ai voie să-l iei "la rost" pe agentul de poliție, te ajută cu ceva?

Ai voie să-l iei

Ai voie sa-l iei "la rost" pe agentul de poliție, te ajută cu ceva? Una dintre cele mai discutate chestiuni printre șoferii din România este dacă ai sau nu voie sa îl iei la rost pe agentul de poliție atunci când ești oprit în trafic. Așadar, în acest articol vom clarifica această nelămurire a multora, ajutați desigur de litera legii. 1. Polițistul rutier este obligat să se legitimeze în fața șoferului?

Modificări înmatriculare auto 2016

Modificări înmatriculare auto 2016

Actele necesare pentru înmatricularea auto ]n 2016. O serie de modificări ]n procesul înmatriculării unui autoturism au apărut ]n 2016, actele necesare fiind afișate pe site-ul Prefecturii București sau la sediul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai importante schimbări vizează eliminarea necesității autenticității RAR pentru mașinile înregistrate în România sau plata impozitului de către vânzător, pe anul în curs.

Examenul auto va fi înregistrat AUDIO-VIDEO!

Examenul auto va fi înregistrat AUDIO-VIDEO!

Examenul auto se va desfășura după noi reguli, începând cu 2017, potrivit ultimelor modificări legislative. OUG 41/2016, care conține prevederi menite să simplifice procedurile administrative existente, modifică astfel Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată. Potrivit noilor articole, examenul auto se va desfășura după noi reguli: proba teoretică a acestuia va fi înregistrată video, iar cea practică va fi înregistrată audio și video.

Astăzi, 5 octombrie 2015, avem două vești foarte bune

Astăzi, 5 octombrie 2015, avem două vești foarte bune

Astăzi, 5 octombrie 2015, avem două vești foarte bune pentru cei ce doresc permisul de conducere. Prima veste foarte bună. Regulile examenului au fost modificate, astfel că persoanele care vor susține examenul auto teoretic (sala) începând cu data de astăzi (5 octombrie 2015) nu vor mai repeta acest examen în cazul în care pică proba practică (traseul). Mai exact, de la acea dată, persoanele care vor trece cu succes de proba teoretică vor putea susține proba practică de mai multe ori, în cazul în care o pică, iîn perioada de valabilitate a cursurilor absolvite. În acest sens, candidații vor fi…

Modificările codului rutier 2015

Modificările codului rutier 2015

Ultimele modificări aduse Codului Rutier, care au intrat în vigoare de la 14 februarie 2015. Ultimele modificări sunt legate de transportul copiilor, sunt introduse sancțiuni pentru șoferii care transportă copii în autoturisme fără să î asigure în scaune speciale, înălțătoare și centuri de siguranță adaptate pentru ei, aceștia vor risca să fie sancționați cu 487 lei. Polițiștii au propus o astfel de amendă pentru a obliga părinții să fie responsabili și să nu se joace cu viața copiilor. Amenda se reduce la jumătate dacă este plătită în 48 de ore (2 zile lucrătoare ).

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.