Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Veste bună de la Direcția de Permise după haosul creat în sistem!

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

De-abia la sfârșitul lunii octombrie, Direcția de Pemise Auto va avea personal suficient pentru a le permite candidaților pentru permisul auto să susțină proba practică în cel mult o lună. Acum, timpul de așteptare este și de trei luni între examenul scris și traseu.

Lipsa de personal de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cauzată de desele pensionări, va fi remediată de-abia la sfârșitul lunii octombrie, ne-a transmis comisarul-șef din cadrul instituției Cristian Nechifor.

Reamintim că “Libertatea” a prezentat pe larg în această lună faptul că un candidat din București, dar și din alte județe, ajunge să susțină proba practică la trei luni după ce a luat sala. În acest moment, Direcția beneficiază doar de 9-11 polițiști examinatori, iar pentru pregătirea altora este necesar un interval de câteva luni pentru a putea face față exigențelor postului.

“În prezent, numărul polițiștilor atestați pentru desfășurarea activității de examinare este insuficient comparativ cu volumul cererilor depuse de candidați, ceea ce determină mărirea termenului de programare la proba practică”, recunoaște Nechifor.

Într-un articol precedent, am prezentat cazul unei fete de 18 ani care a început școala de șoferi în vara anului trecut, iar în luna septembrie a terminat cursurile. A fost programată să susțină examenul scris, sala cum se spune popular, în luna februarie. A fost chemată să dea proba de condus auto la începutul lunii mai.

“Pentru reducerea timpului de așteptare al candiaților și creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor au fost încadratate prin concurs posturile vacante existente la nivelul instituției, urmând ca în cel mai scurt timp să fie atestați ca examnatori polițiștii care îndeplinesc condițiile legale în acest sens”, ne-a mai transmis comisaul-șef Cristian Nechifor.

Acesta a mai adăugat că, în urma acestui demers, preconizează “că până la sfârșitul lunii octombrie serviciul nostru va putea organiza activitatea de examniare cu un efectiv de cel puțin 20 de polițiști examinatori, fapt ce va conduce la scăderea termenului de programere practică la maximum 30 de zile”.

Ultimul candidat înscris astăzi dă examen peste 55 de zile

Conform datelor primite de la DRPCIV, rezultă că în perioada următoare sunt programați peste 9.780 de candidați care urmează să susțină proba practică.

“Examinarea este efectuată în medie cu un număr de 9-11 polițiști atestați pentru această activitate, care examinează zilnic un număr de aproximativ 180 de candidați. Examinările se realizează de regulă în toate zilele lucrătoare”, așa cum ne-a precizat conducerea instituției.

În baza acestor informații, rezultă că ultimul candidat de astăzi, al 9.780-lea, va da traseul peste 55 de zile lucrătoare. Dacă ținem cont de zilele libere din această vară, rezultă că acest candidat va susține examenul practic pentru permis în jurul datei de 25 august.
 

Cum se ajunge la carnetul de șofer

Pasul 1

Proba teoretică poate fi susținută de candidați care îndeplinesc condițiile legale, după înregistrarea în sistemul informatic, în ordinea prezentării la examen, de luni până vineri, în intervalul orar 7.00-15.00 (accesul în sală este permis până la 14.30), iar în zile de marți, în intervalul 7.00-19.30 (accesul în sala este permis până la ora 19.00), ni s-a mai transmis de la DRPCIV.

Pasul 2

Repartizarea candidaților la proba practică se face în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării.

Pasul 3

După promovarea probei teoretice, un candidat se poate programa în vederea suținerii probei practice, în limita locurilor disponibile, oricând, dar nu mai târziu de un an de la absolvirea cursului de pregătire teoretică și practică.

Pasul 4, doar pentru respinși

Candidații declarați respinsi la proba parctică pot fi programați pentru susținerea unei noi probe după o perioadă de cel puțin 15 zile, cu condiția prezentării dovezii care atestă efectuarea a cel puțin șase ore suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducători auto specializată.

Sursa: Libertatea.ro

Ce este nou pe site?!

O noutate este CURSUL DE LEGISLATIE 2017 explicat Audio-Video 3D

Intră aici și pune-te la punct cu legislația rutieră 2017 -->> Curs de legislație Audio-Video 3D

42 Comentarii Lasă un comentariu

Dascalu cristi
Dascalu cristi 26.07.2017 21:19
Cat este de asteptat pana dai orasul dupa ce promovezi sala in.targu jiu
Stefan Moga
Stefan Moga 26.07.2017 14:46
In Cluj cum sta acum treaba la programari pentru traseu? 2 luni de asteptare?
Stoica Vlad
Stoica Vlad 25.07.2017 14:09
Știe cineva dacă se vor angaja examinatori in toate județele ? In special in Brasov mă interesează .
Edutzu
Edutzu 21.07.2017 21:09
Este cineva care are traseu la categ C si nu se poate prezenta in Iasi?? Daca da ma intereseaza bineinteles platesc,multumesc!
Ion ion
Ion ion 21.07.2017 15:03
Buna ziua vreau sa stiu daca se poate cumpara o data in august pentru traseu sau cum procedez pentru ca eu trebuie sa plec urgent din tara am contract pe care nu il pot pierde probleme e ca nu pot reveni in tara
Anonim
Anonim 20.07.2017 11:45
Abia dupa 77 de zile am dat traseul din nou dupa ce l-am picat prima oara
cristina florian
cristina florian 18.07.2017 16:59
Am luat sala astăzi cu 26 pcte datorită scoalarutiera.ro dar din păcate programarea la traseu e pt 11 Octombrie
Gabriela
Gabriela 19.07.2017 23:10
In Bucuresti s-a intamplat asta?
cristina florian
cristina florian 19.07.2017 23:13
Da, Bucuresti. Erau intr-adevăr foarte multe persoane la programări
Gabriela
Gabriela 19.07.2017 23:16
Multumesc!
Turcu Aida
Turcu Aida 12.07.2017 13:23
Buna ziua!Am dat proba practica pe data de 7 iulie dar din pacate am fost respinsa,as putea face ceva ca sa ma pot reprograma si sa dau tot luna aceasta?
Ceru Ciprian Daniel
Ceru Ciprian Daniel 08.07.2017 19:15
Bună ziua eu am dat examenul pe 22iunie și am luat,iar la traseu mă programat pe data de 27sept. se poate sa ma reprogramez?
toader valentin
toader valentin 07.07.2017 12:07
unde pot sa vad daca sunt programat pt traseu

Lasă un comentariu

© 2017 All rights reserved.