DRPCIV

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Veste bună de la Direcția de Permise după haosul creat în sistem. Traseul se va da la 30 de zile de la programare. De-abia la sfârșitul lunii octombrie, Direcția de Pemise Auto va avea personal suficient pentru a le permite candidaților pentru permisul auto să susțină proba practică în cel mult o lună. Acum, timpul de așteptare este și de trei luni între examenul scris și traseu. Lipsa de personal de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cauzată de desele pensionări, va fi remediată de-abia la sfârșitul lunii octombrie, ne-a transmis comisarul-șef din…

Permisul de conducere pentru mașini mari și transportul persoanelor

Permisul de conducere pentru mașini mari și transportul persoanelor

Permisul de conducere pentru masini mari si transportul persoanelor: Ce taxe nu se mai platesc si cum se obtine. Pentru masinile mari, precum si pentru cei care vor sa transporte mai mult de opt persoane este necesar un anumit tip de permis de conducere, in unele situatii putand fi obtinut abia dupa implinirea varstei de 24 de ani, potrivit legislatiei in domeniu. In mare, procedura de obtinere a permisului de conducere nu a cunoscut schimbari in ultima perioada, numai ca inceputul lunii februarie dus la eliminarea unor taxe de inscriere, precum si a celei de reexaminare pentru cei care pica examenul…

Modificări în CODUL RUTIER 2017

Modificări în CODUL RUTIER 2017

Aceste modificari au fost deja facute si in cursul de legislatie simplificat de la Pasul 1 din Scoala Rutiera. HOTARÂRE pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 1.391/2006 în temeiul art. 108 din Constitutia României, republicata, Guvernul României adopta prezenta hotarâre.

Modificări înmatriculare auto 2016

Modificări înmatriculare auto 2016

Actele necesare pentru inmatricularea auto in 2016. O serie de modificari in procesul inmatricularii unui autoturism au aparut in 2016, actele necesare fiind afisate pe site-ul Prefecturii Bucuresti sau la sediul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai importante schimbari vizeaza eliminarea necesitatii autenticitatii RAR pentru masinile inregistrate in Romania sau plata impozitului de catre vanzator, pe anul in curs.

Examenul auto va fi înregistrat AUDIO-VIDEO!

Examenul auto va fi înregistrat AUDIO-VIDEO!

Examenul auto se va desfasura dupa noi reguli, incepand cu 2017, potrivit ultimelor modificari legislative. OUG 41/2016, care contine prevederi menite sa simplifice procedurile administrative existente, modifica astfel Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata. Potrivit noilor articole, examenul auto se va desfasura dupa noi reguli: proba teoretica a acestuia va fi inregistrata video, iar cea practica va fi înregistrata audio si video.

© 2017 All rights reserved.