Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

 

13. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și am/nu am confirmarea programării, este necesară prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu este necesară prezentarea acesteia tipărită la ghișeu. Este suficient doar să vă prezentați în ziua și ora programată, la ghișeul dedicat pentru cei cu programări online, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

14. Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

15. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce dată/oră/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să neefectuați o programare identică cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite email-ul de confirmare.

16. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

17. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

 

480 Comentarii Lasă un comentariu

Gabriel Marin
Gabriel Marin 11.06.2019 09:21
Buna ziua . Care este viteza MINIMĂ admisă la conducătorii auto la toate categoriile de autovehicule in localitate în afară și autostradă?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.06.2019 16:09
Olga Toronciuc
Olga Toronciuc 08.06.2019 23:08
Admis București 23 puncte, am făcut doar chestionarele de 2 ori. Mulțumesc școala rutiera
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.06.2019 16:09

Cu placere, felicitari!


Rby Robert
Rby Robert 07.06.2019 15:28
Oare si la Targoviste sunt aceleasi intrebari?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.06.2019 10:55

Sunt aceleasi intrebari pentru toata Romania.


Banuta Mihai
Banuta Mihai 14.05.2019 12:18
In aceasta dimineata am sustinut examenul de teorie pt categ D.Am luat examenul cu maximum, adica 26 puncte.Multumesc mult scoalarutiera.ro.Nu numai ca sunteti buni, sunteti foarte buni.Eram disperat inainte de a intra pe scoalarutiera.ro, ca nu voi reusi, cu toate ca am permis de conducere de 38 de ani si sunt sofer pe camion (TIR) pe comunitate.Legislatia s-a schimbat putin iar daca nu te pregatesti putin, nu poti lua examenul.Sunt multe intrebari incuietoare.Am urmat toti pasii de pe scoalarutiera.ro,inclusiv legislatia rutiera pe care o stiam mai de demult(neactualizata).Apoi explicatiile video m-au ajutat f.mult.Am facut pasul 3 (mediul de invatare), apoi am rezolvat chestionarele toate,am verificat ce am gresit si am revazut intrebarile gresite, apoi am facut cele 18 chestionare predefinite, apoi am facut vreo 20 de chestionare de la D.R.P.C.I.V. unde aproape ca nu mai greseam deloc.Toate raspunsurile gresite le-am salvat si am mai trecut o data prin ele.Apoi mi-am dat seama ca sunt pregatit,pt ca la un moment dat faceam toate intrebarile cu maxim de puncte.Au dreptate cei de la scoalarutiera, sunt aceleasi intrebari si la examen.Eu nu am intalnit vreo intrebare diferita.Prin urmare azi am luat examenul la sala.Inca o data multumesc administratorului scoalarutiera.ro.Faceti intradevar o treaba super.O sa fac si eu o mica donatie pt ca sunt f. multumit si f.bucuros. P.S. Precizez ca nu este nicio vrajeala in ce am relatat.Bafta celorlalti!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.05.2019 15:19

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.

Multumim pentru donatie, este un mod de a aprecia munca depusa de noi si pentru a o continua.


Myky Gaby
Myky Gaby 11.05.2019 19:54
Buna seara cat este valabila adeverinta pt reprogramare taseu?iar fisa medicala trebuie refacuta ca a expirat pe 24 aprile?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 12.05.2019 17:31

Cere ajutorul instructorului tău!


Cosma Denisa
Cosma Denisa 05.05.2019 02:27
Cum pot reseta anumite capitole din mediul de învățare?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 05.05.2019 06:09

Nu se poate reseta mediul de invatare pe categorii de întrebări. Se poate reseta tot mediul de invatare de la o categorie de permis, ca de exemplu de la categoria B. Resetarea se poate face din contul tău de utilizator.


Ana Maria Nicoleta Dumitrescu
Ana Maria Nicoleta Dumitrescu 04.05.2019 18:37
Daca am o programare pe 9 Mai la sala ma mai pot programa si pe 4 iunie in caz de nu iau din prima?
Gheorghe Ifrim
Gheorghe Ifrim 30.04.2019 08:19
Cartea are 1471 întrebări
Aici,pe scoala rutieră sunt 1183 întrebări
Am invatat si de pe carte dar și aici
Ce mă sfătuiți? Pot să am incredere ca acest site este bun?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.04.2019 09:17

Aici sunt toate intrebarile pe care le vei avea la examenul oficial.

Intrebarile din carte nu sunt ca cele de la examen, o mare parte din intrebari sunt create de cei care au facut cartea, de aceea acolo sunt intrebari mai multe decat aici.


Rodica Berbec
Rodica Berbec 29.04.2019 18:16
Nu mai pot intra sa fac chestionare am cont dar nu imi mai da voie sa intru
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 30.04.2019 06:39

Contactati-ne prin messenger pe pagina noastra de Facebook ca sa va putem ajuta.


Dragos Matei
Dragos Matei 23.04.2019 07:28
Buna ziua!
Ma deplasez pe un drum national, iar la un moment dat drumul se bifurca facand o intersectie in Y cu un drum judetean, eu deplasandu-ma dinspre coada Y-ului, iar drumul national continua pe breteaua din stanga Y-ului.
Obligatia de a semnaliza in intersectie este numai cand ma deplasez spre drumul judetean sau in ambele sensuri?
Mentionez ca sunt multi participanti la trafic, dar si politisti din brigada rutiera care sustin ca trebuie dat semnal doar cand te deplasezi spre dreapta, spre DJ. Explicatia lor fiind ca DN este de categorie superioara fata de DJ.
In intersectia respectiva exista indicatorul STOP amplasat la coltul intersectiei dinspre DJ, iar dinspre DN nu este indicator de prioritate.

Multumesc1
Gabriela Diana Duțã
Gabriela Diana Duțã 13.04.2019 09:29
cand fac chestionare si v reau sa trec la altul ma pune sa resetez de ce-
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 14.04.2019 14:51

Contactati-ne prin messenger pe pagina noastra de Facebook ca sa va putem ajuta.


Petrar Bianca
Petrar Bianca 08.04.2019 11:05
Bună ziua. Pentru proba practică am fost programată în 30 aprilie, de c*rând a fost declarată zi liberă. Trebuie sa merg să mă programez din nou în Arad?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.04.2019 15:09

Da


Andreea Gavrila
Andreea Gavrila 05.04.2019 05:18
Multumesc scoala rutiera admis 24 din 26 miercuri 03.04.2019 galati
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.04.2019 08:24

Cu placere, felicitari!


Gabriela Ciupitu
Gabriela Ciupitu 04.04.2019 11:02
Este cineva din ploiesti care face chestionare dupa acest sait ?
Sorin Cismaru
Sorin Cismaru 23.03.2019 20:39
Bună seara ! Dacă sunt conducător auto incepator cu o vechime de doar 3 luni pot conduce în afara tarii (mai exact în Germania) ? Va mulțumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.04.2019 15:21

Da, se poate.


Lasă un comentariu

© 2017 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓