Permis de conducere Categoria Redobândire

Categoria Redobândire
Ești pregătit 0% să iei permisul

Redobândirea permisului de conducere SUSPENDAT

Trebuie să facem diferența de la început între următorii termeni:

 • Suspendarea permisului de conducere, este suspendarea dreptului de a conduce și se face pe o durată limitată de timp, între 30 și 120 de zile.
 • ANULAREA permisului de conducere, este desființarea documentului, titularul acestuia rămâne definitiv fără acel permis de conducere. Pentru a putea conduce din nou trebuie să obțină un nou permis de conducere. Pentru permis de conducere ANULAT intrați aici --> Redobândire permis auto anulat

În continuare o să vorbim despre permisul de conducere SUSPENDAT

Daca ai avut nefericitul moment în care dintr-o simplă manevră de neatenție, nu ai acordat prioritate, fie la o simplă ieșire din parcare, fie la un indicator de cedează trecerea, etc., cu siguranță permisul de conducere ți-a fost suspendat în cazul în care a avut loc un accident ușor, sau pentru o alcoolemie de până la 0.80mg/l, dar fără accident (atât de ușor de suspendat și atât de greu de redobândit).

La prima vedere, chiar dacă accidentul a fost unul ușor, soldat cu avarii ușoare, și crezi că prin plata amenzii și înmânarea poliței de asigurare RCA celui accidentat, ai scăpat de griji, te înșeli, de fapt de aici încolo încep marile probleme datorate birocrației. Nu este deloc ușor de găsit informația necesară pentru a cunoaște ce trebuie să faci ca să îți redobândești permisul de conducere suspendat, nu ești informat în mod clar și concret. Legislația este foarte întortocheată și destul de stufoasă.

Chiar mai jos am creat un ghid în care o să răspundem la întrebările pe care le are orice șofer care are permisul de conducere suspendat și care dorește să își reducă perioada de suspendare sau care nu știe dacă este sau nu obligatorie susținerea testului (examenului) de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (chestionarul 13 din 15).

Ghid actualizat cu ultimele modificări legislative intrate în vigoare la 27-02-2022

Obligații în cazul permisului suspendat

Este obligatorie susținerea examenului de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (adică testul de redobândire 13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^1 alin (1) și (2)

Da, pentru unele cazuri specifice este obligatorie susținerea acestui examen. Acest examen se susține doar în timpul perioadei de suspendare, ori de cate ori dorești, până îl promovezi. Cazurile în care este obligatorie susținerea examenului sunt următoarele:

 • conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
 • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
 • pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;
 • pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală; (Litera d) a fost modificată în lege și actualizată și pe Școala Rutieră la 31-01-2022)
Ce se întâmplă dacă nu promovez sau nu mă prezint la examenul obligatoriu (adică testul de redobândire 13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^1 alin (3)

În cazul în care nu promovezi testul sau nu te prezinți la examen până îți expiră perioada de suspendare, se prelungește automat perioada de suspendare cu încă 30 de zile. Adică o să îți recuperezi permisul cu 30 de zile mai târziu față de data la care iți expira inițial suspendarea.

Exemplul 1: dacă ai permisul suspendat pentru 60 de zile, dacă examenul este obligatoriu pentru fapta ta, iar tu te duci să dai examenul și îl promovezi, îți recuperezi permisul în 60 de zile.

Exemplul 2: dacă ai permisul suspendat pentru 60 de zile, dacă examenul este obligatoriu pentru fapta ta, iar tu nu dai examenul sau îl dai de cate ori vrei dar nu îl promovezi, îți recuperezi permisul în 60 + încă 30 de zile =  90 de zile.

Unde se susține acest examen de redobândire (13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^2 alin (1)

Acest test se poate susține la orice serviciu al poliției rutiere. Prin urmare, testul se poate susține în orice județ, nu doar în cel de domiciliu sau în cel pe raza căruia s-a constatat fapta.

Testul se poate susține ori când dorești, săptămânal și este gratuit. Important este faptul că examenul poate fi susținut doar în perioada suspendării. Acesta se programează, numai după ce expiră dovada înlocuitoare cu drept de circulație, de regula cu o valabilitate de 15 zile (la cei cu zero zile drept de circulație acesta se programează începând cu prima zi de suspendare), la orice serviciu al poliției rutiere în care se poate susține examenul, având la tine Cartea de Identitate și dovada înlocuitoare a permisului de conducere (pentru a afla zilele, orele și condițiile în care se pate susține examenul, accesați pagina serviciului poliției rutiere la care doriți să susțineți examenul). Examenul va fi susținut 20 de minute, cu întrebări 13 corecte din 15, întrebări care se regăsesc aici pe Școala Rutieră la categoria Redobândire. Întrebările au variante de răspuns a), b) și c) din care doar una poate fi corectă (nu sunt corecte mai multe variante de răspuns ca la examenul standard).

Ai mare grijă să nu rupi sub nici o formă dovada înlocuitoare a permisului de conducere, chiar dacă a expirat termenul de valabilitate, și chiar dacă pe ea nu se specifică termenul de valabilitate, fără ea nu vei putea susține examenul, și nici nu vei putea ridica permisul. Deci va fi nevoie de o nouă dovadă (sau declarație de pierdere/deteriorare la notariat) cu costuri ceva mai mari.

Testul nu este greu, ideea este să înveți și să nu dai răspunsuri din "experiență sau practică" ci din lege. Așadar, pentru a avea o reușită sigură în redobândirea permisului, va trebui să alegi aici pe site-ul Școala Rutieră categoria Redobândire (13 din 15), și să parcurgi toți cei 4 pași de învățare.

Reducerea Perioadei de suspendare (cu o treime)

Se poate reduce perioada de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (1) și Articolul 106

Da, se poate să ți se reducă perioada de suspendare cu o treime (de exemplu: de la 120 la 80, de la 90 la 60 sau de la 60 la 40), dar este necesară admiterea unui examen de testare a cunoștițelor (Chestionar redobândire 13 din 15). Trebuie știut că această reducere nu se face din oficiu. Dacă dorești să beneficezi de această reducere trebuie să faci o cerere specială în acest sens, este o cerere tip care o poți procura de la serviciile poliției rutiere sau de la unele centre de copiere din apropierea acestora. Dacă cererea este făcută corect și îndeplinești condițiile, cu siguranță se va aproba, nu trebuie să îți faci griji. Atenție! Acest examen se va susține în primele 20 de zile de suspendare, inclusiv in a în a 20-a zi (zilele sunt calendaristice). Examenul nu se mai poate susține dacă trec mai mult de 20 de zile din suspendare. (OUG 195/2002  Articolul 106).

Care sunt condițiile pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (1)

Pentru a beneficia de această reducere trebuie să îndeplinești aceste două condiții:

 • să fi declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (testul 13 din 15);
 • să ai permisul de conducere de mai mult de un an în momentul în care săvârșești fapta, mai exact, să nu fi începător.
Care sunt faptele pentru care SE POATE beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (1 și 2)

Perioada de suspendare se reduce cu o treime, doar la cererea titularului (Atenție! Doar dacă faci o cerere în acest sens), pentru următoarele fapte:

 • depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 79 alin. (2); (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere», concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • nerespectarea regulilor privind trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care a/au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloana; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • nerespectarea regulilor privind depășirea; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • conducerea vehiculului cu deficiențe periculoase la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție; (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic; (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • deținerea, montarea sau folosirea în circulația pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept. (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor. (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
Care sunt situațiile în care NU SE POATE beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (2)

Nu toți cei care au permisul suspendat își pot reduce perioada de suspendare. Sunt unele situații în care reducerea nu se poate aplica, acestea sunt:

 1. dacă ai cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
 2. conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
 3. depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic;
 4. neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune;
 5. efectuarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, a circulației în sens contrar sensului de circulație, a circulației sau traversării de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile;
 6. perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
 7. perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este aplicată prin însumarea mai multor perioade de suspendare prevăzute de lege dintre care cel puțin una prevăzută de art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4).

Art. 102 alin. (3) (pentru punctul 7 de mai sus)

 • conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
 • conducerea vehiculului cu deficiențe periculoase la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție;
 • depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;
 • deținerea, montarea sau folosirea în circulația pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept;
 • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
 • circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor.

Art. 102 alin. (4) (pentru punctul 7 de mai sus)

 • depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic;
 • neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune;
 • efectuarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, a circulației în sens contrar sensului de circulație, a circulației sau traversării de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile.

Nu se reduce perioada de suspendare pentru cazurile în care se suspendă dreptul de a conduce pentru 180 de zile, adică cele 3 cazuri stabilite prin măsura administrativă de la Articolul 103 literele c), d) și e).

Art. 102 alin. (3) (pentru punctul 7 de mai sus)

c) pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;
d) pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală;
e) pentru o perioadă de 180 de zile, când titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracțiunile prevăzute la art. 334 alin. (1) și (3) din Codul penal.

Dacă fac cerere pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare, când susțin examenul (redobândire 13 din 15) de verificare a cunoașterii regulilor de circulație? - OUG 195/2002  Articolul 106

În cazul în care ai făcut o cerere de reducere a perioadei de suspendare, examenul se va da în primele 20 de zile de suspendare, inclusiv in a în a 20-a zi. Nu se mai dă examenul oricând se dorește pe toata perioada de suspendare așa cum se face în mod normal atunci când examenul este obligatoriu și nu faci cerere de reducere.

După admiterea examenului (ați răspuns la cel puțin 13 întrebări corecte din 15), dacă sunteți pentru reducerea cu o treime a duratei suspendării, veți avea nevoie de următoarele documente:

 • Copie dovadă înlocuitoare a permisului de conducere față verso (pe verso completată de polițist cu admiterea dumneavoastră);
 • Copie carte de identitate;
 • Copie proces verbal (unde este specificată și amenda);
 • Cerere tip, de reducere a suspendării (o găsești la centrele de copiere de pe lângă poliție).

Cu aceste copii de documente mergi la ghișeu și depui acele copii pentru analizare și aprobare. În mod normal această analiză durează cam o săptămână dar uneori poate dura până la o lună, depinde de cât de solicitat este sistemul. Din fericire rezultatul aprobării cererii de suspendare se transmite online și întotdeauna este favorabil dacă îndeplinești condițiile.

Ultimul pas, după trecerea perioadei de suspendare, mergi la sediul Poliției, de unde cu dovada înlocuitoare a permisului de conducere (în original) și cartea de identitate (buletinul), îți ridici în cele din urmă prețiosul permis de care mulți nu ne putem lipsi. În această fază finală este ultimul drum al actului "dovada înlocuitoare a permisului de conducere", care în mod normal nu are niciunde indicat sa fie păstrată și după expirarea celor 15 zile (mulți având instinctul de a o arunca după expirare).

Nu uita, la redobândirea permisului, ești „pătat” pentru 6 luni conform legislației în vigoare, adică dacă în decursul primelor 6 luni după redobândire ți se va mai suspenda permisul, se vor mai adăuga încă 30 de zile la suspendare (art. 103 alin. 2 din OUG). Iar dacă ai cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce, nu mai poți beneficia de reducerea perioadei de suspendare (art. 104 alin 2 din OUG). Deci, grijă mare!

Legislația rutieră din care se inspiră ghidul de mai sus se găsește în următorul link, în caz că ai nelămuriri poți intra aici să te informezi suplimentar --> Legislație redobândire permis suspendat, actualizată la zi!

1200 Comentarii Lasă un comentariu


Istrate Silviu
Istrate Silviu 13.08.2022 07:38
Buna ziua, se poate anula dovada si sustime examenul mai devreme? In cazul in care nu este obligatoriu examenul, ci pentru cererea de reducere perioadei de suspendare.

Multumesc, pentru raspuns!

Popa Maria
Popa Maria 29.07.2022 14:45
Buna ziua. Dacă am decât 6luni de când am permis și mi l au suspendat pe 90zile pot da vreun examen că să scurteze perioada de suspendare?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.07.2022 09:05

Soferii incepatori nu pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare.Bogdan Maris
Bogdan Maris 20.07.2022 16:15
Buna ziua, in chestionarele pentru redobandire nu am intalnit intrebari despre mecanica sau prim ajutor. Aceste nu sunt cuprinse la testare? Multumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.07.2022 15:26

Toate intrebarile pe care le poti avea la examenul oficial le gasesti in mediul de invatare aferemt categoriei redobandire.Pasare Aurel
Pasare Aurel 19.07.2022 09:53
Va sugerez sa scrieti Mare si cu ...Roșu ...pe prima pagina....,,Daca suspendarea este cu testare facultativa (eventual sa explicati ce inseamna asta in primul rand) ...examenul se sustine in primele 20 de zile de la expirarea dovezii,,...Eu am aflat asta abia in a 22 zi...si am pierdut. Faptul ca era scris pe undeva pe la comentarii...nu mi-a fost de folos (probabil ca gresesc ca nu citesc aceste comentarii ). Culmea...cine este obligat sa dea testarea o poate face oricand in perioada de suspendare...,, din putul intunecat al gandirii legiitorului...zic eu )
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 23.07.2022 09:16

Mulțumim pentru sugestie. Deși informația respectivă se găsește în partea de final a textului de mai sus (nu doar în comentarii). O sa încercam să facem ceva pentru ca cei ce citesc cele de mai sus să nu omită acest detaliu esențial.cst cornel
cst cornel 16.07.2022 18:19
Buna ziua, cand trebuie facuta si depusa cererea pentru reducerea perioadei de suspendare, mai am o zi si imi expira dovada, o pot depune chiar in ziua in care ma voi duce sa sustin testul?

Bogdan Patrascu
Bogdan Patrascu 12.07.2022 16:02
Felicitari pentru tot ceea ce faceti !
Nu inteleg din textul de mai sus urmatorul lucru: permis suspendat 90 de zile pt viteza 53km/h! Intreabarea mea este daca pot sa dau examenul de mai multe ori in decursul celor 20 de zile?? Pentru examenul obligatoriu, inteleg ca se poate da, dar in situatia mea nu am inteles! Multumesc

Claudiu Taban
Claudiu Taban 05.07.2022 12:36
Bună ziua , dacă nu am putut ajunge în cele 60 de zile sa dau examenul sau mai adăugat 30 de zile ? Mulțumesc.

Mihai Duian
Mihai Duian 01.07.2022 16:46
Mi-a fost luat permisul de conducere pentru conducerea sub influenta substanțelor psihoactive, am primit dovada cum ca nu mai am dreptul sa conduc, fara a fi precizată o perioadă de timp.
Dosarul a fost clasat pentru ca la venirea analizelor am iesit negativ sange/urina. In acest caz mai e nevoie de susținerea examenului 13 din 15(chestionarul de mai sus)

Stoinescu Dragos
Stoinescu Dragos 22.06.2022 13:38
Bună ziua!Eu sunt din Prahova și permisul mi s a suspendat în județul Olt pentru depășirea vitezei cu 50km.Unde depun cererea pentru reducere,la prahova sau în Olt unde sa întâmplat fapta.Eu am domiciliul în Prahova.
Mulțumesc!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 25.06.2022 09:33

Acest test se poate susține la orice serviciu al poliției rutiere. Prin urmare, cererea pentru susținerea testului se poate depune în orice județ, nu doar în cel de domiciliu sau în cel pe raza căruia s-a constatat fapta.Ștefan bianca
Ștefan bianca 15.06.2022 08:17
Bună ziua! Acum o săptămână mi sa anulat permisul de conducere, alcool 0.41 fiola și la sânge 0.70,51 în acest caz la ce ma pot aștepta ?
Ținând cont ca am toate categoriile ?

Dan
Dan 14.06.2022 11:30
Buna ziua! Permis suspendat 60 zile fara examen obligatoriu. M-am inscris pentru sustinere test de redobandire permis cu reducere 20 zile . În cazul ca nu trec examenul, DE CATE ORI MAI POT SA IL SUSTIN fara sa mi se prelungeasca suspendarea cu 30 zile? Multumesc!

mihai g
mihai g 12.06.2022 20:13
buna ziua am avut suspendat permisul suspendat pe o perioada de 90 zile ptr alcolemie 0,26 am atacat in instanta si pe data de 9.06.2022 s a respins apelul cu hotarare definitiva pe portalul tribunalului .pot da examenul de redobandire de la 90 zile ptr 60 de zile ? multumesc

Iakob Razvan
Iakob Razvan 12.06.2022 18:15
Buna seara daca am permisul suspendat pt 90 zile si sunt incepator pot sa dau examenul pt redobandire??
Luat pt depasire pe linie continua si am avariat o masina
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.06.2022 14:13

Soferii incepatori nu pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare.Stefan Viorica
Stefan Viorica 08.06.2022 19:55
Buna seara daca susti examenul de redobandire permis si nu il iau se prelungeste perioada de 60 de zile care o am ,merci
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.06.2022 15:26

Citeste informatiile de mai sus.Cristian Butean-Pop
Cristian Butean-Pop 30.05.2022 13:24
BUNA ZIUA, TREBUIE SA SPECIFICATI CA: EXAMENUL DE REDOBANDIRE SE DA IN MAXIM 20 DE ZILE DE LA DATA INCETARII DOVEZII INLOCUITOARE. DUPA ACEASTA PERIOADA NU SE MAI POT SUSTINE EXAMENELE.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 05.06.2022 10:46

Scrie chiar mai sus.
În cazul în care ai făcut o cerere de reducere a perioadei de suspendare, examenul se va da în primele 20 de zile de suspendare, inclusiv in a în a 20-a zi. Nu se mai dă examenul oricând se dorește pe toata perioada de suspendare așa cum se face în mod normal atunci când examenul este obligatoriu și nu faci cerere de reducere.Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓