Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

 

13. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și am/nu am confirmarea programării, este necesară prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu este necesară prezentarea acesteia tipărită la ghișeu. Este suficient doar să vă prezentați în ziua și ora programată, la ghișeul dedicat pentru cei cu programări online, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

14. Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

15. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce dată/oră/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să neefectuați o programare identică cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite email-ul de confirmare.

16. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

17. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

593 Comentarii Lasă un comentariu

Danutz Nutu
Danutz Nutu 26.02.2020 17:14
Buna seara
O aplicație pentru iPhone sa nu mai intru pe google aveți ?
Remus Ștefan
Remus Ștefan 12.02.2020 18:41
Bună Seara , dupa ce am fost declarat admis la traseu cat timp dureaza pentru a primi permisul acasa ? Sau pot cere dovada ? Multumesc anticipat!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.02.2020 17:37

Iti ajunge in cateva zile prin posta.


Mihalcea Anny
Mihalcea Anny 08.02.2020 20:36
Buna seara ! Sa aprobat legea cu 10 clase?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.02.2020 13:02

Deocamdata se poata face scoala de soferi si fara sa ai un numar anume de clase, trebuie doar sa stii sa scrii si sa citesti.


Mihalcea Anny
Mihalcea Anny 09.02.2020 13:23
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Georgiana Badea
Georgiana Badea 30.01.2020 05:16
Buna ziua eu vreau sa ma inscriu la scoala de șoferi
Intrebarea mea este daca se poate sa nu particip la orele de curs de legislație rutieră si sa învăț acasa din motive personale?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.01.2020 17:12

Vorbeste cu instructorul tau auto.


Gratiela Claudia
Gratiela Claudia 28.01.2020 15:12
Aș dori sa stiu pana la 1 iulie 2020 se mai pot inscrie la scoala cei sub 10 clase ???
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 28.01.2020 16:26

Poti, vor fi afectati doar cei care vor sa faca scoala de soferi dupa ce intra in vigoare legea.


Năstase Toader
Năstase Toader 20.02.2020 20:51
Eu am înțeles că legea nu se aplică pentru cei din urmă, ce pentru cei din prezent care nu fac 10 clase.
Loredana Gîdea
Loredana Gîdea 27.01.2020 17:47
Buna seara. Cei care au hipoacuzie pot da de permis?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 28.01.2020 16:27

Doar un medic te poate declara apt.


Dana Bianu
Dana Bianu 26.01.2020 15:18
Buna ziua am loat sala pe 20.01.2020 in Bucuresti si nu mam inscris la traseu. Pot sa ma programez la telefon sau trebui sa merg la ghiseu???
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 26.01.2020 15:37

Trebuie sa mergi la ghișeu.


Doru Nadia
Doru Nadia 26.01.2020 13:53
Buna ziua. Trebuie să ai o anumită vechime a carnetului de condus, pentru a putea da pentru o altă categorie?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 26.01.2020 15:37

Nu. Trebuie sa ai vârsta necesara.


Ramona ionela Cojocariu
Ramona ionela Cojocariu 24.01.2020 21:51
Buna admis la constanța traseu 4 03 2020 .multumesc frumos scoala rutiera
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 25.01.2020 09:54

Cu plăcere! Ne bucurăm că vă putem ajuta. Felicitări pentru reușită si bafta pe viitor!


Densi Ciobotariu
Densi Ciobotariu 22.01.2020 09:21
Salut!Incep prin a va adresa felicitari si multumiri pt munca realizata si de a ajuta atatia viitori soferi!Ma puteti ajuta cu un link pt obtinerea atestatelor?Multumesc!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 25.01.2020 09:56

Cu plăcere! Ne bucurăm că vă putem ajuta. Pentru atestate învață de aici, alege-ti categoria si urmează pașii de invatare - https://www.arr-atestate.ro/


Oana Oprisan
Oana Oprisan 21.01.2020 13:05
De ce-mi tot da eroare cand fac chestionare? Se da restart la pagina se anuleaza chestionarul pe care-l fac si ma scoate din cont. Se intampla asta frecvent, tin sa precizez ca le fac de pe telefon(poate asta-i problema) Este foarteee frustrant...
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.01.2020 15:59

Contacteza-ne pe facebook.


Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.01.2020 10:14

Sau încearcă de pe alt browser de internet.


Lavinia Popescu
Lavinia Popescu 20.01.2020 19:17
Bună seara!
Am picat sala, după aceste 15 zile ma pot prezenta direct la politie pentru reexaminare sau trebuie sa ma programez din nou online și abia după aceea pot da din nou?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.01.2020 15:59

Depinde de judet, in unele este cu programare iar in alfele fara.Intreaba-ti instructorul


Doru Nadia
Doru Nadia 17.01.2020 15:44
Buna seara. Revin cu intrebarea:Pentru cat D ,ce alte categorii imi trebuie?Am doar cat B. Multumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.01.2020 11:59

Doar atat, categoria B.


Cristina Voiculescu
Cristina Voiculescu 16.01.2020 14:33
Buna ziua,

Stiti cunva daca in localitati s-a schimbat limita de viteza? adica din 50 km/h in 60km/h in localitatii?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.01.2020 15:53

Nu


Gabriel Luca
Gabriel Luca 14.01.2020 17:35
Buna seara! Am si eu o intrebare.. se mai eliberează dovada inlocuitoare de permis dupa ce am fost admis la traseu?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.01.2020 11:59

Asta spune DRPCIV.Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

 

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

 

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓