Pasul 3 - Mediu de învățare

Categoria B (B, B1), Întrebarea 3 din 1176

În ce ordine vor trece vehiculele prin intersecţia prezentată?

  • A
    tramvaiul 1, tramvaiul 2, autoturismul;
  • B
    tramvaiul 2, tramvaiul 1, autoturismul;
  • C
    tramvaiul 1, autoturismul, tramvaiul 2.

Răspunsul este greșit!
Răspunsul este corect!
Explicație text întrebare oficială drpciv / chestionare auto:
Intersectia din imagine este dirijata prin indicatoare de reglementare de prioritate, sub fiecare indicator se gaseste instalat cate un panou aditional care ne indica directia drumului cu prioritate.
Tramvaiul 2 si autoturismul vin de pe drumuri fara prioritate, intalnind indicatorul “Cedeaza trecerea” si au obligatia de a acorda prioritate de trecere.
Tramvaiul 1 circula pe drumul cu prioritate intalnind indicatorul “Drum cu prioritate” si va trece primul prin intersectie.
Intre tramvaiul 2 si autoturism s-a creat o situatie de egalitate, deoarece ambele intalnesc indicatorul “Cedeaza trecerea”, situatie in care se va aplica regula prioritatii de dreapta, autoturismul ii va acorda prioritate de trecere tramvaiului 2 deoarece acesta ii vine din partea dreapta.
Ordinea de trecere este urmatoarea: tramvaiul 1, urmat de tramvaiul 2 iar ultiumul prin intersectie va trece autoturismul.
Asadar raspunsul corect este: A

Chestionare auto drpciv explicate audio video.


Vezi în tutorialul de mai jos cum să folosești site-ul scoalarutiera.ro pentru a obține permisul auto din prima încercare. 

Intră în contul tău!