Permis de conducere Categoria Redobândire

Categoria Redobândire
Ești pregătit 0% să iei permisul

Redobândirea permisului de conducere SUSPENDAT

Trebuie să facem diferența de la început între următorii termeni:

 • Suspendarea permisului de conducere, este suspendarea dreptului de a conduce și se face pe o durată limitată de timp, între 30 și 120 de zile.
 • ANULAREA permisului de conducere, este desființarea documentului, titularul acestuia rămâne definitiv fără acel permis de conducere. Pentru a putea conduce din nou trebuie să obțină un nou permis de conducere. Pentru permis de conducere ANULAT intrați aici --> Redobândire permis auto anulat

În continuare o să vorbim despre permisul de conducere SUSPENDAT

Daca ai avut nefericitul moment în care dintr-o simplă manevră de neatenție, nu ai acordat prioritate, fie la o simplă ieșire din parcare, fie la un indicator de cedează trecerea, etc., cu siguranță permisul de conducere ți-a fost suspendat în cazul în care a avut loc un accident ușor, sau pentru o alcoolemie de până la 0.80mg/l, dar fără accident (atât de ușor de suspendat și atât de greu de redobândit).

La prima vedere, chiar dacă accidentul a fost unul ușor, soldat cu avarii ușoare, și crezi că prin plata amenzii și înmânarea poliței de asigurare RCA celui accidentat, ai scăpat de griji, te înșeli, de fapt de aici încolo încep marile probleme datorate birocrației. Nu este deloc ușor de găsit informația necesară pentru a cunoaște ce trebuie să faci ca să îți redobândești permisul de conducere suspendat, nu ești informat în mod clar și concret. Legislația este foarte întortocheată și destul de stufoasă.

Chiar mai jos am creat un ghid în care o să răspundem la întrebările pe care le are orice șofer care are permisul de conducere suspendat și care dorește să își reducă perioada de suspendare sau care nu știe dacă este sau nu obligatorie susținerea testului (examenului) de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (chestionarul 13 din 15).

Ghid actualizat cu ultimele modificări legislative intrate în vigoare la 27-02-2022

Obligații în cazul permisului suspendat

Este obligatorie susținerea examenului de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (adică testul de redobândire 13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^1 alin (1) și (2)

Da, pentru unele cazuri specifice este obligatorie susținerea acestui examen. Acest examen se susține doar în timpul perioadei de suspendare, ori de cate ori dorești, până îl promovezi. Este obligatorie susținerea examenului (13 din 15) pentru cazurile în care s-a suspendat permisul de conducere:

 • pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
 • pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
 • pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;
 • pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală; (Litera d) a fost modificată în lege și actualizată și pe Școala Rutieră la 31-01-2022)
Ce se întâmplă dacă nu promovez sau nu mă prezint la examenul obligatoriu (adică testul de redobândire 13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^1 alin (3)

În cazul în care nu promovezi testul sau nu te prezinți la examen până îți expiră perioada de suspendare, se prelungește automat perioada de suspendare cu încă 30 de zile. Adică o să îți recuperezi permisul cu 30 de zile mai târziu față de data la care iți expira inițial suspendarea.

Exemplul 1: dacă ai permisul suspendat pentru 60 de zile, dacă examenul este obligatoriu pentru fapta ta, iar tu te duci să dai examenul și îl promovezi, îți recuperezi permisul în 60 de zile.

Exemplul 2: dacă ai permisul suspendat pentru 60 de zile, dacă examenul este obligatoriu pentru fapta ta, iar tu nu dai examenul sau îl dai de cate ori vrei dar nu îl promovezi, îți recuperezi permisul în 60 + încă 30 de zile =  90 de zile.

Unde se susține acest examen de redobândire (13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^2 alin (1)

Acest test se poate susține la orice serviciu al poliției rutiere. Prin urmare, testul se poate susține în orice județ, nu doar în cel de domiciliu sau în cel pe raza căruia s-a constatat fapta.

Testul se poate susține ori când dorești, săptămânal și este gratuit. Important este faptul că examenul poate fi susținut doar în perioada suspendării. Acesta se programează, numai după ce expiră dovada înlocuitoare cu drept de circulație, de regula cu o valabilitate de 15 zile (la cei cu zero zile drept de circulație acesta se programează începând cu prima zi de suspendare), la orice serviciu al poliției rutiere în care se poate susține examenul, având la tine Cartea de Identitate și dovada înlocuitoare a permisului de conducere (pentru a afla zilele, orele și condițiile în care se pate susține examenul, accesați pagina serviciului poliției rutiere la care doriți să susțineți examenul). Examenul va fi susținut 20 de minute, cu întrebări 13 corecte din 15, întrebări care se regăsesc aici pe Școala Rutieră la categoria Redobândire. Întrebările au variante de răspuns a), b) și c) din care doar una poate fi corectă (nu sunt corecte mai multe variante de răspuns ca la examenul standard).

Ai mare grijă să nu rupi sub nici o formă dovada înlocuitoare a permisului de conducere, chiar dacă a expirat termenul de valabilitate, și chiar dacă pe ea nu se specifică termenul de valabilitate, fără ea nu vei putea susține examenul, și nici nu vei putea ridica permisul. Deci va fi nevoie de o nouă dovadă (sau declarație de pierdere/deteriorare la notariat) cu costuri ceva mai mari.

Testul nu este greu, ideea este să înveți și să nu dai răspunsuri din "experiență sau practică" ci din lege. Așadar, pentru a avea o reușită sigură în redobândirea permisului, va trebui să alegi aici pe site-ul Școala Rutieră categoria Redobândire (13 din 15), și să parcurgi toți cei 4 pași de învățare.

Reducerea Perioadei de suspendare (cu o treime)

Se poate reduce perioada de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (1) și Articolul 106

Da, se poate să ți se reducă perioada de suspendare cu o treime (de exemplu: de la 120 la 80, de la 90 la 60, de la 60 la 40 sau de la 30 la 20), dar este necesară admiterea unui examen de testare a cunoștințelor (Chestionar redobândire 13 din 15). Trebuie știut că această reducere nu se face din oficiu. Dacă dorești să beneficiezi de această reducere trebuie să faci o cerere specială în acest sens, este o cerere tip care o poți procura de la serviciile poliției rutiere sau de la unele centre de copiere din apropierea acestora. Dacă cererea este făcută corect și îndeplinești condițiile, cu siguranță se va aproba, nu trebuie să îți faci griji. Atenție! Acest examen se va susține în primele 20 de zile de suspendare, inclusiv in a în a 20-a zi (zilele sunt calendaristice). Examenul nu se mai poate susține dacă trec mai mult de 20 de zile din suspendare. (OUG 195/2002  Articolul 106).

Care sunt condițiile pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (1)

Pentru a beneficia de această reducere trebuie să îndeplinești aceste două condiții:

 • să fi declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (testul 13 din 15);
 • să ai permisul de conducere de mai mult de un an în momentul în care săvârșești fapta, mai exact, să nu fi începător.
Care sunt faptele pentru care SE POATE beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (1 și 2)

Perioada de suspendare se reduce cu o treime, doar la cererea titularului (Atenție! Doar dacă faci o cerere în acest sens), pentru următoarele fapte:

 • depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 79 alin. (2); (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere», concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • nerespectarea regulilor privind trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care a/au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloana; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • nerespectarea regulilor privind depășirea; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • conducerea vehiculului cu deficiențe periculoase la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție; (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic; (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • deținerea, montarea sau folosirea în circulația pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept. (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor. (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
Care sunt situațiile în care NU SE POATE beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (2)

Nu toți cei care au permisul suspendat își pot reduce perioada de suspendare. Sunt unele situații în care reducerea nu se poate aplica, acestea sunt:

 1. dacă ai cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
 2. conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
 3. depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic;
 4. neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune;
 5. efectuarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, a circulației în sens contrar sensului de circulație, a circulației sau traversării de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile;
 6. perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
 7. perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este aplicată prin însumarea mai multor perioade de suspendare prevăzute de lege dintre care cel puțin una prevăzută de art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4).

Art. 102 alin. (3) (pentru punctul 7 de mai sus)

 • conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
 • conducerea vehiculului cu deficiențe periculoase la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție;
 • depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;
 • deținerea, montarea sau folosirea în circulația pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept;
 • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
 • circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor.

Art. 102 alin. (4) (pentru punctul 7 de mai sus)

 • depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic;
 • neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune;
 • efectuarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, a circulației în sens contrar sensului de circulație, a circulației sau traversării de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile.

Nu se reduce perioada de suspendare pentru cazurile în care se suspendă dreptul de a conduce pentru 180 de zile, adică cele 3 cazuri stabilite prin măsura administrativă de la Articolul 103 literele c), d) și e).

Art. 102 alin. (3) (pentru punctul 7 de mai sus)

c) pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;
d) pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală;
e) pentru o perioadă de 180 de zile, când titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracțiunile prevăzute la art. 334 alin. (1) și (3) din Codul penal.

Dacă fac cerere pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare, când susțin examenul (redobândire 13 din 15) de verificare a cunoașterii regulilor de circulație? - OUG 195/2002  Articolul 106

În cazul în care ai făcut o cerere de reducere a perioadei de suspendare, examenul se va da în primele 20 de zile de suspendare, inclusiv in a în a 20-a zi. Nu se mai dă examenul oricând se dorește pe toata perioada de suspendare așa cum se face în mod normal atunci când examenul este obligatoriu și nu faci cerere de reducere.

După admiterea examenului (ați răspuns la cel puțin 13 întrebări corecte din 15), dacă sunteți pentru reducerea cu o treime a duratei suspendării, veți avea nevoie de următoarele documente:

 • Copie dovadă înlocuitoare a permisului de conducere față verso (pe verso completată de polițist cu admiterea dumneavoastră);
 • Copie carte de identitate;
 • Copie proces verbal (unde este specificată și amenda);
 • Cerere tip, de reducere a suspendării (o găsești la centrele de copiere de pe lângă poliție).

Cu aceste copii de documente mergi la ghișeu și depui acele copii pentru analizare și aprobare. În mod normal această analiză durează cam o săptămână dar uneori poate dura până la o lună, depinde de cât de solicitat este sistemul. Din fericire rezultatul aprobării cererii de suspendare se transmite online și întotdeauna este favorabil dacă îndeplinești condițiile.

Ultimul pas, după trecerea perioadei de suspendare, mergi la sediul Poliției, de unde cu dovada înlocuitoare a permisului de conducere (în original) și cartea de identitate (buletinul), îți ridici în cele din urmă prețiosul permis de care mulți nu ne putem lipsi. În această fază finală este ultimul drum al actului "dovada înlocuitoare a permisului de conducere", care în mod normal nu are niciunde indicat sa fie păstrată și după expirarea celor 15 zile (mulți având instinctul de a o arunca după expirare).

Nu uita, la redobândirea permisului, ești „pătat” pentru 6 luni conform legislației în vigoare, adică dacă în decursul primelor 6 luni după redobândire ți se va mai suspenda permisul, se vor mai adăuga încă 30 de zile la suspendare (art. 103 alin. 2 din OUG). Iar dacă ai cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce, nu mai poți beneficia de reducerea perioadei de suspendare (art. 104 alin 2 din OUG). Deci, grijă mare!

Legislația rutieră din care se inspiră ghidul de mai sus se găsește în următorul link, în caz că ai nelămuriri poți intra aici să te informezi suplimentar --> Legislație redobândire permis suspendat, actualizată la zi!

1240 Comentarii Lasă un comentariu


T. Mr.
T. Mr. 22.11.2022 19:43
Am avut mare noroc ca am ajuns pe acest site. Am rezolvat toate problemele (examen redobandire) cu minimul de efort (respectand recomandarile si indicatiile). RECOMAND fără rezerve! Un lucru facut bine.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 23.11.2022 17:33

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.Birsan Emy
Birsan Emy 22.11.2022 02:26
Buna dimineața. Acum 6 luni am avut un accident rutier. Încadrarea a fost depășire pe linie continua accident cu victime eu și soția mea, soția spitalizare o zi eu 7. Domnu polițist care se ocupa de dosar a spus că în trei luni îmi vine decizia care este 2 luni suspendare fara amenda. Problema este că a trecut 6 luni fără să-mi vina decizia cu greu mi sa dat dovadă 3 luni. Întrebarea este ce pot face să-mi de-a decizia în condițiile care am contactat și parchetul și nu-mi răspunde nimeni și mă pasează de la poliție la procuratură și invers. Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 22.11.2022 16:38

Cel mai bine este să luați legătura cu un avocat specializat pe astfel de cazuri.Anita Budacu
Anita Budacu 20.11.2022 19:18
Buna seara , pe 18 noiembrie am facu o luna de cand mi-a fost suspendat permisul pentru 60 zile pentru neacordarea trecerii unui pieton la trecerea pietonala . mai pot da examenul pentru scurtarea perioadei ?

Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.11.2022 16:34

Citeste informatiile de mai sus.Adi Boro
Adi Boro 16.11.2022 16:49
Bună seara. La examenul de redobândire permis grila de 15 întrebări este cu răspuns multiplu? Mulțumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.11.2022 16:36

Chestionarul pentru categoria Redobândire are 15 de întrebări și îți este permis să greșești la maxim 2 întrebări. Fiecare întrebare are 3 variante de răspuns. Doar o singură variantă poate fi corectă.Nu există întrebări cu două sau toate trei variantele corecte. Timp alocat 30 de minute.Alexandru Stefan
Alexandru Stefan 31.10.2022 08:41
Buna ziua ,
Mi s-a supendat permisul pentru 6 luni de zile mai exact (168 de zile ) cu obligare la testare .
Da ca nu ma duc la testare , ce se poate intampla ?

Multumesc anticipat !
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.10.2022 16:23

Citeste informatiile de mai sus.Radu Constantin
Radu Constantin 30.10.2022 15:19
Buna Ziua am o rugăminte Mi-a fost suspendat permisul pentru 90 zile pentru depășire 92km h in loc de 30. .
Intrebarea mea este pentru reducere.. Pot face si cerere de reducere 30 zile.. Si examen reducere pentru treime.. adică să rămân cu 30.zile din 90.. Sau se poate doar varianta cu examen sa se reducă.. va rog foarte.mult.. sa ma.ajutati ..
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 27.11.2022 11:20

Așa cum scrie și mai sus, Dacă faci o cerere în acest sens și promovezi chestionarul 13 din 15 ti se va reduce suspendarea cu o treime (1/3) și vei avea o suspendare de 60 de zile în loc de 90 de zile.MIHAI VLAD
MIHAI VLAD 21.10.2022 08:55
buna ziua,mi sa retinut permisul de conducere pentru 90 de zile pentru alcool 0.05 la suta am fost sa sustin examenul de retestare de doua ori si nu l-am promovat ce risc? inteleg din lege ca mi se prelungeste cu 30 de zile,dar risc sa nu mai primesc permisul deloc daca nu mai merg la retestare?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 27.10.2022 17:58

Se va prelungi perioada de suspendare cu încă 30 de zile. Atât.marta.dreghiciu
marta.dreghiciu 19.10.2022 09:17
buna ziua am o intrebare daca am permisul suspendat pt 90 zile si as dori cum as putea uzufrui de cererea de reducerea perioadei de suspedare avand in vedere ca in momentul respectiv ma aflu inafara tari si as dori sa stiu daca se poate face online examenul pt reducerea perioadei de suspendare a permisului si daca nu ce acte imi trebuie pt a face acel examen ...multumesc anticipat
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.10.2022 15:22

Nu se poate face online.Citeste informatiile de mai sus.Trandafir Roberto
Trandafir Roberto 16.10.2022 22:44
Dacă mia expirat perioada pe care mia fost suspendat permisul de ce documente am nev pt redobandire
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.10.2022 15:22

Citeste informatiile de mai sus.Nedelea Julieta
Nedelea Julieta 12.10.2022 03:09
Bună ziua, mi s-a reținut permisul pe o perioada de 60 de zile ptr neacordare în sensul giratoriu. Pot susține redobindirea lui, dar nu am depus cererea iar pe 14 .10.2022,îmi expiră dovada. Mulțumesc frumos.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 12.10.2022 05:12

CItește tot ce srie mai sus, cu atenție.Alin Bytza
Alin Bytza 11.10.2022 17:48
Buna seara!
Am am fost vinovat in urma unui accident cu victime ,am dosar penal pentru vatamare din culpa, dosarul a fost clasat de procuror. Permisul a fost retinut pe 180 zile , as vrea si eu sa stiu daca mai pot da redobandirea avand dosar penal?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.10.2022 15:55

Cel mai bine este să luați legătura cu un avocat specializat pe astfel de cazuri.


Mihai Gosnea
Mihai Gosnea 16.11.2022 21:15
Salut

Da poti da pt redobândire daca te încadrezi în cele 180 de zile. Depinde daca ai mai prelungit. Aceiasi problema am si eu. Eu voi da pt redobandire

Elena Borcaias
Elena Borcaias 10.10.2022 15:11
Bună ziua.Daca permisul a fost suspendat pentru 90 de zile in anul 2020 pentru depășire viteza 50 km/ora ,a fost contestat procesul verbal și s-a pierdut procesul ,acum se reduce la 30 de zile perioada suspendării sau la 60 de zile după noua modificare din feb 2022.?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 27.10.2022 18:01

Ca să primiți un răspuns oficial și sigur ar fi recomandat să întrebați la IPJ din județul dvs.Stoica Mircea
Stoica Mircea 09.10.2022 19:58
Depășire cu accident ușor. Sunt obligat la 13/15. Suspendarea este pe 90 zile.
Daca promovez după câte zile îmi recuperez permisul? 90 sau 60?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.10.2022 15:10

Citeste informatiile de mai sus.Trandafir Florin
Trandafir Florin 04.10.2022 06:38
Bună ziua!
În cazul în care am pierdut procesul verbal ( amenda și dovada plății) ce pot face?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 09.10.2022 10:16

Ia legătura cu cei de la IPJ din județul tău și ei te vor îndruma pentru a putea rezolva situația.Sibiceanu Nicolae Mădălin
Sibiceanu Nicolae Mădălin 03.10.2022 13:44
Buna ziua . De cate ori merge sa dai examenul asta de 15 întrebări ,și dacă nu ei examenul cât îți permite masimul de îți permite să dai îți poate mari suspendarea ? Al am reținut pe 90 zile .
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.10.2022 15:12

Citeste informatiile de mai sus.

 


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓