Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

 

13. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și am/nu am confirmarea programării, este necesară prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu este necesară prezentarea acesteia tipărită la ghișeu. Este suficient doar să vă prezentați în ziua și ora programată, la ghișeul dedicat pentru cei cu programări online, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

14. Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

15. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce dată/oră/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să neefectuați o programare identică cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite email-ul de confirmare.

16. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

17. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

527 Comentarii Lasă un comentariu

Doru Nadia
Doru Nadia 14.10.2019 15:41
Cineva la Medgidia?
Costea Raul
Costea Raul 13.10.2019 17:04
Bună Seara, am o întrebare la câte zile poti sa dai sala de redobandirea de permis daca a fost luat permisul de conducere
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.10.2019 10:32

Pentru a înțelege mai bine ce este de facut in caz de permis suspendat, citește cu atenție tot ce scrie aici - Redobândirea permisului de conducere suspendat


Liliana Dragoman
Liliana Dragoman 13.10.2019 11:31
Mi se cere resetare
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.10.2019 10:32

Contactati-ne prin messenger pe pagina noastra de Facebook ca sa va putem ajuta.


Liliana Dragoman
Liliana Dragoman 13.10.2019 11:29
Am cont Sânt pe contul meu
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.10.2019 10:32

Contactati-ne prin messenger pe pagina noastra de Facebook ca sa va putem ajuta.


Liliana Dragoman
Liliana Dragoman 13.10.2019 08:56
Se pare că nu merit un raspuns
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.10.2019 10:59

Trebuie sa iti faci cont ca sa ti se memoreze parcursul.


Liliana Dragoman
Liliana Dragoman 12.10.2019 20:09
Nu înțeleg ,de ce,la pasul 3 de învățare trebuie sa o ia, de fiecare când intru pe cont,de la întrebarea Nr.1.De ce nu pot continua de la întrebarea la care am rămas???
Silvia Becheanu
Silvia Becheanu 09.10.2019 11:36
Buna ziua,
Sunt vinovata într-un accident încadrat cu vătămare corporala(soția șoferului s-a declarat victima pentru că avea o zgârietură in cont de la airbag,și-a făcut analize la spital și nu a pățit nimic, dânsul nu dorește să depună plângere,etc) întrucât nu am cedat trecerea intr-o intersecție și mi-a expirat dovada de 2 săptămâni.Nu am prelungit-o întrucât prefer sa stau acum fara carnet.Daca las să se scurga cele 90 zile ( ce mă aștept să le primesc) imediat după expirarea dovazii de 15 zile,dat fiind că dosarul va dura până se clasează fiind din Bucuresti(cel mai probabil se va clasa după ce trece perioada de 90 zile cat stau eu fara sa conduc), mai pot beneficia de oportunitatea de a cere micșorarea pedepsei cu 30 zile?
In lege e specificat că trebuie să dai examen în primele 30 zile însă eu nu pot da acum că nu e finalizat dosarul.
Multumesc
ionut musca
ionut musca 18.09.2019 13:14
Multumesc scoalarutiera am promovat astazi examenul 24 din 26 . Iar pentru cine nu crede ca intrebarile de aicea nu sunt aceleasi de la sala se insala este exact aceleasi intrebari .MULTUMESC MULT
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.09.2019 16:10

Cu placere, felicitari!


DINU MICHELL
DINU MICHELL 09.09.2019 05:31
Astazi se da sala luni la bucuresti ca am inteles ca nu se poate luni doar pe ilfov se poate
Elena Molesica
Elena Molesica 02.09.2019 09:37
Pot folosi semnele de incepator daca am carnet de 12 ani? Am condus decat de 2 ori in Bucuresti in acesti 12 ani, de nevoie. Si acum sunt nevoita sa conduc zilnic.
Multumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.09.2019 14:00

Îl poți purta. Sancțiunea se aplica pentru nerespectarea obligației de a le purta. In cazul tău este purtare necorespunzătoare.Articolul 99

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:12. nerespectarea obligaţiei de a aplica semnul distinctiv pe autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere conduse de persoane care au mai puţin de un an vechime de la dobândirea permisului de conducere;


Paul boicu
Paul boicu 24.08.2019 20:08
Daca s-ar lela pasu1 la pasul3 se mai poate progresa?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 26.08.2019 10:35

Da, se mai poate progresa cu pașii 3 si 4, dar nu este recomandat. Urmează toți cei 4 pași de învățare!


Hotico Catalin
Hotico Catalin 23.08.2019 10:15
Buna !
Admis azi cu 26 in Timisoara multumita acestui site ;)
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 23.08.2019 16:29

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Raluca Elena
Raluca Elena 19.08.2019 06:58
Buna ziua! Am dat sala pe 6.07.2019 si am picat o cu 19. Mi s a spus ca peste 16 zile calendaristice pot reveni sa o dau din nou. Dar sunt nelamurita. A 16 a zi trebuie sa merg sau a 17 a ?
Raluca Elena
Raluca Elena 19.08.2019 08:14
06.08.2019*
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.08.2019 16:30

A-16-a fara sa numeri ziua in care ai picat.


catalin nistor
catalin nistor 16.08.2019 07:54
buna ziua,nu as vrea sa trec prin acest site fara sa adaug si eu un comentariu!sa las si eu o amprenta ca am trecut si eu pe aici.intai de toate mii de multumiri tuturor care au participat la realizarea acestui site,foarte foarte foarte bine realizat,doar sa fii cu jumatate de creier sa nu intelegi ce se petrece pe aici.pe 5aug 2019 am fost admis cu 25 si trebuia sa fie 26 dar era o intrebare cu 2 raspunsuri am stiut ca sigur gresesc si am gresit am raspuns doar o intrebare din 2.am invatat singur fara sa ma ajute nimeni,am inceput cu baza,legislatia,am citit de 2 ori cap-coada(acolo sunt majoritatea raspunsurilor),dupa care am trecut la mediu de invatare de 2 ori cap-coada,iar cand mai aveam 2 saptamani am trecut pe chestionare,as vrea sa precizez ca am 40 de ani si am circulat foarte mult prin lume si de multe ori cu masina o mare parte din semnele de circulatie le stiam doar am trecut cu vederea o data semnele de circulatie.chestionare am mai facut si intercalat la urma dupa ce terminam de invatat zilnic cate 4-5 chestionare asa de verificare,timp de invatare 2 luni,3-4 zile pe saptamana a cate 3 ore Rezultat Admis 25 p.Un mare multumesc din tot sufletul meu,sa va dea dumnezeu tot binele din lume,multumesc tuturo care au realizat acest site!am recomandat tuturor prietenilor mei acest site.voi reveni si cu o donatie,am niste probleme momentan iar cand voi termina o sa revin,in general nu uit pe nimeni care m-a ajutat in viata!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.08.2019 12:02

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.

Multumim pentru donatie, este un mod de a aprecia munca depusa de noi si pentru a o continua.


Ioana Iordache
Ioana Iordache 13.08.2019 18:21
Buna seara daca fac capitolul 3 fiecare chestionar pe rînd credeti ca procedez corect ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.08.2019 16:18

Important este sa faci toti pasii de invatare.


Lasă un comentariu

© 2017 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓