Poziția de condus

Poziția de condus

Salut! În acest articol vom vorbi despre un aspect la care majoritatetea oamenilor nu se gândesc atunci când vine vorba despre condusul în siguranță, acesta fiind poziția de condus.

Reglarea poziției de condus înainte de plecarea la drum este esențială, de aceea, trebuie să luam în serios acest aspect și să ne așezăm în scaun în mod corespunzător. Majoritatea mașinilor sunt dotate cu scaune reglabile până în cel mai mic detaliu, așadar, nu văd ce motive am avea să nu o facem.

Poziția la volan influențează confortul fizic, dar mai important, influențează cât de bine veți realiza lucrurile de care aveți nevoie la momentul optim, deasemenea, cât de bine veți putea vedea în interiorul sau în exteriorul mașinii și modul în care concentrarea dumneavoastră globala va fi afectată în timp.

Toata lumea are propria poziție de condus optimă și ar trebui să aflați care este poziția dumneavoastră optimă și ce este mai bine pentru dumneavoastră ținând cont de principiile de bază:

  • În primul rând asigurați-vă că stați drept, lucru care vă va ajuta să vedeți drumul și dimensiunile mașinii.
  • Încercați să stați la o distanță sigură de airbag, dar să vă asigurați că ajungeți la pedale și la schimbătorul de viteze.
  • Este bine să aveți brațele și picioarele ușor îndoite, această poziție este mai confortabilă și vă va ajuta să nu obosiți în călătoriile lungi.
  • Trebuie să știți că majoritatea mașinilor au scaune dar și vloan reglabile siș bineînțeles, asigurați-vă că purtați întotdeuna centura de siguranță.


Odată ce v-ați găsit poziția optimă de condus veți vedea diferența, veți fi mai concentrați, mai vigilenți dar și mai odihniți.

4 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.