Chestionare drpciv memorate vizual

Chestionare drpciv memorate vizual

Chestionare auto DRPCIV memorate vizual!

Permisul de conducere nu este un test al capacității de a memora vizual!

Majoritatea celor care vor să obțină permis de conducere vor doar să rezolve chestionare auto, să memoreze răspunsurile corecte ale întrebărilor, fără a-și pune mintea la contribuție și să obțină permisul de conducere fără a învăța legislația rutieră. Acest lucru mă irită foarte tare și cred că nu doar pe mine, această metodă are un efect negativ asupra a tot ce înseamnă curculația rutieră.

Câteva dintre multele dezavantaje pe care le are această metodă de a obține permis de conducere sunt următoarele:

  • În trafic nu te vei descurca, dai peste situații noi pe care nu le-ai întâlnit în acle chestionare auto pe care tu le-ai memorat.
  • Nu cunoști semnificația indicatoarelor, deci nu vei respecta semnificația acestora.
  • Cu siguranță nu vei respecta toate obligațiile pe care le are un șofer începător, pentru că nu le vei cunoaște pe toate. Singura obligație pe care o vei respecta, este să iți pui semnul de începător în parbriz și în lunetă. Sigur o vei face pentru a nu lua amendă și tot atât de sigur sunt și că nu vei amplasa corespunzător aceste semne.
  • Mai sunt și altele pe care nu le vei stăpâni îndeajuns, cum ar fi: semnalele polițistului, prioritatea în intersecțiile mari, ce trebuie să faci în condiții meteo nefavorabile, circulația și semnalizarea în sensul giratoriu, etc...


Sunt câteva site-uri care vă pun la dispoziție tot ceea ce aveți nevoie pentru a devenii un sofer responsabil, trebuie doar să vă doriți să deveniți un șofer bine pregătit și responsabil. Printre aceste site-uri se numără și noul site www.scoalarutiera.ro care oferă utilizatorilor săi o cale eficientă de învațare formată din patru pași de învațare. Cei patru pași de învațare vă trec prin tot ceea ce aveți nevoie în vederea obținerii permisului de conducere.

  • Primul pas de învățare vă oferă tot ce trebuie să știți din punct de vedere legislativ.
  • Al doilea pas vă oferă toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate text.
  • Cel de-al trei-lea pas, și cel mai important, este un mediu de învățare al legislației rutiere explicat audio-video.
  • Iar cel de-al patru-lea pas vă oferă posibilitatea să vă testați cunoștințele acumulate în cei trei pași de mai sus, rezolvând chestionare auto drpciv, iar la finalul acestor chestionare auto ve-ți fi avertizat unde ați greșit și bineinteles vi se va explica audio video acele întrebări la care ați raspuns eronat.


Toată lumea caută exact aceleași întrebări ca la DRPCIV, vor neapărat să fie acele întrebări pe care să le memoreze și apoi să plece să dea examenul și bineînțeles că sunt destui care promovează procedând astfel. Dar sunt convins că aceia care nu promovează printr-o astfel de metodă, au "învățat" de pe site-uri care au întrebări lipsă, iar ei la examen, întâlnind aceste întrebări s-au blocat, bineînțeles că răspunsurile au fost date la nimereală și au picat examneul.

Un exemplu de întrebare pe care dacă o memorezi dar nu o înțelegi logic riști să produci accidente de circulație, care pot avea urmări foarte grave:

Ce obligatii aveti cand sesizati ca urmeaza sa fiti depasit de un alt autovehicul?
A. sa reduceti viteza de mers;
B. sa nu mariti viteza de mers;
C. sa circulati cât mai aproape de marginea din dreapta a carosabilului sau a benzii pe care va deplasati.
Atunci cand sesizati ca urmeaza sa fiti depasit de un alt autovehicul, aveti obligatia de a nu marii viteza de deplasare si de a circula cat mai aproape de marginea din dreapta a parti carosabile sau a benzii pe care circulati. Asadar raspunsul corect este: B si C


Dacă nu vei respecta cu strictețe aceste obligații pe care le ai în situația în care ești depășit de un alt autovehicul, riști să pui în pericol siguranța circulației rutiere iar aceasta poate avea urmări tragice.

Vă recomand acest site de chestionare auto drpciv, www.scoalarutiera.ro și vă îndrum spre a urma cei 4 pași de învățare. Nu omiteți niciunul dintre acești pași, toți sunt importanți pentru a deveni un șofer bine pregătit și responsabil. Dacă aveți întrebări legate de acest subiect, vă așteptăm pe școala rutieră!

15 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.