Redobândire permis auto anulat

Redobândire permis auto ANULAT

Trebuie să facem diferența de la început între următorii termeni:
Suspendarea permisului de conducere, este suspendarea dreptului de a conduce și se face pe o durată limitată de timp, între 30 și 90 de zile. Pentru permis de conducere suspendat intrați aici -> Redobândirea permisului de conducere suspendat
Anularea permisului de conducere, este desființarea documentului, titularul acestuia rămâne definitiv fară permis de conducere, iar pentru a putea conduce din nou trebuie să obțină un nou permis de conducere.

În continuare o să vorbim despre permisul de conduceree ANULAT

Atunci când vi s-a anulat permisul de conducere pentru săvârşirea unor faptele prevăzute la art.114, alin.1 din O.U.G.195/2002, aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere. Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos,  atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare (art. 116, alin.1, lit.a,b,c,d):

Articolul 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.


Întocmirea dosarului pentru prezentarea la examenul de redobândire al permisului de conducere anulat, presupune necesitatea următoarelor documentele:

  • cerere tip de prezentare la examen, completată şi semnată personal de solicitant (doc / pdf);
  • fişa similara fișei de școlarizare, completată cu datele personale ale solicitantului;
  • certificatul de cazier judiciar;
  • documentul de identitate - original și copie;
  • chitanta de plată a permisului de conducere în valoare de 68 lei;
  • fișa medicală;
  • documente care să facă dovada că se află în una dintre situațiile prevăzute de art. 116 alin. (1) din ordonanța de urgență nr. 195/2002 - numai pentru persoanele aflate în unul dintre cazurile prevăzute la art. 24 alin. (6) din același act normativ;
  • copia hotarârii judecătorești de condamnare, rămasă definitivă;
  • avizul psihologic.

Depunerea dosarului cu toate documentele de mai sus se face personal de către titular având asupra sa actul de identitate în original, la ghişeul DRPCIV / SRPCIV (Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor) unde solicită să fie examinat.

Examenul pentru redobândirea unui permis anulat, respectiv pentru obţinerea unui nou permis de conducere se desfăşoară prin susţinerea probei teoretice si practice in funcţie de categorie, conform procedurii din Regulamentul de aplicare al O.U.G.195/2002.

317 Comentarii Lasă un comentariu

Cosmin
Cosmin 14.04.2021 07:36
Bună ziua mi-a fost suspendat permisu penttu 30 zile . Pe data de 17 mi se sfârșește pedeapsa 17 cade sambata pot să ridic permisul vineri cu o zi inainte .S-au daca ma duc pe data de 20 pot circula cu masina întrucât mi sa sfarsit pedeapsa ?????
Anonim
Anonim 13.04.2021 13:04
Buna ziua! In mai se implineste un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. In acest caz imi mai trebuie ceva de la politie sau imi pot face dosarul pentru redobandirea permisului? Auzisem ca ar trebui sa merg in audienta la cdt politiei .Va multumesc!
Lupu George
Lupu George 13.04.2021 12:43
Buna ziua ,

Am avut permisul anulat categoriile A si B mi-am recuperat categoria B ( dupa plata amenzii penale ) am dat examenul scris si pentru categoria A (l-am luat )
dar nu m-am mai programat la examenul practic si a trecut un an de zile , trebuie sa fac scoala din nou sau il pot redobandi ca si pe cel pentru categoria B ( adica nu conteaza ce perioada a trecut dupa plata amenzii penale pentru redobandire)

Va multumesc.
Darius Ioan
Darius Ioan 12.04.2021 17:33
As vrea sa știu dacă trebuie sa port bulinele la redobândire
Paul Paul
Paul Paul 12.04.2021 16:46
Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o informatie va rog, nu m-a putut lamurit nimeni pana acum. Am avut permisul anulat si interdictie de a conduce autovehicule 2 ani. Luna viitoare se implineste termenul si nu stiu ce trebuie sa fac mai exact. Toata lumea spune ca nu e nevoie sa mai fac scoala de soferi ci doar de o masina sa pot da examenul proba practica, altii spun ca trebuie facuta scoala de soferi din nou. Am incercat sa ma programez online la sala si imi cere un Cod unic de inregistrare care din ce am inteles doar scoala de soferi ti-l poate da, am luat legatura la o scoala de soferi si mi-au spus ca nu imi pot pregati dosarul pana nu am o hartie de la politie ca imi permit sa dau examenul. Trebuie sa ma programez pe site pentru examen la sala sau merg direct cu dosarul complet la implinirea termenului si dau in ziua respectiva examenul si ulterior iau legatura cu o scoala de soferi pentru a-mi pune la dispozitie o masina pentru proba practica? Va multumesc tuturor pentru ajutor!

Ionuț Marius
Ionuț Marius 09.04.2021 06:49
Salutare am permisul anulat am dat sala totul bine,orașul îl am pe 20.04.21.Am 5 luni de când am venit din Germania (1 an am locuit in Germania) trebuie să treacă 185 de zile de cand am venit din Germania că am înțeles ca nu este valabil permisul dacă vreau să conduc în Germania
szocsf
szocsf 08.04.2021 18:20
buna ziua am o condamnare de circulatie de 2 ani cu suspendare si pedeapsa accesorie de 1 ani 6luni interzicere de a conduce autovehicul...pot sa ma prezint la redobindire la un an dupa sentinta???? stima
Costin Razvan
Costin Razvan 03.04.2021 23:12
Buna ziua, pentru permisul anulat, amenda plătită și expirarea celor 6 luni de condamnare la achitarea amenzii este in data de 10.05.2021, se poate pregăti dosarul de redobandire mai repede cu 30 de zile ?
Multumesc anticipat!
Gabi Anca
Gabi Anca 21.04.2021 06:45
Salut.ai aflat ceva că și eu fac 6luni pe 26.05.se poate băga dosarul mai devreme??
Ghilase Razvan Daniel
Ghilase Razvan Daniel 02.04.2021 16:32

Buna ziua!

Am o problema mai delicat si mai exact in 18.02.2015 am fost declarat admis la examenul de conducere pentru categoria B! In septembrie 2015 am plecat la munca in Anglia si undeva prin Octombrie m-am angajat ca sofer pe un van! Toate bune si frumoase pana pe data de 19.12.2015 cand am fost prins de o camera radar cu 44 mile intr-o zona cu 30 de mile... Cand mi-a venit foaia acasa am acceptat cum ca eu am fost soferul, am platit amenda de 100£ si dupaceea am trimis permisul la politie pentru ami pune cele 3 puncte dobandite in urma faptei comise! Mi-a venit permisul acasa si dupaceea din nou toate bune si frumoase pana pe data de 13.01.2017 cand din nou am mai luat o camera radar intr-o localitate unde viteza maxima era 30 de mile iar camera m-a prins cu 37 de mile! Cand mi-a venit foaia acasa din nou am acceptat cum ca eu am fost soferul, am platit amenda de 100£ si dupaceea am trimis permisul meu ca sa imi puna cele 3 puncte, care dupa 2 saptamani de la data de cand am trimis permisul meu la politie sa imi vina o foaie cum ca permisul meu a fost retinut la politie deoarece am acumulat 6 puncte pe permis in primi 2 ani de carnet si si daca vreau sa mai conduc va trebui sa dau din nou scoala de soferi in Anglia! Mentionez ca permisul meu romanesc l-am preschimbat in permis englez in 16.06.2016!

Asa ca dupaceea mi-am pierdut locul de munca in Anglia, m-am intors inapoi in Romania si m-am dus la politia din romania sa ma ajute cumva cu permisul de conducere ca sa il recuperez cumva deoarece este imposibil sa dau pentru scoala de soferi in Anglia si sa fiu si admis acolo deoarece nu stiu limba Engleză foarte bine! Iar la politia din romania mi sa spus ca nu pot sa dau din nou pentru scoala de soferi ca lor le apare cum ca am permis Englez si ca ei nu poata sa faca nimica numai daca imi dau politia din Anglia carnetul inapoi!

Asa ca va rog ajutati-ma cumva daca as avea alta posibilitate deoarece nu pot sa dau pentru scoala de soferi in Anglia din motive ca nu cunosc limba engleza foarte bine si pana la urma urmei sunt cetatean roman... Si eu cred ca in Romania nu este aceasta lege ca nu am voie sa fac 6 puncte in primi 2 ani de carnet!...
George Drasleuca
George Drasleuca 03.04.2021 11:48
Salut , ai rezolvat ceva ? Sunt in aceias situatie .
Selamet Gihan
Selamet Gihan 26.03.2021 07:02
Buna ziua daca mi sa anulat permisul de conducere din cauza alcolemiei avand in aerul expirat 0.7 si am avit un accident doar cu pagube materiale eu mai pot da de permis sau trebuie sa astept sa ma cheme la judecata mai intai si cat dureaza puna sunt chemat la judecatorie? Multumesc
DanB
DanB 06.04.2021 16:59
Trebuie sa astepti pana la proces, dupa care poti sa faci recurs daca nu iti convine sentinta. Daca iti da anularea permisului pe o perioadă de 1 an (exemplu), se ia in calcul de la ramanerea sentintei definitiva
Petre Marius
Petre Marius 24.03.2021 22:17
Bună seara .pot sa fac scoala mai devreme și după ce trece 1 an de zile de la hotărârea definitiva .sa pot sa dau de permis pt redobândire .ca sa numai pierd timpul ? Mulțumesc. Si
Gabi Anca
Gabi Anca 22.03.2021 14:29
Bună ziua, am primit amendă penală și anularea permisului pe 6 luni,întrebarea mea este de când scad cele 6 luni după care pot face redobandirea din momentul în care am achitat amenda penală sau de când a fost hotărârea rămasă definitivă???Vă mulțumesc frumos.
Sergiu Pop
Sergiu Pop 23.03.2021 08:21
De când a rămas definitiva sentința.1 an de zile dacă nu e specificat altfel
Simo
Simo 22.04.2021 09:44
de la data la care ati platiti amenda penala
Claudia
Claudia 18.03.2021 20:55
solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 196 alin. 2 şi 3 C.pen cu aplicarea art 396 alin 10 Cpp condamnă pe inculpata Claudia-Elena la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 338 alin. (1) Cod Penal cu aplicarea art 396 alin 10 Cpp condamnă pe inculpata Claudia - Elena la pedeapsa de 1 an ?i 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. În baza art 39 alin 1 lit b Cod penal raportat la art 38 alin 1 Cod penal aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 1 an ?i 4 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 2 luni închisoare, în total 1 an ?i 6 luni închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 94 alin. 1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c)-e) C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Ilfov. În baza art. 93 alin. 2 lit. b) C.pen. impune condamnatei să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate; În baza art. 93 alin. 3 C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Bazei Sportive , jud Ilfov, conform deciziei consilierului de probaţiune. În baza 404 alin. 2 C.proc.pen. şi art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia inculpatei asupra necesităţii unei bune conduite viitoare şi asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligaţiile care îi revin pe durata termenului de supraveghere. În temeiul art. 19, art. 25, art. 86, art. 397 alin. 1 C.proc.pen. raportate la art. 1349, art. 1357 C.civ. admite în parte acţiunea civilă formulată de către persoana vătămată Andreea Marilena, împotriva inculpatei Claudia Elena şi a părţii responsabile civilmente SC Grawe Romania Asigurare S.A. În temeiul art. 397 alin. 1 C.proc.pen. raportat la art. 49 din Legea nr. 136/1995 şi la Decizia nr. 1/2016 pronunţată în recurs în interesul legii de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie obligă partea responsabilă civilmente SC Grawe Romania Asigurare S.A la plata către partea civilăAndreea Marilena de daune morale în cuantum de 70.000 euro (în echivalent în lei la data plăţii) şi despăgubiri materiale în cuantum de 700 lei. În baza art.50 alin.1 din Legea nr.136/1995 obligă partea responsabilă civilmente S.C. Grawe Romania Asigurare S.A la plata către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a sumei de 9126,54 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor pentru asistenţa medicală acordată persoanei vătămate Andreea Marilena şi la plata dobânzii legale aferente acestei sume începând cu data de 14.08.2018 şi până la data plăţii. În baza art. 274 alin. 1 şi 3 C.proc.pen. obligă inculpata Cevei Claudia Elena la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 500 lei aferente urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.11.2020.
Document: Hotarâre 528/2020 19.11.2020
Raducu Gogu
Raducu Gogu 06.03.2021 08:57
Buna ziua în 20017 mia fost anulat permisul de conducere nevândute posibilitatea sa dau de permis am anulat asta pana acum .. însă chiar în urma cu 2 zile am fost oprit de un echipaj în timp ce traversam un câmp insa trebuia obligatoriu sa traversez si pe un DN cam 500 metri ... pot sa mai redobandesc permisul având în vedere ca , chiar acum 2 zile mi sa întocmit un alt dosar penal, dacă urmez procedura de redobandire acum și îl iau acesta va fi valid sau în acest caz permisul va fi din nou anulat ??
Mulțumesc anticipat .. va rog sa îmi răspundeți deoarece fara permis sunt mort !
Alin
Alin 02.03.2021 11:36
Buna ziua dacă am fost prins la volan sub influența alcoolului și mi-a ieșit 1,12 am recunoscut ca am băut mi-a sa luat permisul și mi sa dat o foaie care scrie fără drept de conducere mi se anulează permisul de tot îl am și de 6 luni
Sergiu Pop
Sergiu Pop 23.03.2021 08:06
Ce este peste 0.8 alcolemie este penal.
Dacă nu ai făcut accident din care au rezulte victime
Cățărări corporale etc.
Atunci procuratura se va misca destul de repede adică cam 6 luni.Dupa care o sa ajungi la judecătorie care va mai dura puțin.
După finalizare în baza deciziei finale al judecătorului de la data accea poți calcula 1 an de zile după care vei putea redobândi permisul de conducere.

Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓