Redobândire permis auto anulat

Redobândire permis auto ANULAT

Trebuie să facem diferența de la început între următorii termeni:
Suspendarea permisului de conducere, este suspendarea dreptului de a conduce și se face pe o durată limitată de timp, între 30 și 90 de zile. Pentru permis de conducere suspendat intrați aici -> Redobândirea permisului de conducere suspendat
Anularea permisului de conducere, este desființarea documentului, titularul acestuia rămâne definitiv fară permis de conducere, iar pentru a putea conduce din nou trebuie să obțină un nou permis de conducere.

În continuare o să vorbim despre permisul de conduceree ANULAT

Atunci când vi s-a anulat permisul de conducere pentru săvârşirea unor faptele prevăzute la art.114, alin.1 din O.U.G.195/2002, aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere. Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos,  atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare (art. 116, alin.1, lit.a,b,c,d):

Articolul 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

Dacă solicitantul îndeplineşte aceste condiţii atunci, el se poate prezenta la o şcoala de şoferi autorizată pentru înscrierea la cursuri în vederea redobândirii permisului anulat.

Întocmirea dosarului pentru prezentarea la examenul de redobândire al permisului de conducere, presupune necesitatea următoarelor documentele:
  • cerere tip de prezentare la examen, completată şi semnată personal de solicitant;
  • fişa de şcolarizare, completată cu datele personale ale solicitantului, care va cuprinde pe verso şi avizul medical;
  • avizul psihologic;
  • certificat de cazier judiciar;
  • fişa deţinătorului permisului de conducere - taxa de examinare;
  • copie act de identitate;
  • copie act de studii;
  • copia hotărârii judecătoreşti de condamnare, cu menţiunea definitivă;
  • dovada anularii permisului de conducere anterior, eliberată la cererea solicitantului, de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie care a dispus anularea permisului.
Depunerea dosarului cu toate documentele de mai sus se face personal de către titular având asupra sa actul de identitate în original, la ghişeul DRPCIV / SRPCIV (Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor) unde solicită să fie examinat.

Examenul pentru redobândirea unui permis anulat, respectiv pentru obţinerea unui nou permis de conducere se desfăşoară prin susţinerea probei teoretice si practice in funcţie de categorie, conform procedurii din Regulamentul de aplicare al O.U.G.195/2002.

90 Comentarii Lasă un comentariu

Cristi Ursan
Cristi Ursan 17.06.2019 13:01
Salut , am schimbat permisul in Anglia și m-a oprit poliția conducând fara asigurare . Apoi mi-au anulat permisul de conducere pentru ca am depașit 6 puncte penalizare , neavând peste 2 ani de permis . Se poate rezolva ceva in România ?
Jipescu cătălin
Jipescu cătălin 12.06.2019 13:42
Amenda penală duce direct catre anularea permisului??sau mai trebuie sa scrie in hotărâre ca se anulează,ca mie imi scrie ca Ca am primit amenda penală dar nu scrie nimic de permis anulat
mihai ian
mihai ian 12.06.2019 01:33
am 1 an si 7 luni cu suspendare ,2 ani supraveghere si 60 zile in folosul comunitatii dupa cat timp imi pot redobandi permisul? avand in vedere ca sant doar eu si mama care trebuie transportata la spital din cand in cand avand deficienta la mers fiindui necesara deplasarea cu masina
Florin
Florin 25.06.2019 11:25
La 6 luni de la plata amenzii penale sau 1 an de la data ramanerii hotararii defitive atata timp cat nu s'a mentionat in dosar o perioada mai mare de anulare.
OLA
OLA 04.06.2019 11:01
Buna ziua! As avea rugamintea sa-mi spuneti cum se aplica dispozitiile art. 116 din OUG 195/2002 in urmatorul caz: hotarare definitiva cu amenda penala pentru savarsirea actiunii de conducere a unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice (art. 336 CP) si revocarea amanarii aplicarii pedepsei de 1an si 2 luni (art. 336 CP) cu dispunerea executarii pedepsei (practic amenda penala si 1an si 2 luni executare). Se poate sustine examenul pentru redobandirea permisului auto la 6 luni de la plata amenzii penale (practic decizia pentru ultima abatere) sau la 6 luni de la liberarea conditionata?

Va multumesc!
Flaviu Nicolae
Flaviu Nicolae 25.05.2019 20:17
Buna seara imi puteti da o idea ce pot sa fac am facut scoala de soferi in Anglia lam luat in 2017mai 25 in 2018 ma prins o camera am depasit viteza cu citeva mile si miau dat amenda si 3 puncte ok nici o problema am platit si miam primit pedeapsa dupa merit dar anul 2019 mia adus mare necaz in febroare asigurarea mia fost anulata fara sa stiu din cauza ca nu sa facut plata din contul meu si am avut de cumparat niste materiale si am plecat cu duba fara sa stiu ca asigurarea mea e anulata ok mergid pe strada ma suna cineva eu am raspuns dar nu stiam ca politia e in spatele meu va dati seama mau oprit mau puricit nu asigurare miau luat masina am recuperato dar nu miau zis ce urmeaza acum sunt disperat fara permis is mort si astia miau dat 6 puncte cu 3 ce leam avut sunt 9 miau anulat permisu 1000 £amenda dar pina sa vina hotarirea judecatoreasca eu am fost in Ro si am incercat sal schimb dar nu sa poate apar ca tre sa dau un test in anglia ce pot sa fac multumesc
Cristi
Cristi 17.06.2019 07:45
Ce ai rezolvat cu permisul ? Am pățit și eu același lucru și nu știu ce pot rezolva. Îmi poți explica te rog ?
Andrei mihai
Andrei mihai 17.05.2019 13:47
salut ! Mi-a fost permisul anulat pentru conducere sub influenta alcoolului ,a trecut un an de la hotararea judecatoreasca ( 9 luni cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere cu 2 ani perioada de proba/reabilitare si 90 de zile munca in folosul comunitatii )

Pot sa dau de permis fara sa fi executat inca orele de munca ?
multumesc anticipat .

Jipescu cătălin
Jipescu cătălin 16.05.2019 08:57
Buna ziua,azi am făcut un acord de recunoaștere cu procurorul (pentru alcoolemie de 1.05 in sange) si mia dat 40 de mil amenda penală,stie cineva cam in cat timp pot sa fac scoala din nou,sau daca trebuie sa mai dau de permis iar?
Silviu
Silviu 17.05.2019 07:45
Dacă ai primit amendă penala ți se anulează permisul de conducere. In acest caz poti sa dai examen de redobandire (sala + traseu) după ce trec 6 luni (calculate din momentul in care ai achitat amenda penală integral).
Adiadi
Adiadi 23.06.2019 07:45
Salut ajută-mă și pa mine cu o problema dacă am avut 0.71 an aerul expirat Anca nu mia venit rezultatu del sânge ce se va antanpla mai departe a-mi va anula permisu și cât durează pana a-mi va spune. Ce mise va antanpla
Vali Grecu
Vali Grecu 13.05.2019 08:16
Buna ziua.Am si eu intrebare.Am fost plecat in Anglia si am preschimbat permisul Ro cu Uk.Dupa care permisul mia fost anulat din cauza ca asigurarea nu a fost pe numele meu.Am facut scoala din nou dar nu am fost lasat sa o dau pentru ca sunt valabil cu permis valabil.Ce trebuie sa fac in privinta aceasta.Va multumesc
Cristi Ursan
Cristi Ursan 18.06.2019 00:04
Același lucru am pățit și eu. Știi cumva ce se poate rezolva ?
Pintilii Catalin
Pintilii Catalin 05.05.2019 11:52
Buna ziua! Am si eu 2 intrebari la dv daca puteti sa-mi răspundeți va rog! In anul 2012 luna septembrie am fost prin baut la volan. Intocminduse dosar penal, si judecanduma abia in luna mai 2018 prima înfățișare, apoi in septembrie 2018 fiind a2a înfățișare la care am primit un an cu suspendare si 2 ani de reabilitare după care, am facut recurs, recursul sa judecat în luna noiembrie râmanând aceași pedeapsă după recurs de 1 an cu suspendare si 2ani de reabilitare. Si permisul anulat Intrebarea mea este? După ce trece anul de suspendare pot da din nou de permis? Intrebarea 2, eu sant stabilit cu forme legale de 4 ani in Germania! Pot da aici in Germania acum de permis având această condamnare in Ro? Aici ne având nici o problema cu legea. Vă mulțumesc o zi bună!
Ghica Andrei Samir
Ghica Andrei Samir 31.03.2019 10:38
Se poate face redobandirea mai devreme de un an?
Chirea Florică
Chirea Florică 03.03.2019 09:41
Buna ziua daca am permis de Anglia anulat acolo pot face din nou scoală in Romania ?
Vivi
Vivi 12.06.2019 16:35
Ca sa dai de permis in ro trebue sa ai buletin de ro sau mutatie facultativa
Mihai
Mihai 28.02.2019 07:35
Buna dimineața!

In cazul suspendării pedepsei, respectiv anularea permisului de conducere, se poate face scoala de șoferi mai devreme de un an de la hotărârea definitiva iar examenul sa fie susținut după împlinirea unui an de la decizie?

In acest fel, perioada de așteptare pana la dobândire ar fi mai mică!

Multumesc anticipat!
Silviu
Silviu 17.05.2019 07:49
Nu este necesar sa faceti din nou școala de șoferi ci doar să întocmiti dosarul (prin intermediul unei școli de soferi) iar dupa ce trece 1 an de la condamnarea definitiva va puteti prezenta la examenul de redobandire (nu trebuie sa așteptați mai mult de 1 an).
Mihai
Mihai 17.05.2019 09:22
Va mulțumesc pentru răspuns!
Examenul se redobândire consta atât in proba practica, cât și in proba teoretica sau se da proba teoretica, respectiv sala?
Silviu
Silviu 19.05.2019 08:57
Sunt necesare ambele probe, teoretică (sala) și practică (traseul).
Jipescu catalin
Jipescu catalin 23.02.2019 18:26
Salut..in decembrie 2017 am fost prins intro parcare la un peco cu o alcoolemie de 0.64 in aer si 1.05 in sange,pana acum nu mi.a venit nicio citatie acasa sa ma judece..stie cineva cum as putea sa mi iau permisu cat mai repede, ?acum mi am luat un avocat si o sa fac acord de recunoastere si am inteles ca e o lege de ceva timp ( amanarea aplicarii pedepsei) in care te ar ierta procuroru,as luat decat o suspendare de 2 ani si permisu cu incercare ( nu am antecedente ) ..at fi posibil sa nu.l anuleze?
radanea clement gabriel
radanea clement gabriel 24.02.2019 11:28
daca vrei sa ceri amanarea aplicarii pedepsei iti trebuie un avoacat foarte foarte bun si cu motive intemeiate
sansele tale sunt cam 10 la suta sal mai iei inapoi
Bita Razvan
Bita Razvan 21.02.2019 14:53
Buna Ziua am si eu o intrebare am permis de 4 luni si mi sa suspendat pentru 90 de zile pot da examenul pentru redobandire 15-13? Daca sunt incepator? Va rog frumos daca imi puteti raspunde careva va multumesc.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.02.2019 16:25

Dai 13 din 15.


Daniel gavrila
Daniel gavrila 09.02.2019 20:23
Salut am făcut un accident am fost și padanirtea vinovata și partea vătămată nu am nicio plângere in potriva mea sau ceva de genul aveam 3 luni de când lăudam permisul o sa fie anulat ?

Lasă un comentariu

© 2017 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓