Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în susul paginii și are pictograma unai lupe. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, cum ar fi: informații despre procentaj (cat la %) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare, statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași de învățare sunt:

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare audio-video 3D. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO 3D.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea sau sunt adunate de prin carti si CD-uri cu intrebari vechi, neactualizate. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Va puteți programa pentru susținerea examenului practic (traseul) chiar de pe calculatorul pe care ați dat examenul teoretic, alegând o data disponibila de pe ecran, sau, puteți merge să vă programați direct la ghișeu . După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Școala de șoferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva mașina și instructorul pentru ziua cea mare în care o să dați traseul.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica), după aceea puteți merge oricând să vă programați din nou pentru examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteți deținătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă de circulație, livrarea efectuându-se automat la adresa de domiciliul/reședință, în termen de 5-15 zile. Adresa de livrare nu poate fi modificată. In situația în care, din diverse motive, livrarea nu poate fi realizată prin serviciul de curierat, permisul de conducere va fi restituit sediul serviciului public comunitar.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuați 3 ședințe (6 ore) de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica) pentru a vă reprograma. După cele 3 ședințe vi se va elibera o adeverință în baza căreia veți face noua programare pentru traseu.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere.

12. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

13. Cu ce documente se poate face dovada domiciliului sau reședinței în România?

  • pentru cetățenii români - buletinul/cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie;
  • pentru cetățenii statelor membre UE, SEE, CE - certificatul de înregistrare însoțit de pașaport sau document de identitate;
  • pentru cetățenii altor state - permis de ședere.

14. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Pentru informații detaliate despre aceasta procedură accesați acest link de pe DRPCIV - Click aici!

15. Am facut o programare pe care doresc sa o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail folosit la programare, identificați mesajul privind confirmarea programării în conținutul căreia exista un link de anulare a programării. Accesați link-ul pentru anulare și după aceea puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

16. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce data/ora/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să reefectuări o programare similară cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite e-mail-ul de confirmare.

17. Încerc sa finalizez o programare online dar după introducerea datelor îmi apare mesajul "Date invalide".

În aceasta situație, verificați următoarele:

  • numele si prenumele sa fie completat așa cum este înscris in permisul de conducere/certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate;
  • dosar ARR - numărul fisei de școlarizare;
  • codul numeric personal - 13 caractere;
  • serie sașiu - 17 caractere - in cuprinsul acesteia nu exista litera O, ci 0 (zero);
  • numărul de înmatriculare - fără spatii/linii/puncte. ex. B100AAA, GR03AFP.

18. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" si am/nu am confirmarea programării, este necesara prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu, este suficient să vă prezentați în ziua și ora programata, la ghișeul dedicat, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

19. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

1073 Comentarii Lasă un comentariu

ELENA Condurache
ELENA Condurache 16.04.2021 11:12
Buna ziua. Daca am scos cazierul din orasul unde am facut scoala, dar voi sustine examenul in alt oras /judet, trebuie scos un alt cazier?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.04.2021 15:01

Nu


Gina Biciu
Gina Biciu 13.04.2021 13:32
Saluuut ,

Am dat sala astazi- Bucuresti , admis 26 din 26 . Multumesc scoala rutiera , faceti o treaba pe cinste , sunteti extraordinari !
Din cauza emotiilor am si uitat , de fapt am dubii in privinta datei la care m-am programat pentru proba practica ....:)
Am sunat la DRPCIV intr-una , nu raspunde nimeni , ce-mi ramane de facut pentru a sti exact data ?

Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.04.2021 16:06

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.Ia legaura cu cei de la scoala ta de soferi, poate te ajuta ei.


Barbu Andrei
Barbu Andrei 12.04.2021 22:42
Bună seara,
Mai sunt de actualitate lecțiile și legislația în vigoare? Vad ca specifica în prima pagina ca sunt conforme cu anul 2020.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.04.2021 15:59

Site-ul este actualizat 2021.


Angela Cristina
Angela Cristina 12.04.2021 15:11
Buna ziua ,
Mi-ati putea explica putin va rog care ar fi
conditiile pentru transferul dosarului la o alta scoala de soferi dupa ce deja s-a sustinut proba teoretica ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.04.2021 15:47

Ia legatura cu cei de la scoala, ta de soferi,. iti vor explica ce ai de facut.


Valentin Cristian Stanciu
Valentin Cristian Stanciu 12.04.2021 08:13
Buna ziua! Sunt programat la traseu oe data de 14.04, insa nu ma mai pot prezenta din cauza penteu ca am avut o interventie chirurgicala. Cum pot anula? Pe site nu gasesc nimic si la telefon nu raspunde nimeni(București)
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.04.2021 15:48

Asta spune DRPCIV:

Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

 

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă 


Dana Grapini
Dana Grapini 11.04.2021 06:44
In ce ordine se susțin examenele pentru categoria c + e?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.04.2021 15:48

Dupa ce obtii categoria C poti sa dai si pentru CE


Radulescu marina
Radulescu marina 09.04.2021 22:01
Buna seara asi dori sa stiu daca este obligatoriu sa ai 10 clasa sa intri in scoala de soferi
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.04.2021 07:54

Deocamdata se poata face scoala de soferi si fara sa ai un numar anume de clase, trebuie doar sa stii sa scrii si sa citesti.


Cristinel Ursu
Cristinel Ursu 09.04.2021 08:12
Buna ziua,pe data de 5 aprilie trebuia să am examenul practic dar nu m-am putut prezenta că am fost in izolare fiind depistat cu corona virus pe data de 25.03.2021.Dosarul meu a expirat în 21.02.2021 dar în urma audienței sa prelungit cu 3 luni fiind programat pe 05.04.2021 .Având în vedere că am fost in izolare se mai poate prelungi in situația dată? Mulțumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.04.2021 16:30

Nu

 


Fiok Egy
Fiok Egy 06.04.2021 06:08
Bună ziua!

Numai și numai din Pasul 4 (Chestionare DRPCIV) pot primi întrebări la proba teoretică?

O altă întrebare: Dacă primesc din testele predefinite de la pasul 4 la proba teoretică, atunci pot primi de exemplu 5 întrebări din chestionarul 1, 6 din al 2-lea, 10 din al 25-lea, ș.a.m.d. sau o să primesc întrebări numai dintr-un singur chestionar predefinit?

Mulțumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.04.2021 16:03

La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.


Elenna Roxana
Elenna Roxana 05.04.2021 11:57
Adims astăzi la Pitești 26 din 26
Elenna Roxana
Elenna Roxana 05.04.2021 11:57
Mulțumesc școală rutiera!!!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.04.2021 15:41

Cu placere, felicitari!


Costel Burcă
Costel Burcă 02.04.2021 08:39
Admis astazi cu 25 in bucuresti , mulțumesc scoala rutiera , sunteti cei mai buni , de bucurie am uitat cand ma programat la traseu cum pot sa aflu fara sa mai merg la ei ? Mam programat direct de pe pc, cred ca pe 10.05.2021 dar nu mai știu sigur 100% :))
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.04.2021 07:36

Cu placere, felicitari!Suna la cei de la DRPCIV / SRPCIV din judetul tau.


Nicusor Serbanescu
Nicusor Serbanescu 31.03.2021 12:46
Pot sa dau sala daca nu am buletine? Am fost sa-l schimb ieri si imi vine pe 10-15 Mai..
Nicusor Serbanescu
Nicusor Serbanescu 31.03.2021 12:47
Buletinul**
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.03.2021 15:16

Nu poti.

 


Alexandra Ale
Alexandra Ale 30.03.2021 14:51
cum pot reseta mediul de invatare? multumesc frumos!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.03.2021 15:13

Poti sa resetezi din contul tau de utilizator.

 


Corina Muscalu
Corina Muscalu 29.03.2021 16:05
Aceste intrebari sunt pentru legislatia 2021?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 29.03.2021 16:08

Da, site-ul este actualizat 2021


Maria Ciuciu
Maria Ciuciu 25.03.2021 19:49
Buna ziua,
Există și o versiune în limba engleză a site-ului?
Ce recomandati pentru un străin care dorește să dea pentru permis dar nu cunoaște încă limba romana?
Ce surse de învățare ar avea?
Mulțumesc.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.03.2021 17:26

Se poate invata doar in limba romana.


Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓