Permis de conducere Categoria Redobândire

Categoria Redobândire
Ești pregătit 0% să iei permisul

Redobândirea permisului de conducere SUSPENDAT

Trebuie să facem diferența de la început între următorii termeni:

 • Suspendarea permisului de conducere, este suspendarea dreptului de a conduce și se face pe o durată limitată de timp, între 30 și 120 de zile.
 • ANULAREA permisului de conducere, este desființarea documentului, titularul acestuia rămâne definitiv fără acel permis de conducere. Pentru a putea conduce din nou trebuie să obțină un nou permis de conducere. Pentru permis de conducere ANULAT intrați aici --> Redobândire permis auto anulat

În continuare o să vorbim despre permisul de conducere SUSPENDAT

Daca ai avut nefericitul moment în care dintr-o simplă manevră de neatenție, nu ai acordat prioritate, fie la o simplă ieșire din parcare, fie la un indicator de cedează trecerea, etc., cu siguranță permisul de conducere ți-a fost suspendat în cazul în care a avut loc un accident ușor, sau pentru o alcoolemie de până la 0.80mg/l, dar fără accident (atât de ușor de suspendat și atât de greu de redobândit).

La prima vedere, chiar dacă accidentul a fost unul ușor, soldat cu avarii ușoare, și crezi că prin plata amenzii și înmânarea poliței de asigurare RCA celui accidentat, ai scăpat de griji, te înșeli, de fapt de aici încolo încep marile probleme datorate birocrației. Nu este deloc ușor de găsit informația necesară pentru a cunoaște ce trebuie să faci ca să îți redobândești permisul de conducere suspendat, nu ești informat în mod clar și concret. Legislația este foarte întortocheată și destul de stufoasă.

Chiar mai jos am creat un ghid în care o să răspundem la întrebările pe care le are orice șofer care are permisul de conducere suspendat și care dorește să își reducă perioada de suspendare sau care nu știe dacă este sau nu obligatorie susținerea testului (examenului) de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (chestionarul 13 din 15).

Ghid actualizat cu ultimele modificări legislative intrate în vigoare la 27-02-2022

Obligații în cazul permisului suspendat

Este obligatorie susținerea examenului de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (adică testul de redobândire 13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^1 alin (1) și (2)

Da, pentru unele cazuri specifice este obligatorie susținerea acestui examen. Acest examen se susține doar în timpul perioadei de suspendare, ori de cate ori dorești, până îl promovezi. Cazurile în care este obligatorie susținerea examenului sunt următoarele:

 • conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
 • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
 • pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;
 • pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală; (Litera d) a fost modificată în lege și actualizată și pe Școala Rutieră la 31-01-2022)
Ce se întâmplă dacă nu promovez sau nu mă prezint la examenul obligatoriu (adică testul de redobândire 13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^1 alin (3)

În cazul în care nu promovezi testul sau nu te prezinți la examen până îți expiră perioada de suspendare, se prelungește automat perioada de suspendare cu încă 30 de zile. Adică o să îți recuperezi permisul cu 30 de zile mai târziu față de data la care iți expira inițial suspendarea.

Exemplul 1: dacă ai permisul suspendat pentru 60 de zile, dacă examenul este obligatoriu pentru fapta ta, iar tu te duci să dai examenul și îl promovezi, îți recuperezi permisul în 60 de zile.

Exemplul 2: dacă ai permisul suspendat pentru 60 de zile, dacă examenul este obligatoriu pentru fapta ta, iar tu nu dai examenul sau îl dai de cate ori vrei dar nu îl promovezi, îți recuperezi permisul în 60 + încă 30 de zile =  90 de zile.

Unde se susține acest examen de redobândire (13 din 15)? - OUG 195/2002 Articolul 106^2 alin (1)

Acest test se poate susține la orice serviciu al poliției rutiere.

Testul se poate susține ori când dorești, săptămânal și este gratuit. Important este faptul că examenul poate fi susținut doar în perioada suspendării. Acesta se programează, numai după ce expiră dovada înlocuitoare cu drept de circulație, de regula cu o valabilitate de 15 zile (la cei cu zero zile drept de circulație acesta se programează începând cu prima zi de suspendare), la orice serviciu al poliției rutiere în care se poate susține examenul, având la tine Cartea de Identitate și dovada înlocuitoare a permisului de conducere (pentru a afla zilele, orele și condițiile în care se pate susține examenul, accesați pagina serviciului poliției rutiere la care doriți să susțineți examenul). Examenul va fi susținut 20 de minute, cu întrebări 13 corecte din 15, întrebări care se regăsesc aici pe Școala Rutieră la categoria Redobândire. Întrebările au variante de răspuns a), b) și c) din care doar una poate fi corectă (nu sunt corecte mai multe variante de răspuns ca la examenul standard).

Ai mare grijă să nu rupi sub nici o formă dovada înlocuitoare a permisului de conducere, chiar dacă a expirat termenul de valabilitate, și chiar dacă pe ea nu se specifică termenul de valabilitate, fără ea nu vei putea susține examenul, și nici nu vei putea ridica permisul. Deci va fi nevoie de o nouă dovadă (sau declarație de pierdere/deteriorare la notariat) cu costuri ceva mai mari.

Testul nu este greu, ideea este să înveți și să nu dai răspunsuri din "experiență sau practică" ci din lege. Așadar, pentru a avea o reușită sigură în redobândirea permisului, va trebui să alegi aici pe site-ul Școala Rutieră categoria Redobândire (13 din 15), și să parcurgi toți cei 4 pași de învățare.

Reducerea Perioadei de suspendare (cu o treime)

Se poate reduce perioada de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (1) și Articolul 106

Da, se poate să ți se reducă perioada de suspendare cu o treime (de exemplu: de la 120 la 80, de la 90 la 60 sau de la 60 la 40), însă nu oricine poate beneficia de această reducere. Trebuie știut că această reducere nu se face din oficiu. Pentru a beneficia de această reducere trebuie să faci o cerere specială în acest sens, este o cerere tip care o poți procura de la serviciile poliției rutiere sau de la unele centre de copiere din apropierea acestora. Dacă cererea este făcută corect și îndeplinești condițiile, cu siguranță se va aproba, nu trebuie să îți faci griji.

Care sunt condițiile pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (1)

Pentru a beneficia de această reducere trebuie să îndeplinești aceste două condiții:

 • să fi declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație (testul 13 din 15);
 • să ai permisul de conducere de mai mult de un an în momentul în care săvârșești fapta, mai exact, să nu fi începător.
Care sunt faptele pentru care SE POATE beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (1 și 2)

Perioada de suspendare se reduce cu o treime, doar la cererea titularului (Atenție! Doar dacă faci o cerere în acest sens), pentru următoarele fapte:

 • depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 79 alin. (2); (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere», concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice; (se reduce cu o treime (de la 30 la 20))
 • nerespectarea regulilor privind trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care a/au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloana; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • nerespectarea regulilor privind depășirea; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; (se reduce cu o treime (de la 60 la 40))
 • conducerea vehiculului cu deficiențe periculoase la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție; (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic; (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • deținerea, montarea sau folosirea în circulația pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept. (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
 • circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor. (se reduce cu o treime (de la 90 la 60))
Care sunt situațiile în care NU SE POATE beneficia de reducerea perioadei de suspendare? - OUG 195/2002 Articolul 104 alin (2)

Nu toți cei care au permisul suspendat își pot reduce perioada de suspendare. Sunt unele situații în care reducerea nu se poate aplica, acestea sunt:

 1. dacă ai cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
 2. conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
 3. depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic;
 4. neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune;
 5. efectuarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, a circulației în sens contrar sensului de circulație, a circulației sau traversării de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile;
 6. perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
 7. perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este aplicată prin însumarea mai multor perioade de suspendare prevăzute de lege dintre care cel puțin una prevăzută de art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4).

Art. 102 alin. (3) (pentru punctul 7 de mai sus)

 • conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
 • conducerea vehiculului cu deficiențe periculoase la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție;
 • depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic;
 • deținerea, montarea sau folosirea în circulația pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept;
 • nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
 • circulația nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgență a autostrăzilor.

Art. 102 alin. (4) (pentru punctul 7 de mai sus)

 • depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic;
 • neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune;
 • efectuarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, a circulației în sens contrar sensului de circulație, a circulației sau traversării de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile.

Nu se reduce perioada de suspendare pentru cazurile în care se suspendă dreptul de a conduce pentru 180 de zile, adică cele 3 cazuri stabilite prin măsura administrativă de la Articolul 103 literele c), d) și e).

Art. 102 alin. (3) (pentru punctul 7 de mai sus)

c) pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și procurorul sau instanța de judecată a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;
d) pentru o perioadă de 180 de zile în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane dacă a fost încălcată o regulă de circulație pentru care prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea în condițiile art. 16 alin. (1) lit. b), e) și g) din Codul de procedură penală, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligația prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal ori încetarea procesului penal în condițiile art. 16 alin. (1) lit. e) și g) din Codul de procedură penală;
e) pentru o perioadă de 180 de zile, când titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracțiunile prevăzute la art. 334 alin. (1) și (3) din Codul penal.

Dacă fac cerere de reducere a perioadei de suspendare, când susțin examenul (redobândire 13 din 15) de verificare a cunoașterii regulilor de circulație? - OUG 195/2002  Articolul 106

În cazul în care ai făcut o cerere de reducere a perioadei de suspendare, examenul se va da în primele 20 de zile de suspendare, inclusiv in a în a 20-a zi. Nu se mai dă examenul oricând se dorește pe toata perioada de suspendare așa cum se face în mod normal atunci când examenul este obligatoriu și nu faci cerere de reducere.

După admiterea examenului (ați răspuns la cel puțin 13 întrebări corecte din 15), dacă sunteți pentru reducerea cu o treime a duratei suspendării, veți avea nevoie de următoarele documente:

 • Copie dovadă înlocuitoare a permisului de conducere față verso (pe verso completată de polițist cu admiterea dumneavoastră);
 • Copie carte de identitate;
 • Copie proces verbal (unde este specificată și amenda);
 • Cerere tip, de reducere a suspendării (o găsești la centrele de copiere de pe lângă poliție).

Cu aceste copii de documente mergi la ghișeu și depui acele copii pentru analizare și aprobare. În mod normal această analiză durează cam o săptămână dar uneori poate dura până la o lună, depinde de cât de solicitat este sistemul. Din fericire rezultatul aprobării cererii de suspendare se transmite online și întotdeauna este favorabil dacă îndeplinești condițiile.

Ultimul pas, după trecerea perioadei de suspendare, mergi la sediul Poliției, de unde cu dovada înlocuitoare a permisului de conducere (în original) și cartea de identitate (buletinul), îți ridici în cele din urmă prețiosul permis de care mulți nu ne putem lipsi. În această fază finală este ultimul drum al actului "dovada înlocuitoare a permisului de conducere", care în mod normal nu are niciunde indicat sa fie păstrată și după expirarea celor 15 zile (mulți având instinctul de a o arunca după expirare).

Nu uita, la redobândirea permisului, ești „pătat” pentru 6 luni conform legislației în vigoare, adică dacă în decursul primelor 6 luni după redobândire ți se va mai suspenda permisul, se vor mai adăuga încă 30 de zile la suspendare (art. 103 alin. 2 din OUG). Iar dacă ai cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce, nu mai poți beneficia de reducerea perioadei de suspendare (art. 104 alin 2 din OUG). Deci, grijă mare!

Legislația rutieră din care se inspiră ghidul de mai sus se găsește în următorul link, în caz că ai nelămuriri poți intra aici să te informezi suplimentar --> Legislație redobândire permis suspendat, actualizată la zi!

1172 Comentarii Lasă un comentariu


IULIAN PARFIONOV
IULIAN PARFIONOV 16.05.2022 14:42
BUNA SEARA. PENTRU UN PERMIS ANULAT E NECESAR SA FAC SCOALA AUTO DIN NOU?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.05.2022 15:18

Citeste aiciMarius Popa
Marius Popa 11.05.2022 19:19
Buna ziua'in cazul meu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 60 de zile pentru depasirea pe marcaj pietonal se poate reduce ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.05.2022 15:35

Citeste informatiile de mai sus.Nicolae Licu
Nicolae Licu 11.05.2022 10:43
Buna ziua, o intrebare scurta, am permis luat 90 zile (fara dovada 15 zile), pentru 0,30 etilotest, sunt nedumerit avand in vedere ca tot internetul ma informeaza cu faptul ca se reduce cu o treime daca dau examen (in cazul meu de la 90 la 60).
De ce politistul mi-a spus ca in cazul meu se reduce la 40 zile daca platesc amenda (1305 sau la jumatate in 15 zile) si dau examen?

Multumesc frumos, o zi faina!

costel pascu
costel pascu 10.05.2022 07:11
Buna ziua ,am avut un incident in Decembrie soldat cu lovirea unei persoane care nu a patit nimic(dar si-a scos certificat ) ,am primit rezolutia de clasare ,cei de la politie au zis sa ma astept cel mai probabil la o perioada de suspendare de 90 de zile ,intrebarea mea este voi putea sa dau examen de reducere sa raman la o luna sau va fi o treime ? Ma gandesc ca asa era pe vechiul cod rutier ? Multumesc

Livia Cocian
Livia Cocian 08.05.2022 19:43
Permis suspendat 90 zile din cauza vitezei,daca in cele 20 de zile nu sunt in tara nu mai pot sustine examenul ?....pe 04.04 a fost suspend.,am dovada pana pe 19.04,dar pe 18 am plecat la munca 30 zile si nu am cum sa ma incadrez in cele 20 de zile.
Va rog un raspuns.
Mulțumesc

Sustic Ovidiu
Sustic Ovidiu 02.05.2022 17:00
Permis suspendat pe 90zile..in perioada suspendării îmi expira permisul.cum se procedează??
Daca perioada de suspendare expira in iulie,iar permisul nu mai e valabil din iunie,la recuperarea permisului,automat voi fi amendat ptr că e expirat. Și de ce la noi nu se face o lege,in care daca ai fost sancționat ptr o categorie,sa poți folosi celelalte categorii,bineînțeles nu cu infracțiuni grave...profesioniștii își pierd locurile de munca facă au fost prinși cu cat b sa zicem ptr folosirea tel,și nu mai pot profesa cu cat c încă le-a fost ridicate și sancționate și celelalte categorii ..măcar o dovadă că pot folosi celelalte categorii .

Șerban Alexandru razvan
Șerban Alexandru razvan 02.05.2022 11:34
Buna ziua am permisul suspendat pe o perioadă de 90de zile și nu am permisul l-am uitat an camion an Spania lucrez șofer pot da testarea fara sa predau permisul sau daca nu dau testarea și nu predau permisul su poate mari perioada de reținere mai mult de 90zile va rog să-mi dați un răspuns va mulțumesc

Catalin
Catalin 26.04.2022 10:59
Buna ziua! Pentru examenul de redobandire trebuie facuta programare? Nu gasesc nimic pe site. Multumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.04.2022 14:48

Da, este nevoie de programare. Aceasta o vei face la sediul politiei care ti-a emis permisul de conducere. Trebuie sa ai la tine cartea de identitatea si dovada de conducere. Poti sa te programezi doar dupa ce dovada a expirat.Pantelimon Aurel
Pantelimon Aurel 22.04.2022 13:27
Mi se espiea dovada pe 27 04 2022 ,în cât timp pot să dau examen pentru reducere.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 22.04.2022 13:55

Dupa ce iti expira dovada poti sa te programezi, vezi atunci cand sunt locuri disponibile.Alexandru Stoica
Alexandru Stoica 19.04.2022 12:41
Buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea limitei de viteza cu 50 km/h. Ce nu imi este foarte clar este unde ar trebui sa ma prezint pentru sustinerea examenului de reducere a perioadei. Sunt din bucuresti, ar trebui sa merg la DRCPIV sau la Udriste? De asemenea stiti cumva daca este nevoie de o programare in avans sau care este intervalul orar in care ar trebui sa ma prezint ?

Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.04.2022 16:15

Da, este nevoie de programare. Aceasta o vei face la sediul politiei care ti-a emis permisul de conducere. Trebuie sa ai la tine cartea de identitatea si dovada de conducere. Poti sa te programezi doar dupa ce dovada a expirat.Mares George
Mares George 19.04.2022 10:15
Buna ziua!
Am permisul suspendat pt 90 zile, de pe 31 martie (viteza peste 50km/h fatta de cea permisa). Este prima mea abatere de orice fel la regimul rutier, dupa 16 ani de permis si condus.
Am o nelamurire, a expirat dovada pe 15 aprilie, pe 21 aprilie voi sustine examinarea 13/15. Presupunem ca trec testul, cand imi obtin efectiv permisul? Cele 15 zile care trec sunt scazute din perioada de 2/3 ramasa dupa reducerea termenului cu 1/3?

Mulțumesc mult!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 26.04.2022 06:58

Daca vă referiți la cele 15 zile de conducere pe care vi le oferă dovada înlocuitoare, acestea nu se consideră termen de suspendare.Damian Banica
Damian Banica 11.04.2022 13:55
Buna ziua! Examenul poate fi sustinut la orice sediu al politiei rutiere sau doar la sediul politiei din localitatea unde mi-a fost eliberat permisul? Multumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.04.2022 15:16

Testul se poate susține la orice serviciu al poliției rutiere, conform (OUG nr.1/2022)Alina Daniela
Alina Daniela 11.04.2022 00:10
Buna seara.
În data de 2 martie 2022 mi-a fost suspendat permisul pe o perioadă de 90 de zile pentru neacordare de prioritate , accident soldat cu pagube materiale. Am avut dovada 15 zile. În data de 11.03.2022 am depus contestație si in data de 14.03.2022 am ridicat permisul cf certificatului de grefa. Pot susține examenul de redobandire inainte de soluționare sau dupa? Adică în situația în care pierd as vrea sa sustin examenul, sa pot recupera mai devreme permisul. Contestația pare ca durează si ma gandesc sa renunț si sa sustin examenul. Se poate? Care sunt pasii?
Multumesc anticipat.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 13.04.2022 07:09

Trebuie să vă adresați uni avocat specializat pe astfel de cazuri ca să aveți certitudinea că procedați întocmai cu legislația. Noi va putem doar îndruma sa va interesați de stadiul contestației regulat, chiar și odată la 2-3 zile. Iar dacă contestația este respinsă o sa puteți susține examenul de reducere a perioadei de suspendare, respectând cerințele astea - Citește tot ce scrie aici - Redobândirea permisului de conducere suspendatEmanuel
Emanuel 10.04.2022 11:17
Mia fost luat permisul pe 90 zile pentru consumarea bauturilor alcolice pe 1 martie mam dus sa fac programare pentru 13 din15 punte ma programat pe 12 aprilie , eu nu am completat nici o cerere Ce trebuie sa fac ma puteti ajuta cum sa fac ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.04.2022 15:02

Citeste informatiile de mai sus.Alex I
Alex I 08.04.2022 10:57
Bună ziua! Nu am înțeles ideea în legătură cu termenul de susținere a examenului de reducere a perioadei de suspendare. Deci la cel obligatoriu termenul este de 20 de zile, dar cel facultativ îl pot susține când doresc?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 13.04.2022 06:24

La cel facultativ termenul este de 20 de zile. La cel obligatoriu oricând se dorește, dar pana la expirarea suspendării.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓