Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație 2017
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în carți o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebări sunt asemănătoare (modificate, au alte variante de raspuns) cu cele de la examenul oficial, de aceea sunt mai multe întrebări în carți decât la DRPCIV. Aici se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem întrebări din carți.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări cu aceleași variante de răspuns, inclusiv aceeași ordine a variantelor de răspuns.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Tot ceea ce mai trebuie să faceţi este să vă prezentaţi în zilele urmatoare cu un act de identitate la sediul DRPCIV pentru ridicarea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Gasiți aici lista Serviciilor Publice Comunitare din toate judetele, cu adrese și numere de telefon - Click aici!

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Gasiți aici lista Serviciilor Publice Comunitare din toate judetele, cu adrese și numere de telefon - Click aici!

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

130 Comentarii Lasă un comentariu

Tatiana
Tatiana 20.09.2017 11:12
Am luat proba teoretica si inainte de cea practica,m.am cununat si mi.am schimbat buletinul.Mai pot da proba practica?
Marius Adrian Verdeş
Marius Adrian Verdeş 22.09.2017 22:03
Din ce stiam atasezi o copie a buletinului nou la dosar.
Georgyana Deacu
Georgyana Deacu 19.09.2017 21:39
Mulțumesc mult de tot Școala Rutiera am dat sala azi la Călărași și am luat 25/26 sunteți foarte buni recomand cu plăcere acest site
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.09.2017 19:42

Cu placere, felicitari!


Petrariu Doru
Petrariu Doru 18.09.2017 15:27
Cineva pe 26 la Botosani
Mihalache Olga
Mihalache Olga 18.09.2017 14:59
Bună ziua!imi recomandati si mie o școală ,zona Aviatiei Bucuresti!Multumesc!
Ionuț Măldăruși
Ionuț Măldăruși 17.09.2017 21:47
Mulțumesc mult de tot, Școala Rutieră.
Vineri 15 Septembrie am luat și eu sala 24/26 la Slatina. Învățați cu încredere, aceleași întrebări ca la sală. Multă sănătate!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 17.09.2017 22:19

Cu placere, felicitari!


Zaineamihai84@yahoo.com
Zaineamihai84@yahoo.com 16.09.2017 16:14
Nu pot da traseul din motive medicale la cat tiimp ma programeaza sa dau iarasi
Zainea mihai
Zainea mihai 11.09.2017 12:21
Daca am luat sala si am picat traseu trebuie sa dau sala iarasi
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.09.2017 19:48

Nu.Candidaţii declaraţi “respins” la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioada de cel puţin 15 zile calendaristice cu prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată


Andrei Ciucur
Andrei Ciucur 11.09.2017 12:14
Am dat astăzi sala și am luat. Problema este ca disponibilitatea pentru oraș era de-abia în luna a 11 a. VA ROG, DACA ARE CINEVA MAI DEVREME SI DORESTE SA FACA UN SCHIMB, CONTACTAȚI-MĂ!!!! AM NEVOIE DEOARECE SI LUCREZ SUNT SI LA LICEU SI TREBUIE SA AM CU CE SA MA.DEPLASEZ MAI USOR... Eu am dat de B1, pot face schimb și cu B!

DACA ESTE NEVOIE OFER SI BANI IN SCHIMBUL PROGRAMARII.
Nr.: 0738472249
Dana
Dana 05.09.2017 15:51
Buna.Am obtinut examenul teoretic in 22 martie cu 24 puncte de atunci am dat traseul de 3 ori si l-am picat ultimul fiind in 31 august.Mentionez ca sunt din fagaras jud.brasov.Azi am fost la brasov sa ma reprogramez si mi sa spus ca nu sunt date disponibile la fagaras decat in ianuarie .Ma intreb cum este posibil asa ceva .si ultimul traseu l-am dat dupa 3 luni .daca se poate va rog sa_mi dati un sfat ce sa fac este foarte mult de asteptat si pe langa lunga asteptare care acum a ajuns la 5 luni domnii examinatori sunt foarte iritati cand vin la fagaras se pica elevii pe capete.
Gabi
Gabi 05.09.2017 14:03
M-am programat online pe site pentru a sustin proba teoretica a examenului,dar nu am reusit sa salvez pagina cu programarea. Ce e de facut?
Andrei Ciucur
Andrei Ciucur 11.09.2017 23:20
Intra din nou ca sa te programezi si dupa ce introduci toate datele o sa zica ceva gen : "Deja sunteti inregistrati cu datele___________" si o sa iti dea programarea anterioara. Am patit-o.

Lasă un comentariu

© 2017 All rights reserved.