Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

 

13. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și am/nu am confirmarea programării, este necesară prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu este necesară prezentarea acesteia tipărită la ghișeu. Este suficient doar să vă prezentați în ziua și ora programată, la ghișeul dedicat pentru cei cu programări online, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

14. Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

15. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce dată/oră/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să neefectuați o programare identică cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite email-ul de confirmare.

16. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

17. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

902 Comentarii Lasă un comentariu

Maria Garcea
Maria Garcea 23.11.2020 13:21
Buna ziua de ce nu pot viziona videoclipurile. Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 23.11.2020 15:47

Schimba browserul de internet.


Mihaela Nicolae
Mihaela Nicolae 20.11.2020 07:22
Admis cu 11/11 la categoria E !Multumesc scoala rutieră.ro.O sa fac si o donatie.Spuneti.mi ptr atestate CPI si ADR de unde pot învăța?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.11.2020 16:56

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.

Multumim pentru donatie, este un mod de a aprecia munca depusa de noi si pentru a o continuawww.arr-atestate.ro


Rosu Florentina
Rosu Florentina 18.11.2020 23:52
Buna ziua!
Daca am picat traseul si doresc sa fac contestatie, ce procedura trebuie sa urmez?
Multumesc frumos!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.11.2020 16:14

Ia legarua cu cei de la scoala de soferi, iti vor explica ei.Insa sansele de reusita sunt foarte mici.


Constantin Boga
Constantin Boga 18.11.2020 17:24
Buna seara.O întrebare : care sunt pasii si costurile pentru examen redobîndire permis anulat. Multumesc.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.11.2020 17:04
Mihai Nicoleta
Mihai Nicoleta 16.11.2020 14:47
Super scoala rutiera
Augusta Tudorescu
Augusta Tudorescu 16.11.2020 11:34
Buna, cum pot parcurge din nou mediul de invatare? L-am parcurs deja pe tot, dar as vrea sa mai reiau intrebarile de mecanica. Cand incerc sa intru, spune ca deja l-am facut 100%.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.11.2020 16:05

Il resetezi din contul tau de utilizator.


Augusta Tudorescu
Augusta Tudorescu 18.11.2020 14:30
Multumesc, admis cu 24! Sunteti efectiv geniali!
Mihaela Nicolae
Mihaela Nicolae 14.11.2020 10:52
Bună ziua.Asteptam un raspuns din partea dvs,dar nu l.am primit.De ce pe site.ul celor de la drpciv nu exista simulare examen si pentru cat. E ,ca voiam sa ma verific doar la acele 11 întrebări,exact cum va fi examenul pentru E...si ei pe site au doar cat.C (26 intrebari).La dvs sunt doar 68 întrebări in mediul de învățare si inca 7 chestionare..Voiam sa.mi verific cunostiintele si drpciv.Multumesc.
Vișan Alexandra
Vișan Alexandra 13.11.2020 21:48
Buna seara! In scurt timp as vrea sa ma inscriu la scoala de soferi.Mentionez ca am domiciliul din buletin in orasul Galati, insa am si viza de flotant in orasul Iasi. Eu vreau sa ma inscriu la o scoala din Galati si implicit aici sa sustin examenul auto. Este posibil acest lucru?Sau sunt obligata sa dau examenul auto in Iasi avand in vedere ca acolo am viza de flotant.Multumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.11.2020 09:26

Poti sa dai unde ai domiciliul.


Frincu Andreea
Frincu Andreea 12.11.2020 16:03
Buna seara! Am o întrebare, trebuie sa susțin proba practica pe 20 noiembrie , dar fisa medicala este de pe data de 22 10 2019! Mai este valabila sau trebuie refăcuta? Mulțumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.11.2020 16:05

Trebuie refacuta.


Mădălin Ionescu
Mădălin Ionescu 11.11.2020 08:44
Buna ziua! Am luat sala pe București și am fost programat tocmai pe 22 Decembrie 2020(zona militari ) . Oare as putea sa ma reprogramez pe alta data mai apropiată ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.11.2020 16:03

In caz ca gasesti loc liber, insa sunt slabe sanse.

 


Mihaela Nicolae
Mihaela Nicolae 10.11.2020 09:31
Buna ziua.Stiti cumva de ce ,cei de la drpciv.ro nu au simulare examen si ptr categoria E?Adica ma intereseaza sa ma verific doar la acele seturi de 11 întrebări. Si nu au decat C (26 intrebari).
Loredana Tudor
Loredana Tudor 09.11.2020 12:37
Buna ziua! Doresc sa susțin examenul teoretic in București și as vrea sa va intreb dacă exista vreo șansa sa îl susțin fără sa fac programare? Sau pot da numai pe baza unei programari? Mulțumesc anticipat!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.11.2020 16:03

In majoritatea judetelor ai nevoie de programare.Ia legatura cu cei de la scoala ta de soferi, ei stiu exact ce se intampla la ei in judet.


Paula Nastase
Paula Nastase 09.11.2020 12:34
Mulțumesc mult școala rutiera,datorită ție astăzi am luat examenul teoretic!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.11.2020 16:02

Cu placere, felicitari!


gabriela gurau
gabriela gurau 06.11.2020 07:56
Vreau sa invat
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.11.2020 17:19

Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.

In acest fel inveti eficient si promovezi examenul teoretic 


Alexandru CRISAN
Alexandru CRISAN 06.11.2020 06:51
Buna ziua,
Daca invat sa conduc pe masina cu cutie automata, NU AM VOIE SA conduc masina cu cutie manuala?
Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.11.2020 17:20

Nu ai voie, in schimb daca faci scoala de soferi pe o masina care are cutie manuala o sa poti sa conduci una automata.

 


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓