Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în susul paginii și are pictograma unai lupe. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, cum ar fi: informații despre procentaj (cat la %) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare, statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași de învățare sunt:

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare audio-video 3D. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO 3D.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea sau sunt adunate de prin carti si CD-uri cu intrebari vechi, neactualizate. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Va puteți programa pentru susținerea examenului practic (traseul) chiar de pe calculatorul pe care ați dat examenul teoretic, alegând o data disponibila de pe ecran, sau, puteți merge să vă programați direct la ghișeu . După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Școala de șoferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva mașina și instructorul pentru ziua cea mare în care o să dați traseul.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica), după aceea puteți merge oricând să vă programați din nou pentru examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteți deținătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă de circulație, livrarea efectuându-se automat la adresa de domiciliul/reședință, în termen de 5-15 zile. Adresa de livrare nu poate fi modificată. In situația în care, din diverse motive, livrarea nu poate fi realizată prin serviciul de curierat, permisul de conducere va fi restituit sediul serviciului public comunitar.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuați 3 ședințe (6 ore) de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica) pentru a vă reprograma. După cele 3 ședințe vi se va elibera o adeverință în baza căreia veți face noua programare pentru traseu.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere.

12. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

13. Cu ce documente se poate face dovada domiciliului sau reședinței în România?

  • pentru cetățenii români - buletinul/cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie;
  • pentru cetățenii statelor membre UE, SEE, CE - certificatul de înregistrare însoțit de pașaport sau document de identitate;
  • pentru cetățenii altor state - permis de ședere.

14. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Pentru informații detaliate despre aceasta procedură accesați acest link de pe DRPCIV - Click aici!

15. Am facut o programare pe care doresc sa o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail folosit la programare, identificați mesajul privind confirmarea programării în conținutul căreia exista un link de anulare a programării. Accesați link-ul pentru anulare și după aceea puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

16. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce data/ora/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să reefectuări o programare similară cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite e-mail-ul de confirmare.

17. Încerc sa finalizez o programare online dar după introducerea datelor îmi apare mesajul "Date invalide".

În aceasta situație, verificați următoarele:

  • numele si prenumele sa fie completat așa cum este înscris in permisul de conducere/certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate;
  • dosar ARR - numărul fisei de școlarizare;
  • codul numeric personal - 13 caractere;
  • serie sașiu - 17 caractere - in cuprinsul acesteia nu exista litera O, ci 0 (zero);
  • numărul de înmatriculare - fără spatii/linii/puncte. ex. B100AAA, GR03AFP.

18. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" si am/nu am confirmarea programării, este necesara prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu, este suficient să vă prezentați în ziua și ora programata, la ghișeul dedicat, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

19. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

1472 Comentarii Lasă un comentariu


Adrian Pana
Adrian Pana 12.05.2022 18:52
Eu unu vred ca este ce a maj bună aplicație pt școală rutiera

Cornelia
Cornelia 11.05.2022 16:48
Ma puteti ajuta cu informația care județ din Moldova are cel mai mic timp de programare între examene . In 2.5 ani am făcut doua scoli cu 4 examene practice picate in Iasi . Numai vreau sa încep alta școala tot in Iasi ca sa ma programeze la 6 luni .

Erdal Ismail
Erdal Ismail 11.05.2022 13:57
Buna ziua ce imi recomandati ptr memorie ca nu pot retine ca vorg
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.05.2022 14:42

Urmeaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usorsorina Voinea
sorina Voinea 06.05.2022 17:17
Buna seara! O persoană cu domiciliul in alt judet poate face scoala auto și da examenul in alt judet decât cel de domiciliu? Mulțumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.05.2022 07:07

Poti sa faci scoala de soferi in ce judet vrei insa examenele le dai in judetul in care ai domiciliul.Daca vrei sa dai in alt judet ai nevoie de viza de flotant.

 Valentin Laurentiu
Valentin Laurentiu 06.05.2022 15:32
Va multumesc frumos,ma incadrez,si apropo sunteti speciali multumesc ptr tot
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.05.2022 15:37

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.Valentin Laurentiu
Valentin Laurentiu 06.05.2022 08:49
Buna ziua,pe data de 04-05-2022 am dat sala si am luat cu 24,Dar mie imi expira buletinul pe data de 16-05-2022, si nu imi face programarea la traseu pana nu fac buletinul nou eu reusesc sal fac pe data de 27-05-2022 este problema daca imi fac programare la traseu mai tarziu,mie imi expira dosaru in octombrie anu asta ???? Ma puteti ajuta cu o informatie va rog
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.05.2022 15:10

Nu este problema, important este sa te incadrezi pana iti expira dosarul.Denisa Tudosie
Denisa Tudosie 05.05.2022 14:42
Mai pot da de permis dacă nu ma 10 clase absolvite?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.05.2022 15:01

Deocamdata se poata face scoala de soferi si fara sa ai un numar anume de clase, trebuie doar sa stii sa scrii si sa citesti.


Denisa Tudosie
Denisa Tudosie 05.05.2022 15:32
Mulțumesc frumos!

Mario Iorga
Mario Iorga 05.05.2022 14:10
buna ziua, v-am lasat un mesaj pe pagina de facebook,sunt nelamurit in legatura cu o situatie in trafic,care m-a facut sa pic traseul...puteti raspunde va rog frumos?

Claudia Dumitru
Claudia Dumitru 04.05.2022 10:41
Mulțumesc din suflet scoala rutiera.
Azi admis 26/26 catb
Un site extraordinar de bun.
O sa recomand cu încredere!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.05.2022 15:11

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.Hogas Cristinel
Hogas Cristinel 03.05.2022 17:28
Admis azi la Iasi cu 24 de puncte, multumesc mult!!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.05.2022 15:11

Cu placere, felicitari!flavius-codrut Popovici
flavius-codrut Popovici 01.05.2022 11:24
Buna ziua as avea o întrebare as vrea sa imi transfer dosarul în alt judet ideea este ca trebuie sa imi fac viză de flotant sau chiar buletinul dar pentru a susține sala in alt judet dar și orașul este nevoie ca viza sa fie facuta cu 6 luni in urma este adevarata aceasta afirmatie mulțumesc

Paula Ivan
Paula Ivan 01.05.2022 10:50
buna ziua. nu stiu daca mai sunt persoane care au trecut s-au trec prin aceasta stare,dar tot incerc sa iau sala si nu reusesc,si nu din cauza ca nu as fi pregatita (pt ca am terminat toate chestionarele de la pasul 4 plus ca am si generat altele noi,dar eu cand ajung la sala ,parca ma pierd si uit tot. mai ales daca vad ca mai am si una gresita,gata uit tot. stiti vreo metoda sa imi dispara aceste emotii?s-au stiti pe cineva care a patit ca mine?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 01.05.2022 17:43

Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.

In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usorClaudia Dumitru
Claudia Dumitru 28.04.2022 15:09
Bună ziua! Ca să dau sala trebuie sa am viza de flotant sau îmi trebuie doar la traseu! Mulțumesc frumos!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 28.04.2022 15:14

Ca sa dai sala in alt judet fata de cel in care ai domiciliul ai nevoie de viza de flotant.Daca ai luat sala si vrei sa te muti in alt judet trebuie sa dai sala din nou.


Claudia Dumitru
Claudia Dumitru 28.04.2022 15:20
Mulțumesc mult ptr răspuns!
Site ul d-voastră îmi este de mare ajutor!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 28.04.2022 15:53

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.Andrei Botezatu
Andrei Botezatu 27.04.2022 13:29
Bună ziua. Nu merge sa fac acele 45 de chestionare???
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 27.04.2022 14:50

Chestionarele le gasesti in pasul 4  -  Chestionare DRPCIVRecomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.

In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usorConstantin Marin
Constantin Marin 27.04.2022 08:32
Mulțumesc frumos scoala rutiera am avut examenul azi si la.m luat cu 24 sunte.ti cei mai buni.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 27.04.2022 14:51

Cu placere, felicitari!


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓