Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație 2017
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în carți o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebări sunt asemănătoare (modificate, au alte variante de raspuns) cu cele de la examenul oficial, de aceea sunt mai multe întrebări în carți decât la DRPCIV. Aici se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem întrebări din carți.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări cu aceleași variante de răspuns, inclusiv aceeași ordine a variantelor de răspuns.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Tot ceea ce mai trebuie să faceţi este să vă prezentaţi în zilele urmatoare cu un act de identitate la sediul DRPCIV pentru ridicarea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Gasiți aici lista Serviciilor Publice Comunitare din toate judetele, cu adrese și numere de telefon - Click aici!

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Gasiți aici lista Serviciilor Publice Comunitare din toate judetele, cu adrese și numere de telefon - Click aici!

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

306 Comentarii Lasă un comentariu

melaniacondescu@yahoo.com
melaniacondescu@yahoo.com 22.06.2018 10:31
Buna ziua! Am luat ieri la Bucuresti cu 26 de puncte,maxim.Multumesc mult Școala Rutieră,sunt aceleași întrebări la examen ca cele de pe Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.06.2018 13:44

Cu placere, felicitari! Ne bucurăm că vă putem ajuta.


Nastasescu Floarea
Nastasescu Floarea 15.06.2018 10:05
Ieri pe 14 06 am dat sala la Alexandria Teleorman aveam niște emoții teribile.M-am programat on-line nu am stat deloc la rândul format am depus imediat dosarul apoi sala la ora 13.Am intrat în prima serie.Și am luat cu 24!Mulțumesc școală rutiera ptr.ajutorul dat sunteți minunați și de un ajutor prețios. Chiar dacă nu înțelegi când greșești la sfârșit se explica pe înțelesul tuturor unde ai greșit plus explicația video!recomand acest site!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 17.06.2018 20:38

Cu placere, felicitari! Ne bucurăm că vă putem ajuta.


Marius Plantos
Marius Plantos 14.06.2018 18:01
Multumesc,scoala rutiera,am luat sala ieri 13 iunie,cu 25 puncte,la Bacau,Foarte util site-ul,sunt aceleasi intrebarile ca la examen,Recomand!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.06.2018 18:48

Cu placere, felicitari!


daniela posteuca
daniela posteuca 13.06.2018 12:09
Mulțumesc Școala rutieră am învățat de pe acest site este foarte bine explicat tot pe înțelesul tuturor cu ajutorul dumneavoastră am luat astăzi examenul cu 26 de puncte și nu am cuvinte sa va spun cât de mult a facut pentru mine sunt fericita multumeeeeeeeesc!!!!!!!!!!!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.06.2018 20:10

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Geo
Geo 12.06.2018 13:25
Salutare !Ma poate ajuta și pe mine cineva?? Eu am luat și sala si orașul la cat C,, dar nu am luat atestatul Cpi,,Pot conduce camioane goale fără marfa ?? Sau trebuie avut atestatul indiferent dacă este gol camionul sau nu ?, mulțumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 17.06.2018 21:00

Poti conduce atat timp cat nu transporti marfa.


avramadriana76@yahoo.com
avramadriana76@yahoo.com 11.06.2018 23:17
Unde se poate verifica disponibilitatea unui nr.de inmatriculare preferential ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 17.06.2018 21:01

Pe site-ul www.drpciv.ro


Monica Săplacan
Monica Săplacan 11.06.2018 12:51
Ce perioada este valabil dosarul daca am fost respinsă la proba practică?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.06.2018 20:47

Dosarul este valabil 1 an de zile de la data promovarii cursurile scolii de soferi.


Daniela Panaet
Daniela Panaet 05.06.2018 21:06
Unde te programezi pentru atestat marfuri
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.06.2018 12:55

Suna la cei de la www.arr.ro


Adrian Costel
Adrian Costel 05.06.2018 06:38
doresc sa va pun si eu o intrebare . daca nu mi-a expirat dosarul de la scoala unde sunt acum . si doresc sa imi deschid alt dosar la o alta scoala . este posibil sau trebuie sa astept sa expire dosarul de la scoala actuala ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.06.2018 12:31

Din cate stim noi, trebuie sa iti inchida dosarul cei de la vechea scoala de soferi sau sa iti faca un transfer. Vorbeste la vechea scoala de soferi.


CLAUDIAGABRIELA@GMAIL.COM CHEREJI
CLAUDIAGABRIELA@GMAIL.COM CHEREJI 02.06.2018 18:45
Vreau sa invat
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.06.2018 13:05

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Elena Daniela Viciu
Elena Daniela Viciu 02.06.2018 16:15
Buna ziua,
Pentru reprogramare la traseu este obligatoriu sa merg personal sau se poate duce si o alta persoana cu documentele necesare ?
Multumesc
Mihaela Elena
Mihaela Elena 31.05.2018 20:17
Buna seara ! Dintre acele 1183 de intrebari , 26 dintre ele vor fi la examen ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 01.06.2018 20:51

La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.


Daniel Markus
Daniel Markus 30.05.2018 00:36
Buna ziua daca fac cele 45 de fisire si nu fac mediul de învățare,nu este bine ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.05.2018 19:57

Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.


Fane Asaftei
Fane Asaftei 21.05.2018 15:15
Am luat sala azi 21 mai la Alba cu 24 multumesc scoala rutiera
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.05.2018 20:16

Cu placere, felicitari!


Nagy Katalin
Nagy Katalin 16.05.2018 22:37
Buna seara tuturor,am si eu o intrebare.Am luat permis in luna martie,am voie sa trec peste granita,am tot cautat raspunsuri dar se difera.Va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns sigur.Multumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 21.05.2018 13:19

Da, poti trece. Dar trebuie sa cunosti regulile de circulatie din acea tara, pentru cei incepatori.


Lasă un comentariu

© 2017 All rights reserved.