Categoria Redobândire

Categoria Redobândire

Ești pregătit 0% să iei permisul la Categoria Redobândire

Redobândirea permisului de conducere SUSPENDAT

Trebuie să facem diferența de la început între următorii termeni:
Suspendarea permisului de conducere, este suspendarea dreptului de a conduce și se face pe o durată limitată de timp, între 30 și 90 de zile.
Anularea permisului de conducere, este desființarea documentului, titularul acestuia rămâne definitiv fară permis de conducere, iar pentru a putea conduce din nou trebuie să obțină un nou permis de conducere. Pentru permis de conducere anulat intrați aici -> Redobândire permis auto anulat

În continuare o să vorbim despre permisul de conduceree SUSPENDAT

Daca ai avut nefericitul moment în care dintr-o simplă manevră de neatenție, nu ai acordat prioritate, fie la o simplă ieșire din parcare, sau la un indicator de cedează trecerea, etc., cu siguranță permisul de conducere ți-a fost suspendat în cazul în care a avut loc un accident ușor, sau pentru o alcoolemie de până la 0.80mg/l, dar fără accident (atât de ușor de ridicat și atât de greu de redobândit).

La prima vedere, chiar dacă accidentul a fost unul ușor, soldat cu avarii ușoare, și crezi că prin plata amenzii și înmanarea poliței de asigurare RCA celui accidentat, ai scăpat de griji, te înșeli, de fapt de aici încolo încep marile probleme datorate birocrației din România. Mai grav este că nici nu vei găsi prea ușor ceea ce ar trebui să faci ca să îți redobândești permisul de conducere, nimeni nu te informează în mod clar și corect.

În continuare avem un ghid în care o să răspundem la întrebările pe care le are orice șofer care are permisul de conducere suspendat și care dorește să își reducă perioada de suspendare.

 

Obligații în cazul permisului suspendat.

Este obligatorie susținerea examenului de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (adică testul de redobândire 13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^1 alin (1) și (2)

Da, pentru unele cazuri specifice este obligatorie susținerea acestui examen. Acest examen se susține doar în timpul perioadei de suspendare, ori de cate ori dorești, până îl promovezi. Cazurile în care este obligatorie susținerea examenului sunt următoarele:

 • conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
 • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
 • când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal.
Ce se întâmplă dacă nu promovez sau nu mă prezint la examenul obligatoriu (adică testul de redobândire 13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^1 alin (2)

În cazul în care nu promovezi sau nu te prezinți la examen până îți expiră perioada de suspendare, se prelungește automat perioada de suspendare cu încă 30 de zile. Adică o să îți recuperezi permisul cu 30 de zile mai târziu față de data la care iți expira inițial suspendarea.

Exemplul 1: dacă ai permisul suspendat pentru 60 de zile, dacă examenul este obligatoriu pentru fapta ta, iar tu te duci să dai examenul și îl promovezi, îți recuperezi permisul în 60 de zile.

Exemplul 2: dacă ai permisul suspendat pentru 60 de zile, dacă examenul este obligatoriu pentru fapta ta, iar tu nu dai examenul sau îl dai de cate ori vrei dar nu îl promovezi, îți recuperezi permisul în 60 + încă 30 de zile =  90 de zile.

Unde se susține acest examen de redobândire (13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^2 alin (1)

Acest test se poate susține în următoarele două locuri:

 • la serviciul poliției rutiere care are în evidență titularul permisului de conducere;
 • la serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost constatată contravenția ori au fost constatate prin același proces-verbal contravențiile.

Testul se poate susține ori când dorești, săptămânal și este gratuit. Important este faptul că examenul poate fi susținut doar în perioada suspendării. Acesta se programează, numai după expirarea dovezii de circulație, de regula cu o valabilitate de 15 zile (la cei cu 0 zile dovada - pt. alcoolemie - din prima zi de suspendare), în unul din cele două locuri de mai sus în care se poate susține examenul, având la tine Cartea de Identitate și dovada de conducere, de obicei între orele 8 și 9. Examenul va fi susținut 20 de minute, cu întrebări 13 corecte din 15, întrebări care se regăsesc aici pe Școala Rutieră la categoria Redobândire. Întrebările au variante de raspuns a), b) și c) din care doar una poate fi corectă (nu sunt corecte mai multe variante de răspuns ca la examenul standard).

Ai mare grijă să nu rupi sub nici o formă dovada de conducere, chiar dacă a expirat termenul de valabilitate, și chiar dacă pe ea nu se specifică termenul de valabilitate, fără ea nu vei putea susține examenul, și nici nu vei putea ridica permisul. Deci va fi nevoie de o nouă dovadă (sau declarație de pierdere/deteriorare la notariat) cu costuri ceva mai mari.

Testul nu este greu, ideea este să înveți și să nu dai răspunsuri din "experiență sau practică" ci din lege. Așadar, pentru a avea o reușită sigură în redobândirea permisului, va trebui să alegi aici pe site-ul Școala Rutieră categoria Redobândire ("13 din 15"), și să parcurgi toți cei 4 pași de învățare.

Reducerea Perioadei de suspendare.

Se poate reduce perioada de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (1) și Articolul 106

Da, se poate să ți se reducă perioada de suspendare de la 60/90 de zile la 30 de zile, însă nu oricine poate beneficia de aceasta reducere. Dar trebuie știut că aceasta reducere nu se face din oficiu. Pentru a beneficia de această reducere trebuie să faci o cerere specială în acest sens, este o cerere tip care se găsește de regula la centrele de copiere. Aceasta cerere, dacă este făcută corect și îndeplinești condițiile, cu siguranță se va aproba, nu trebuie să îți faci griji.

Care sunt condițiile pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (2)

Pentru a beneficia de aceasta reducere trebuie să îndeplinești aceste două condiții:

 • să fi declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (testul 13 din 15) ;
 • să ai permisul de conducere de mai mult de un an când săvârșești fapta, mai exact, să nu fi începător.
Care sunt faptele pentru care SE POATE beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (3)

Perioada de suspendare se reduce la 30 de zile (de la 60 sau 90 de zile), doar la cererea titularului (Atenție! Doar dacă faci o cerere în acest sens), pentru următoarele fapte:

 • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; - de la 60 de zile la 30 de zile
 • nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public; - de la 60 de zile la 30 de zile
 • nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloana; - de la 60 de zile la 30 de zile
 • circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire. - de la 60 de zile la 30 de zile
 • conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune; - de la 90 de zile la 30 de zile
 • când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal; - de la 90 de zile la 30 de zile

Însă dacă ți-a fost suspendat permisul pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise se mai adaugă încă două condiții ca să se poată obțină reducerea perioadei de suspendare, acestea fiind:

 • viteza cu care te-a prins radarul că ai depășit limita maxima admisa sa nu fie mai mare de 70 km/h. De exemplu, dacă limita maxima este de 90, radarul să nu te prindă cu mai mult de 160 de km/h;
 • sau dacă viteza cu care te-a prins radarul că ai depășit limita maxima admisa este mai mare de 70 km/h, acest lucru să se fi întâmplat maxim o dată în ultimele 12 luni.
Care sunt situațiile în care NU SE POATE beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (6)

Nu toți cei care au permisul suspendat își pot reduce perioada de suspendare. Sunt unele situații în care reducerea nu se poate aplica, acestea sunt:

 • dacă ai cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
 • dacă ai fost implicat într-un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că ai condus vehiculul în timp ce te aflai sub influența alcoolului;
 • dacă sancțiunea contravențională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune.
Dacă fac cerere de reducere a perioadei de suspendare, când susțin examenul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (redobândire 13 din 15)? - OUG 195/2002  Articolul 106

În cazul în care ai făcut o cerere de reducere a perioadei de suspendare, examenul se va da în primele 30 de zile de suspendare, inclusiv in a în a 30-a zi. Nu se mai dă examenul oricând se dorește pe toata perioada de suspendare de 60 sau 90 de zile așa cum se face în mod normal, când nu faci cerere de reducere.

După admiterea examenului (ați răspuns la cel putin 13 întrebări correct din 15), dacă sunteți pentru reducerea cu 30 de zile veți avea nevoie de urmatoarele documente:

- Copie dovadă conducere față verso (pe verso completată de polițist cu admiterea dumneavoastră);
- Copie carte de identitate;
- Copie proces verbal (unde este specificată și amenda);
- Copie dovadă amendă plătită;
- Cerere tip, de reducere a suspendării (o găsești la centrele de copiere de pe lângă poliție).

Cu aceste copii de documente mergi la ghiseu și depui acele copii pentru analizare și aprobare. În mod normal această analiză durează cam o saptămână dar uneori poate dura până la o lună, depinde de solicitarea sistemului. Din fericire rezultatul aprobării cererii de suspendare se transmite prin calculator și întodeauna este favorabil dacă îndeplinești condițiile.

Ultimul pas, la expirarea celor 30 de zile în cazul în care ai avut permisul suspendat pe 60 sau 90 de zile și ai beneficiat de reducerea perioadei, mergi la sediul Poliției, de unde cu dovada de conducere (în original) și cartea de identitate (buletinul), îți ridici în cele din urmă prețiosul permis de care mulți nu ne putem lipsi. În această fază finală este ultimul drum al actului "dovada de conducere", care în mod normal nu are niciunde indicat sa fie pastrată și după expirarea celor 15 zile (multi având instinctul de a o arunca după expirare). Suntem în România, așa că nu se știe cănd ai nevoie de un document doar pentru faptul că instituțiile merg prost și se pierd documente din vina nimanui!

Nu uita, la redobandirea permisului, ești „pătat” pentru 2 luni conform legislației în vigoare, adică dacă în decursul primelor 2 luni după redobândire ți se va mai suspenda permisul, se vor mai adauga 30 de zile la suspendare. Iar dacă ai cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce, nu mai poți beneficia de reducerea perioadei de suspendare. Deci, grijă mare!

Legislația rutieră din care se inspiră ghidul de mai sus se găsește aici, în caz că ai nelamuriri intră aici și informează-te --> Legislație redobândire permis suspendat

947 Comentarii Lasă un comentariu

Gabriel
Gabriel 20.04.2021 12:53
Buna ziua ! As avea o întrebare,dacă ați putea sa îmi raspundr-ti va rog ! Anul trecut mi-a fost suspendat dreptul de a conduce,pt ca am rupt o oglinda și am plecat de la locul accidentului,pe 60 de zile,nu am dat testul pentru ca nu știam ca e obligatoriu,și mi s.au mai adăugat 30 zile,iar după 2 saptamani de la restituire,am fost surprins de radar cu 107 km ora,am primit un plic de la politie cum ca mi s.au mai adăugat încă 30 zile la alea 90,pot beneficia de testul de redobandire ? Am permis de 4 ani...va multumesc
Pienescu Mihai
Pienescu Mihai 12.04.2021 22:00
Bună seara.. Am o întrebare.. Pe 26 aprilie am fost prins cu 0,56 mg alcool în Olanda, mi-a fost reținut permisul acolo, eu locuiesc în Germania, și nu am primit niciun răspuns de la ei,.. Știe cineva ce ar trebui sa fac? Acolo mi sa spus ca o sa mi-l ia pentru 4 luni, dar eu vreau sa merg în România. Cum as putea sa mi-l recuperez din România după ce îmi trece suspendarea?
Ungureanu a
Ungureanu a 12.04.2021 20:55
Buna ziua, daca am avut in anul 2017 permisul suspendat pe o perioada de 3 ani pentru punerea in circulatie si conducerea unui autovehicul cu numere false de inmatriculare , ar trebui sa sustin examenul practic si teoretic din nou pentru a redobandi permisul? Multumesc!
Marius Șuteu
Marius Șuteu 19.04.2021 10:42
Da
Catalin
Catalin 08.04.2021 14:42
Buna ziua,
In data de 07.04.2021 mi s-a suspendat permisul pe 90 de zile, pentru depasirea vitezei legale cu 57 km. Am primit o dovada valabila pana la data de 22.04.2021 iar politistul mi-a spus ca pot recupera permisul dupa 30 de zile, daca dau testarea 13/15 si nu am savarsit alta fapta de acest gen in ultimii 2 ani.

Problema este ca nu reusesc sa ma programez online la aceasta testare. Programarea se poate face si inainte de expirarea perioadei de valabilitate a dovezii? Sau dupa ce expira aceasta? Mentionez ca vreau sa ma programez acum, dar locuri libere pentru testare sunt abia din 12.05.

Nu stiu daca am inteles corect dar aceasta testare se poate da doar in primele 30 de zile de suspendare (sau 45 zile daca luam in calcul si perioada de valabilitate a dovezii)? Daca trebuie sa astept expirarea dovezii si nu mai gasesc locuri libere la testare decat dupa 22.05, inseamna ca nu mai pot da testarea, implicit nu imi mai pot recupera permisul mai devreme?

Si o alta intrebare. Pe ce link se poate face programarea online pentru aceasta testare, pentru Prahova?
Eu tot incerc aici, pe site-ul drpciv.ro, Inregistrare dosar examinare, unde nu intreaba daca e un dosar pentru eliberare permis sau redobandire permis. Dar la campul Numar/cod unic de inregistrare pun CNP-ul meu si imi apare o eroare cu date invalide.
https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/formular/29/theoryExamination
Daca programarea se face in alta parte, va rog mult spuneti-mi si mie.

Multumesc anticipat pentru atentie si raspunsuri.
Alex
Alex 09.04.2021 11:09
Salut! Ai mai aflat ceva? Pentru ca si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine, tot pe 7 l-au luat, tot pentru 56 peste limita si nu stiu exact unde si ce sa fac. Am vorbit cu un prieten politist si a zis sa merg luni la Rutiera din judet ca sa las dovada si marti dimineata sa dau reexaminarea. Dar inca nu sunt foarte lamurit care e procedura.
Tiby
Tiby 12.04.2021 07:20
Salut ai aflat ceva!! Și eu sunt din Prahova și m-a prins în județul Gorj în localitate cu 135 km/h și mi a dat suspendare 90 de zile. Polițistul din Gorj a zis că după expirarea dovezi sa mai treacă încă 30 de zile pt a da testul dar aici văd că spune altfel sa dai in perioada de 30 de zile prima luna sau 45 ,deci nu înțeleg mă poate ajuta careva va rog? Am permisul de aproape doi ani ,anul acesta in aprilie pe 16 fac 2 ani în tot acest timp nu am avut probleme cu radarul de viteza. Vreau niste informații mă puteți ajuta va rog?
Tiby
Tiby 12.04.2021 07:29
Permisul s-a suspendat în data de 10-04-2021 adika acum 2 zile și am dovadă până în data de 25-04-2021 bănuiesc că și în ziua de 25 pot circula deoarece polițistul a zis că îndata de 26 încep cele 90 de zile. Aștept un ajutor va rog, mulțumesc!!
Catalin
Catalin 12.04.2021 09:31
Salut. Astazi am fost pe Vasile Lupu, la etaj 2, ghiseu28, permise.
Dovada mea expira in 21.04, m-am dus sa intreb cand si cum pot sa ma programez iar politistul a fost foarte amabil si mi-a facut programarea pe loc, pentru 22.04.
Programarea nu se face online, ci la ei.
Testarea se da doar dupa expirarea dovezii, in cladirea alaturata.
Daca mai ai nevoie de alte informatii, spune-mi.
Diti ionel
Diti ionel 13.04.2021 07:40
An primul rand apucate de învațat,si nu ai nevoie de nici o programare pt.redobandire.te duci la regimul permise si anmatriculari unde ți s-a emis permisul,întrebi an ce zile se dau testele pt
Redobandire si unde,dar asta numai dupa ce ți-a expirat dovada,daca ai mai avut drept de conducere iar daca nu te poti prezenta an urmatoarea zi dupa ce ți-a fost suspendat permisul..de ex la noi la Tg
Mures sunt teste pt.redobandire an fiecare Miercuri de la ora 10 fara programare.te prezinți cu dovada expirata si CI
Mult Succes!
Tiby
Tiby 13.04.2021 18:22
Mai am o întrebare,am primit și o amendă de 1350 de lei pe jumătate este 650de lei, trebuie să o plătesc acum neapărat pentru a lua permisul după ce dau examenul sau nu? Aici scrie că sa ai copie după chitanța cu plătirea amenzi,întreb pentru că nu o pot plăti acum și nici după ce expiră dovada,mai pe scurt stau nasol cu finanțele momentan, aștept un răspuns te rog,merii
Catalin
Catalin 13.04.2021 18:41
Din pacate, da. Amenda trebuie platita inainte daca vrei sa iti recuperezi permisul. Mai exact, cand depui cererea pentru redobandire, trebuie sa ai amenda achitata. Si eu tot 1300 ei am avut, sau 650 in 15 zile.
Nu stiu sa iti spun insa, daca dupa cele 3 luni de suspendare, la ridicarea permisului, trebuie sa ai sau nu amenda platita.
Tiby
Tiby 13.04.2021 18:54
Am înțeles,atunci fac tot posibilul sa o plătesc, mulțumesc foarte mult de informații!! Succes la test :) daca mai am o întrebare o voi pune aici,mersii mult!!
Tiby
Tiby 16.04.2021 11:10
Ce vreau sa te întreb cererea pt permis o completez înainte să dau testul? Eu mai am 10 zile până expiră dovada ,pot face de acum cererea tip pt redobândirea permisului mai devreme??
Tiby
Tiby 20.04.2021 07:06
Salut Cătălin!! Am fost acolo și sunt programat pe4 mai dar am uitat sa întreb ceva și nu mă m-ai duc pentru o singură întrebare,in caz daca nu-l iei din prima exista repercusiuni? Adika ceva probleme sa nu-l iau deloc etc?? Întreb asta asa pentru cultura mea generală:)))))) oricum o învăț să nu existe probleme dar știi cum e,e bine sa știu dacă apar probleme pentru că dacă nu-l iau din prima nush daca mă pot duce la a doua programe că sunt plecat spre partea Moldovei la muncă, mersiii mult de informație!!
Dobrin
Dobrin 31.03.2021 12:58
Dacă mi s-a suspendat permisul pt 90 de zile din cauza alcoolemiei și încă 30 zile pt neacordare de prioritate,ambele în același timp,deci un total de 120 zile,după testarea reducerii perioadei,la cât timp pot să merg după permis???
Valentin Popescu
Valentin Popescu 29.03.2021 16:26
Salut,

In cazul in care examenul de redobandire este luat, durata suspendarii dreptului de a conduce scazand la 30 de zile, aceste 30 de zile se calculeaza de cand mi-a expirat dovada sau de cand am promovat examenul?
Dobrin
Dobrin 31.03.2021 13:02
De pe data de când ți s a eliberat dovada,numeri 30 zile și a-31a zi te duci după el.
Valentin Popescu
Valentin Popescu 31.03.2021 19:49

Multumesc pentru ajutor.
Prodan Mihai
Prodan Mihai 29.03.2021 13:23
Bună ziua, mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile că am depășit limita de viteză în localitate și aș vrea să știu dacă mă afectează cu ceva la școala de șoferi categoria C+E. Mulțumesc anticipat!
Cosmin
Cosmin 28.03.2021 11:22
Salut am avut permisu luat pe 90 de zile, mâine îmi expira data la care a fost suspendat, acum sunt în Timișoara pot conduce pana la Craiova să-l ridic, în caz ca ma oprește politia presupun ca îmi da amenda pentru neprezentare de acte sau nu pot conduce....
Luparu Alexandru
Luparu Alexandru 28.03.2021 09:53
Am și eu o întrebare va rog , am fost prins cu 119 un localitate, și mi s-a zis că pot sa dau acest test și sa mi se suspende permisul doar 30 zile. Am fost prins într-un sat pe lângă municipiul Tecuci din județul Galați, trebuie să mă duc la Galați sau pot da și la Tecuci acest test? Mulțumesc
Maryo
Maryo 25.03.2021 08:31
Bună ziua în ultimii 8ani de când am permis ,nu am avut nici o abatere ,acum câteva zile am avut un accident cu daune materiale am fost sancționat cu 60 de zile suspendare și reținerea permisul conform art.111.ali(1)lit(c) , trebuie să dau examenul redobândire permis ,sau dac am dreptul să îl dau?
Iulian Iulian
Iulian Iulian 24.03.2021 12:00
Mulțumesc școalarutiera.ro astăzi am trecut testul pentru redobandire permis la Sfântu Gheorghe Covasna 15 din 15.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.03.2021 15:52

Cu placere, felicitari!


ciobanu octavian
ciobanu octavian 20.03.2021 09:03
Am o intrebare ? Dupa ce am dat examenul cu cele 15 raspunsuri unde trebuie sa merg cu dovada la politistul care mi la luat?? Multumesc.
Cherestez Alex
Cherestez Alex 17.03.2021 20:37
Buna seara. Daca am beneficiat de reducerea perioadeai de suspendare acum 3 luni, mai pot beneficia inca o data de reducere pentru permisul suspendat din cauza depașirii limitei de viteza cu 50km/h ?
Catalin Istrate
Catalin Istrate 19.03.2021 19:25
In urmatorii 2 ani,da!
Catalin Istrate
Catalin Istrate 19.03.2021 19:26
Timp de 2 ani numai ai dreptul a redobandi..
Adrian Bogdan
Adrian Bogdan 16.03.2021 06:08
Buna ziua,
am sustinut testul si l-am luat dar pe dovada politistul nu a completat nimic (admis sau respins sau punctaj). a mai patit cineva asa ceva?
Adrian Bogdan
Adrian Bogdan 16.03.2021 06:30
si in ce termen se primeste raspuns dupa trimiterea mail-ului? poate sa depaseasca 30 de zile de la solicitare ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.03.2021 16:01

In baza lor de date apari admis


Adrian Bogdan
Adrian Bogdan 16.03.2021 18:10
Da..... Bine ca se termina cu bine. Am sunat la politie pentru ca nu am primit nici un răspuns la e-mail. Si mi-au spus "cererea este acceptata" .
Alin Poenaru
Alin Poenaru 11.03.2021 06:17
Buna ziua! Permisul mi s a suspendat pentru 90 de zile. (104km/h in localitate) sunt obligat sa dau examenul?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.03.2021 07:10

Cazurile în care este obligatorie susținerea examenului sunt următoarele:- conducerea sub influența băuturilor alcoolice;- nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;- când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal.


Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓