Redobândire permis auto anulat

Redobândire permis auto ANULAT

Trebuie să facem diferența de la început între următorii termeni:
Suspendarea permisului de conducere, este suspendarea dreptului de a conduce și se face pe o durată limitată de timp, între 30 și 90 de zile. Pentru permis de conducere suspendat intrați aici -> Redobândirea permisului de conducere suspendat
Anularea permisului de conducere, este desființarea documentului, titularul acestuia rămâne definitiv fară permis de conducere, iar pentru a putea conduce din nou trebuie să obțină un nou permis de conducere.

În continuare o să vorbim despre permisul de conduceree ANULAT

Atunci când vi s-a anulat permisul de conducere pentru săvârşirea unor faptele prevăzute la art.114, alin.1 din O.U.G.195/2002, aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere. Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos,  atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare (art. 116, alin.1, lit.a,b,c,d):

Articolul 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.


Întocmirea dosarului pentru prezentarea la examenul de redobândire al permisului de conducere anulat, presupune necesitatea următoarelor documentele:

  • cerere tip de prezentare la examen, completată şi semnată personal de solicitant (doc / pdf);
  • fişa similara fișei de școlarizare, completată cu datele personale ale solicitantului;
  • certificatul de cazier judiciar;
  • documentul de identitate - original și copie;
  • chitanta de plată a permisului de conducere în valoare de 68 lei;
  • fișa medicală;
  • documente care să facă dovada că se află în una dintre situațiile prevăzute de art. 116 alin. (1) din ordonanța de urgență nr. 195/2002 - numai pentru persoanele aflate în unul dintre cazurile prevăzute la art. 24 alin. (6) din același act normativ;
  • copia hotarârii judecătorești de condamnare, rămasă definitivă;
  • avizul psihologic.

Depunerea dosarului cu toate documentele de mai sus se face personal de către titular având asupra sa actul de identitate în original, la ghişeul DRPCIV / SRPCIV (Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor) unde solicită să fie examinat.

Examenul pentru redobândirea unui permis anulat, respectiv pentru obţinerea unui nou permis de conducere se desfăşoară prin susţinerea probei teoretice si practice in funcţie de categorie, conform procedurii din Regulamentul de aplicare al O.U.G.195/2002.

233 Comentarii Lasă un comentariu

mircea Chiriță
mircea Chiriță 28.09.2020 14:14
buna ziua am avut 2 dosare penale pentru conducere fara permis am fost judecat și mi sa aplicat pedeapsa de 2 ani cu suspendare + munca în folosul comunității au trecut 6 luni de la definitiva când asi putea sa dau de permis țin sa menționez ca nu scrie în definitiva ca nu mai am dreptul de examen sau alte chestii mulțumesc anticipat
Vasi Marian
Vasi Marian 24.09.2020 18:37
Salut, de curand mi-a fost retinut permisul pe o periodata de 60 de zile deoarece am ocolit delimitarile de viteza din fata trecerilor de pietoni si mi s-a spus ca trebuie sa am grije ca daca mi se va mai retine permisul inca o data neavand un an de la obtinerea permisului risc sa mi se anuleze, este adevarat?
Voin Danut
Voin Danut 24.09.2020 13:40
Mi a fost reținut permisul de conducere in data de 24.06 pentru conducere sub influența substanțelor interzise , mi s a dat dovada fără drept de conducere și întocmire dosar penal conf. ART 336 al.2. Care sunt șansele sa mi se anuleze permisul și care sunt sa îl primesc înapoi
Menționez ca am apărător , nu este cel din oficiu .
Halip Florin
Halip Florin 22.09.2020 11:43
Buna.Am avut permisul retras din motive medicale din data de 06.12.2019.Mai sunt șanse sa-l obtin și dacă da care ar fi pașii pe care trebuie sa-i fac?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 22.09.2020 15:42

Permisul poate fi redobandit numai dupa incetarea motivului pentru care s-a luat aceastamasura.Avizul de apt sau inapt medical paote fi contestat doar pe baza unei expertize  efectuata de instittutiilemedico-legale la solicitarea si pe cheltuiala partii solicitante.


Mihai Carpatina
Mihai Carpatina 21.09.2020 18:39
Dacă am condus mașina săvârșind infracțiunea cu alcoolul. Și nu am avut nici o amendă niciodată să nu mai zic infracțiuni.. Am colaborat în sensul aflării adevărului și soluționarea dosarului am solicitat acord de recunostere al vinovăției.. Au trecut deja 4 luni de când nu am permis ce sanse am sa imi recăpătat permisul de conducere fără a fi anulat.. ? Stiu ca se poate dispune amânarea pedepsei sub supravegherea.. Mentinoz ca nu am aparator.
Mirela
Mirela 21.09.2020 21:12
Depinde de alcoolemia din sânge stabilită. Dacă era mai mică , sub 1,35 aveți șanse pt amânare . Depuneți înscrisuri in circumstantiere , certificate de stare civilă dc sunteți căsătorit , copii in întreținere , acte de angajare sau cum realizați venituri , acte ca aveți taxele și impozitele la zi plătite , scrisori de recomandare de la preot sau alți cunoscuți , orice poate arata ca sunteți un membru corect al societății, etc . Totuși angajarea unui avocat v ar prinde f bine ...
Baza e dacă alcoolemia era mică
Brotnei Mihai
Brotnei Mihai 27.09.2020 14:37
Bună ziua.Am permisul de conducere anulat pentru conducere sub influența băuturilor alcolice deși în instanță sa hotărît suspendarea dreptului de a conduce orice autovehicul care necesită permis de conducere categoria B pe o perioadă de 2 ani de la rămînerea definitivă a sentinței.După ce am primit sentința a ajuns și o înștințare de la poliția rutieră din Timișoara că mi sa anulat dreptul de a conduce orice autovehicul care necesită permis de conducere pe drumurile publice.Este posibil așa ceva s-au am avut eu parte de asta?Precizez faptul că am obținut permisul de conducere în anul 1994 categoriile C E și F,după terminarea școli profesionale după care am dat examen în 1997 și pentru categoria B.Este posibil să-mi anuleze toate gradele în situația mea?
Petre
Petre 15.09.2020 10:12
salut, mi sa anulat permisul de conducere deoarece am condus în influența alcoolului termen de 90 de zile plus aciident mi sa dat amenda în valoare de 13 milioane iar în 48 de ore 6 milioane plus 9 pujcte penalizare. Cand am fost la politie și am dat declarație am mai primit o amendă de 6 milioane întrebare am platit 290 lei în 48 otere plus 6 puncte penalizare eu acum cate luni am permisul suspendat ? Adunând punctele de penalizare sunt 15 puncte. Ma lămurește cineva? Mulțumesc.
Misaila ionut
Misaila ionut 11.09.2020 09:15
Am condus masina cu permisul.suspendat am condus circa 300 m am fost oprit de un echipaj si dus la sectie . Ce sanse am sa imi recuperz permisul ? Risc anularea permisului ? Mai aveam 7 zile pana il obtimeam
Mirela
Mirela 21.09.2020 21:16
E infracțiunea de conducere fără permis ( cu permisul suspendat ) . Veți avea dosar penal . Cu toate consecințele
Misaila Ionuț
Misaila Ionuț 22.09.2020 04:34
Cu anulare de permis ! Consecințele astea ! Eram pe un drum comunal necirculabil
Lihaciu Rares
Lihaciu Rares 31.08.2020 17:01
Salutare! Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva! Sentinta ramasa definitiva a unui permis anulat (ameda penala cu executare) trebuie legalizata la tribunal?si facuta dovada platii amenzi?
Dan B
Dan B 31.08.2020 09:10
Salut !...mi s-a retinut permisul ptr conducere sub influenta bauturilo alcoolice, 0,44 in aerul expirat, 0,86 in sange, dupa 7 luni am fost sanctionat cu avertisment si platirea cheltuielilor de judecata de catre judecatorie, prociratira a facut recurs, dupa alte 6 luni, curtea de apel a anulat prima sentinta obligamdu-ma la plata a 3000 lei amenda penala, cand am dus davada platii amenzii la Politie acestia m-au informat ca-mi vor anula permisul !...stiu ca permisul se anuleaza numai printr-o sentinta judecatoreasca definitiva in acest sens , iar mie in sentinta nu mi s-a specificat asta !...poate Politia sa-l anuleze fara sa fie specificat acest lucru in sentinta judecatoreasca ?
Mirela
Mirela 21.09.2020 21:18
Da , dacă sunteți condamnat penal la regimul rutier , da . Nu scrie expres in hotărâre
Andrei vlad
Andrei vlad 30.08.2020 23:10
Salut poate ma lămurește cineva și pe mine ce o sa mi se intimple și ce pot rezolva..
În februarie anul acesta ma prins politia cu numerele provizorii expirate cu o zi mea făcut dosar penal și mea dat dovada de circulație 15 zile cu prelungire... Eu am plecat din țară și mam întors în timpul pandemie.... ma deplasam de la București spre Suceava ma oprește la bacu un echipaj de politie îmi cere permisul. Iam dat dovada expirat menționez ca am fost la preschimbarea dovezi dar domni polițiști mea zis ca se poate circula pe timpul pandemie cu dovada expirat. Și după pandemie încă 45 de zile și după e obligatoriu s-o prelungesc domnul polițist de la Bacău mea făcut alt dosar penal și mea luoat și dovada aia expirata.. Chestia e ca după pandemie mam mai suit de 2 ori la volan fără permis și ma prins iară și mia mai făcut încă două dosare penale faza e ca nu ma sui am dar era vorba de mulți bani și eram nevoit sa conduc fără ... Se poate rezolva încă nu am fost chemat la nici un proces pină acum
Mirela
Mirela 21.09.2020 21:23
Pt primul caz , când dovada era automat prelungita din cauza pandemiei , aveți șanse , dar angajați un avocat , pt celelalte când ați mai fost prins ulterior , veți avea dosare penale , și datorită persistenței infracționale puteți lua chiar închisoare cu executare . Este grav la d-voastră . Luați un avocat specializat in penal
Tout Sergiu
Tout Sergiu 30.08.2020 17:24
Bună ziua. Am permis obținut în România da am plecat in U.K si am muncit acolo si lam schimbat în permis de U.K si lau revocat si îmi zic sa îl fac din nou da eu vreau sa ma întorc înapoi în tara pot sa mi-l dea înapoi sau Măcar sa pot face scola de șoferi în România? Va rog sa ma ajutați?
Ionut jon
Ionut jon 31.08.2020 06:53
In aceeasi situatie sunt si eu
Mie mi l au revocat pentru ca am acumulat 6 puncte in decurs de doi ani de zile
Mi am facut dosarul si astazi trebuie sa merg sa vad daca imi aproba pentru examen
Razvan andrei
Razvan andrei 24.08.2020 10:24
Mi-a fost anulat permisul pentru 5 ani , dacă fac contestație ce șanse am sa se reducă perioada nu am antecedente penale.
Iuli
Iuli 30.08.2020 00:41
De ce,da mai multe informatii
Gabriela Mirela
Gabriela Mirela 16.08.2020 21:05
Buna seara! Sunt sofer profesionist si am permis pentru categoriile A B C D si E, permisul mi-a fost anulat in timp ce conduceam un autovehicul de categoria B
Trebuie sa dau redobandire pentru toate categoriile sau doar pentru B? Pot conduce un autovehicul din categoria A C D E cat timp categoria B este suspendata ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.08.2020 07:39

Nu poți conduce niciun fel de vehicul cat timp ai permisul anulat. Este ca si cum nu ai avea permis pentru nicio categorie. Va trebuie sa redobândești permisul pentru fiecare categorie in parte.


Dobrin Nicolae
Dobrin Nicolae 15.08.2020 11:31
In data de 24.04.2020 mia fost anulat permisul in urma unei condamnari art.336 alin.1. Cand pot dar iar pt un nou permis de conducere? Va multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.08.2020 11:15

Citeste mai sus despre redobandirea unui permis anulat.


Turturica Roberto Marian
Turturica Roberto Marian 13.08.2020 19:21
Bună seara mi sa anulat permisu pt. Conducerea pe drumurile publice subt. Influenta produselor stupefiante. Se poate face redobândire sa l recuperez

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓