Pasul 3 - Mediu de învățare

Categoria B (B, B1), Întrebarea 5 din 1176

Execută corect autoturismul manevra de depăşire?

  • A
    nu, deoarece autobuzul are prioritate la plecarea din staţie;
  • B
    nu, deoarece această manevră nu este permisă în dreptul staţiilor mijloacelor de transport public de persoane;
  • C
    da, manevra este regulamentară.

Răspunsul este greșit!
Răspunsul este corect!
Explicație text întrebare oficială drpciv / chestionare auto:
In situatia data observam ca autobuzul a semnalizat intentia de a se pune in miscare din statia prevazuta cu alveola, insa autoturismul nu are obligatia de a-i acorda prioritate de trecere autobuzului, autobuzul fiind obligat sa se asigure si sa acorde prioritate de trecere celorlalti participanti la trafic cu exceptia celor care circula din spatele acesutia.
In situatia data, autoturismul executa corect manevra de depasire. Autobuzului ii vor acorda prioritate de trecere doar vehiculele care circula din spatele acestuia.
Asadar raspunsul corect este: C
 
Articol referință din legislatia rutieră în vigoare: OUG sau Regulament
Art. 120. 
(1) La apropierea de o staţie pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenţia de a ieşi, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordură este obligat să reducă viteza şi, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic.
(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere pietonilor aflaţi pe partea carosabilă pentru a urca în tramvai sau după ce au coborât din acesta, dacă tramvaiul este oprit în staţie fără refugiu.

Chestionare auto drpciv explicate audio video.

Intră în contul tău!