Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în susul paginii și are pictograma unai lupe. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, cum ar fi: informații despre procentaj (cat la %) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare, statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași de învățare sunt:

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare audio-video 3D. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO 3D.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea sau sunt adunate de prin carti si CD-uri cu intrebari vechi, neactualizate. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Va puteți programa pentru susținerea examenului practic (traseul) chiar de pe calculatorul pe care ați dat examenul teoretic, alegând o data disponibila de pe ecran, sau, puteți merge să vă programați direct la ghișeu . După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Școala de șoferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva mașina și instructorul pentru ziua cea mare în care o să dați traseul.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica), după aceea puteți merge oricând să vă programați din nou pentru examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteți deținătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă de circulație, livrarea efectuându-se automat la adresa de domiciliul/reședință, în termen de 5-15 zile. Adresa de livrare nu poate fi modificată. In situația în care, din diverse motive, livrarea nu poate fi realizată prin serviciul de curierat, permisul de conducere va fi restituit sediul serviciului public comunitar.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuați 3 ședințe (6 ore) de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica) pentru a vă reprograma. După cele 3 ședințe vi se va elibera o adeverință în baza căreia veți face noua programare pentru traseu.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere.

12. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

13. Cu ce documente se poate face dovada domiciliului sau reședinței în România?

  • pentru cetățenii români - buletinul/cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie;
  • pentru cetățenii statelor membre UE, SEE, CE - certificatul de înregistrare însoțit de pașaport sau document de identitate;
  • pentru cetățenii altor state - permis de ședere.

14. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Pentru informații detaliate despre aceasta procedură accesați acest link de pe DRPCIV - Click aici!

15. Am facut o programare pe care doresc sa o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail folosit la programare, identificați mesajul privind confirmarea programării în conținutul căreia exista un link de anulare a programării. Accesați link-ul pentru anulare și după aceea puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

16. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce data/ora/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să reefectuări o programare similară cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite e-mail-ul de confirmare.

17. Încerc sa finalizez o programare online dar după introducerea datelor îmi apare mesajul "Date invalide".

În aceasta situație, verificați următoarele:

  • numele si prenumele sa fie completat așa cum este înscris in permisul de conducere/certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate;
  • dosar ARR - numărul fisei de școlarizare;
  • codul numeric personal - 13 caractere;
  • serie sașiu - 17 caractere - in cuprinsul acesteia nu exista litera O, ci 0 (zero);
  • numărul de înmatriculare - fără spatii/linii/puncte. ex. B100AAA, GR03AFP.

18. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" si am/nu am confirmarea programării, este necesara prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu, este suficient să vă prezentați în ziua și ora programata, la ghișeul dedicat, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

19. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

1144 Comentarii Lasă un comentariu

Mihaela Dobre
Mihaela Dobre 30.07.2021 16:37
Bună seara! Vă mulțumesc pentru răspuns.
Marchis
Marchis 30.07.2021 11:35
Bună ziua! Trebuie sa ai 10 clase pentru a da de permis?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.07.2021 15:21

Deocamdata se poata face scoala de soferi si fara sa ai un numar anume de clase, trebuie doar sa stii sa scrii si sa citesti.


Gabriel Lita
Gabriel Lita 30.07.2021 11:06
Buna ziua daca am buletinul expirat pot sa dau sala?
Mulțumesc anticipat
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.07.2021 15:22

Nu


Mihaela Dobre
Mihaela Dobre 29.07.2021 20:52
Bună seara! Este adevărat că se dă legea că trebui să ai 10 clase ca să dai de permis. Am inteles că de la 1 august se dă Vă mulțumesc si o seară bună!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.07.2021 15:22

Deocamdata se poata face scoala de soferi si fara sa ai un numar anume de clase, trebuie doar sa stii sa scrii si sa citesti.


Andrei Vircan
Andrei Vircan 29.07.2021 14:33
Buna ziua!
Mi a fost retinut permisul de conducere pe o periaoda de 90 de zile dupa ce am fost surprins cu 110 km/h in localitate fix dupa ce am trezut de semn ,nici nu incepusera casele si as vrea sa stiu daca il pot primii dupa acestea 3 luni .Nu am fost sa dau testul de redobandire pt ca au mai fost prieteni care s au dus sa l dea si nu au beneficiat de acesta pt ca nu aveau 1 an de experienta la fel ca mine.Intrebarea este daca il primesc dupa 90 de zile sau imi mai adauga 30 de zile la cele 90 cum am inteles de la alte persoane
Azi fac 90 de zile si maine as vrea sa ma duc sa l ridic
Bogdan
Bogdan 19.07.2021 16:03
Buna ziua , am sustinut examenul practic pe masina cu cutie manuala si l-am picat , vreau sa stiu daca pot sa sustin examenul pe masina cu cutie automata ,care este procedura , ar trebui sa schimb scoala de soferi ? Intructorul care il am nu este prea implicat in situatia mea si nu am pe nimeni cu care sa ma sfatuiesc , daca imi puteti da o informatie va rog.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.07.2021 15:46

Ia lagatura cu cei de la scoala ta de soferi, iti vor explica ce ai de facut.


Bogdan
Bogdan 20.07.2021 17:30
Cei de la scoala mi-au spus ca ar trebui sa astept sa imi expire dosarul , abia dupa ce expira pot sa sustin scoala iar apoi examenul pe o masina cu cutie automata ..
Daniel Iclanzan
Daniel Iclanzan 17.07.2021 19:32
Bună ziua, în legătură cu pretestare: când se dă și ce întrebări sunt? E greu?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 18.07.2021 06:39

Intrebarile de la pretestare nu sunt cele de la examneul oficial sunt intrebari create de cei de la scoala de soferi ca sa isi testeze elevii cum vor ei.


Anca Florea
Anca Florea 17.07.2021 08:05
buna ziua, am facut mediul de invatare si as vrea sa stiu cum pot sterge parcursul facut?as vrea sa reiau de la zero dar pe categorii, nu vreau toate intrebarile de la 1-1183 multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 18.07.2021 06:39

Poti sa resetezi din contul tau de utilizator.


Andrei Cristian
Andrei Cristian 15.07.2021 23:25
Admis 23/26
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 28.07.2021 08:59

Ne bucurăm că vă putem ajuta.


Zavaliche Ana Maria
Zavaliche Ana Maria 15.07.2021 14:45
Bună ziua! Am încercat să îmi fac cont dar nu am primit emailul pentru activarea lui. Am verificat toate secțiunile pentru emailuri și nu am găsit nimic, iar adresa este corectă. Ce este de făcut în această situație?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 15.07.2021 15:05

Incearca sa te conectezi cu facebook.


Catalin Andrei
Catalin Andrei 07.07.2021 20:56
Buna,în cat timp le poti termina,pe cele 45 de chestionare+ mediul de învățare?
Multumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.07.2021 15:53

Depinde doar de tine, de capacitatea ta de a memora si de timpul acordat invatatului.


Maria Lacramioara Bleajbu
Maria Lacramioara Bleajbu 06.07.2021 19:04
Buna mie numi merge contu vreau sa intru mai tarziu si ma intoarce inapoi de la capat ce pot face am mai zis si nu sa rezolvat nimic
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.07.2021 15:40

Fa-ti cont ca sa ti se memoreze parcursul.Sau logheaza-te cu facebook.


Maria Lacramioara Bleajbu
Maria Lacramioara Bleajbu 07.07.2021 17:33
Am contu facut dar tot nu merge
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.07.2021 15:45

Incearca cu facebook sau schimba browserul de internet.


Bogdan Netan
Bogdan Netan 06.07.2021 10:07
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti la o intrebare.
La examenul de redobandire, intrebariile vor fi altele decat cele 350 de pe site-ul dvs?Vor fi intrebari si cu poze?Sau sunt exact aceleasi intrebari ca si la examenul oficial?
Pe drpciv nu am gasit categorie de invatare pentru redobandire.Oare nu este?
Va multumesc.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.07.2021 15:41

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativ 


State Alexandru
State Alexandru 28.06.2021 04:38
Bună ziua
Am fost programat acum 3 săptămâni la examenul teoretic și nu am putut da sala din cauza ca am avut de acum 20 de ani o amenda penala care a și fost plătită (menționez ca nu a fost ștearsă din cazier)lucru care trebuia sa se întâmple.
Mi sa spus sa vin cu o dovada ca am plătit.Am fost la judecătoria Buftea și am scos o copie de la dosar unde scrie ca este plătită amenda
Acum va întreb este ok acum pot da sala?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 28.07.2021 09:00

Da, daca asta au cerut si tu le-o aduci, totul este in regula.


Sasu Irina
Sasu Irina 11.06.2021 12:38
Bună ziua, am și o întrebare.Se poate ridica dosarul de înscriere la traseu, de alta persoana decât titularul dacă a fost depus pentru reprogramare?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 28.07.2021 09:01

Suna si intreaba la cei de la www.drpciv.ro sau intreaba la ei prin email.


Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓