Redobândire permis auto anulat

Redobândire permis auto ANULAT

Trebuie să facem diferența de la început între următorii termeni:
Suspendarea permisului de conducere, este suspendarea dreptului de a conduce și se face pe o durată limitată de timp, între 30 și 90 de zile. Pentru permis de conducere suspendat intrați aici -> Redobândirea permisului de conducere suspendat
Anularea permisului de conducere, este desființarea documentului, titularul acestuia rămâne definitiv fară permis de conducere, iar pentru a putea conduce din nou trebuie să obțină un nou permis de conducere.

În continuare o să vorbim despre permisul de conduceree ANULAT

Atunci când vi s-a anulat permisul de conducere pentru săvârşirea unor faptele prevăzute la art.114, alin.1 din O.U.G.195/2002, aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere. Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos,  atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare (art. 116, alin.1, lit.a,b,c,d):

Articolul 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.


Întocmirea dosarului pentru prezentarea la examenul de redobândire al permisului de conducere anulat, presupune necesitatea următoarelor documentele:

  • cerere tip de prezentare la examen, completată şi semnată personal de solicitant (doc / pdf);
  • fişa similara fișei de școlarizare, completată cu datele personale ale solicitantului;
  • certificatul de cazier judiciar;
  • documentul de identitate - original și copie;
  • chitanta de plată a permisului de conducere în valoare de 68 lei;
  • fișa medicală;
  • documente care să facă dovada că se află în una dintre situațiile prevăzute de art. 116 alin. (1) din ordonanța de urgență nr. 195/2002 - numai pentru persoanele aflate în unul dintre cazurile prevăzute la art. 24 alin. (6) din același act normativ;
  • copia hotarârii judecătorești de condamnare, rămasă definitivă;
  • avizul psihologic.

Depunerea dosarului cu toate documentele de mai sus se face personal de către titular având asupra sa actul de identitate în original, la ghişeul DRPCIV / SRPCIV (Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor) unde solicită să fie examinat.

Examenul pentru redobândirea unui permis anulat, respectiv pentru obţinerea unui nou permis de conducere se desfăşoară prin susţinerea probei teoretice si practice in funcţie de categorie, conform procedurii din Regulamentul de aplicare al O.U.G.195/2002.

178 Comentarii Lasă un comentariu

Cristina marin
Cristina marin 04.07.2020 23:10
Buna seara am si eu o intebare va rog frumos daca puteti sa mi raspundeti ca am auzit mai multe variante....prietenul meu a fost prins baut la volan i s a facut dosar penal.s a judecat iar in urma cu cateva zile i s a respins apelul sentinta ramanand la pedeapsa de 1 an cu suspendare.2 ani perioada de incercare si 60 de zile in folosul comunitatii .intrebarea mea ar fi dupa cat timp de la ramanerea definitiva a sentintei poate da din nou de permis dupa un an sau poate da dupa 6 luni ...Va multumesc frumos !
Babcan Melaniea
Babcan Melaniea 03.07.2020 04:18
Am dosarul de redobandire a permisului,complet.Cum ma pot programa pentru sala ?Ploiesti.
Eduard
Eduard 30.06.2020 11:23
Salutare
Este adevarat ca de la 1 iulie cei fara 10 clase nu mai pot sustine permisul de conducere?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.06.2020 17:03

Este doar o propunere de lege, nimic aprobat

 


Traian Vasile Diaconu
Traian Vasile Diaconu 17.06.2020 12:33
Buna ziua, am fost la comisarul sef de la regim si permise, desii eu ma incadrez la art 116/oug dansul imi spune caci trebuie sa fac reabilitare, eu am platit amezile penale care au fost si au trecut mai mult de 6 luni ... Pot avea un raspuns de la dumneavoastra? Va rog frumos
Draganel Gigi Marian
Draganel Gigi Marian 19.06.2020 05:38
Exact in aceeași situație sunt și eu,ieri mi_am luat dosarul și tot așa scrie pe el Susține examenul auto după reabilitare.
Dacă afli ceva te rog sa_mi spui și mie.
CAINICEANU MIRELA
CAINICEANU MIRELA 03.06.2020 21:09
Buna,va rog dacă ma poate ajuta si pe mine cineva,sotul meu are permisul anulat pt alcool,procesul s-a terminat pe 7 iunie 2019 a rămas cu 2 ani cu reabilitare ore in folosul comunității si abea dupa 5 ani are cazierul curat.Deci intrebarea mea ar fi dacă poate sa de-a acum dupa un an de permis si cu sa procedeze dacă,cazierul nu este curat,trebuie cerere la comandant? As aprecia mult,dacă poate cineva sa ma lămurească si pe mine,ca am auzit mai multe versiuni,dar,avem nevoie de ceva sigur,dacă a mai trecut cineva prin asta.multumesc
Liviu
Liviu 30.06.2020 03:58
Ttebuie sa treaca 6 luni dupa ce a terminat ultima ora de munca in folosul comunitatii, nu conteaza ca nu are cazierul curat.sustine proba teoretica(26 intrebari) si practica, nu se mai face scoala
Gabor Szasz
Gabor Szasz 02.06.2020 13:39
Buna ziua.
Daca permisul meu de cat B C CE a fost anulat in 2015, și nu știam ca pot sa fac redobândire, am dat examen in Anglia, anul trecut Martie, pentru cat B, iar acuma vreau sa fac redobândire la cat C CE, înainte de a pune dosarul, trebuie să-l schimb permisul englezesc cu cel românesc?
Mulțumesc
Gutiu Sebastiam
Gutiu Sebastiam 26.05.2020 07:09
Buna ziua,
Va scriu din nou scuze !
Am permisul anulat
Gutiu Sebastian
Gutiu Sebastian 26.05.2020 09:59
Buna ziua,
Va scriu din nou !
Deci pe 1 sept fac un an de la sentinta anulare ! Trebuie sa mai astept 6 luni pana dau sala ? Mai fac scoala ?Daca da pot sa o fac anticipat Oricum eu vreau sa mai fac scoala o data ! Am facut munca in folos si curs reintegrare
Multumesc !
dan alexandru
dan alexandru 29.05.2020 07:12
nu este necesar sa faci din nou scoala de soferi. totusi, examenul trebuie sustinut pe o masina a unei scoli/instructor autorizat. asa ca trebuie sa iei legatura cu o scoala sau un instructor ca sa te prinda in schema lor si sa-ti ofere masina pentru sustinerea examenului.
Anonim
Anonim 25.05.2020 12:06
Buna ziua, am si eu o rugăminte....care e legea noua...dacă ai permisul ANULAT!!După 6 luni dau după 1 an poti sa dai din nou?
Liviu
Liviu 30.06.2020 03:59
Dupa 6 luni
Vasile Stefan
Vasile Stefan 21.05.2020 20:25
Buna. Care este procedura pentru redobandirea permisului auto anulat pentru persoanele inscrise la Centrul de recuperare in urma consumului de droguri, adica cei ce urmeaza un tratament si nu au voie sa conduca autovehicule. Trebuie sa incheie acel tip de tratament definitiv, se face expertiza medicala apoi scoala auto din nou?
Nu a avut loc niciun incident, permis anulat pentru faptul ca este inscris la centru de recuperare. Care sunt pasii de urmat pentru redobandirea permisului?
Cristi.Marin
Cristi.Marin 18.05.2020 13:27
Cand se da drumul la examinare teoretică și practică? Eu trebuie sa dau reexaminare redobandire am permisul Anulat
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 18.05.2020 15:53

 În ceea ce privește activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitării răspândirii coronavirusului.Prima etapă – examinarea la proba practica pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidați afectați de masurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat următoare).În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate doua posibilități:

- Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare,

- Programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.În a doua etapă –reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.


jon alin
jon alin 08.05.2020 19:45
Salutare ,eu am sustinut permisul de conducere in Romania
dupa ceva timp am plecat in anglia sa muncesc
dupa care mi am preschimbat permisul romanesc in unul englezesc
dupa 1 an si jumatate de permis am acumulat 6 puncte de penalizare
cand am luat ultimele 3 puncte .am trimis permisul la DVLA
si peste 2 saptamani imi trimite scrisoare precum permisul meu de conducere a fost REVOKAT deoarece am acumulat 6 puncte de penalizare in decurs de 2 ani de zile de la sustinerea examenului
daca am hotararea judecatoreasca pot sa redobandesc permisul de conducere cat b in romania ?
multumesc
Chirvasuta Bogdan
Chirvasuta Bogdan 06.05.2020 07:23
Salutare. O întrebare va rog.: A redobândit cineva permisul de conducere anulat în perioada de dinaintea introducerii stării de urgenta?
Daniel
Daniel 25.04.2020 03:52
Salutare!Am și eu o nelămurire, În 2014 nu aveam permis de conducere și am condus și baut, am fost oprit de poliție și mi sa făcut dosar, apoi în 2015 am obținut permisul cat B ,în 2017 mi a fost anulat ,au spus că eram judecat ptr faptă la regimul rutier și nu aveam voie să dau examen, ok în fine in 2019 am dat examen în Liban ptr că de acolo este soția și am obținut permis Libanez, pot să-l schimb în România??Mentionez că sunt Român!Vă mulțumesc!!!
Luca ababei Ionuț
Luca ababei Ionuț 09.04.2020 04:51
Bună ziua am un dosar din 2107 pt alcool și pe 26 martie mai venit sentința condamnare la 1 an și 4 luni cu suspendare 2 la centru de probațiune și 60 de zile in folosi comunități vreau sa știu dac permisu e anulat dar acasă nu am primit nimic și dac da după cât timp pot da sau înapoi. Am primit numai comunicare minutuala va mulțumesc
Random User
Random User 14.04.2020 08:42
O sa iti vina acasa Dispozitia Sefului Serv. Rutier in care se precizeaza ca permisul de conducere ti-a fost anulat. E posibil sa iti ajunga dupa ce termini perioada pedepsei cu suspendare sau mai inainte. Cert este ca permisul iti va fi anulat si va trebui sa dai din nou.
Luca ababei Ionuț
Luca ababei Ionuț 14.04.2020 08:47
Am înțeles dar aveți idee după cât timp pot da sau este vreo procedura sa pot da mai devreme precizez ca am un trecut curat și nu a fost cu accident am citi pe undeva ca se poate da și după 6 luni sau un an
Luca ababei Ionuț
Luca ababei Ionuț 14.04.2020 08:51
Sau se poate face vreo cerere către comandantu politie rutiere sa pot da vreo redobândire sau sa dau mai devreme
Florin
Florin 19.05.2020 17:45
Salut in aceeasi situatie sunt si eu ,ai gasit vreo rezolvare ca sa stiu si eu ca tot 1 an si 4 luni am primit suspendarea si dreptulde a conduce si vroiam sa intreb daca pot da la 1 an de la data definitiva a sentintei. Multumesc
Alex S
Alex S 06.04.2020 15:34
Buna ziua , dupa ce redobandesc carnetul anulat pe el o sa fie data cand l-am luat prima data sau cand l-am redobandit ?
Ioniță Diana
Ioniță Diana 11.04.2020 02:56
Când l ai redobândit

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓