Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în susul paginii și are pictograma unai lupe. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, cum ar fi: informații despre procentaj (cat la %) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare, statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași de învățare sunt:

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare audio-video 3D. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO 3D.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea sau sunt adunate de prin carti si CD-uri cu intrebari vechi, neactualizate. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Va puteți programa pentru susținerea examenului practic (traseul) chiar de pe calculatorul pe care ați dat examenul teoretic, alegând o data disponibila de pe ecran, sau, puteți merge să vă programați direct la ghișeu . După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Școala de șoferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva mașina și instructorul pentru ziua cea mare în care o să dați traseul.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica), după aceea puteți merge oricând să vă programați din nou pentru examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteți deținătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă de circulație, livrarea efectuându-se automat la adresa de domiciliul/reședință, în termen de 5-15 zile. Adresa de livrare nu poate fi modificată. In situația în care, din diverse motive, livrarea nu poate fi realizată prin serviciul de curierat, permisul de conducere va fi restituit sediul serviciului public comunitar.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuați 3 ședințe (6 ore) de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica) pentru a vă reprograma. După cele 3 ședințe vi se va elibera o adeverință în baza căreia veți face noua programare pentru traseu.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere.

12. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

13. Cu ce documente se poate face dovada domiciliului sau reședinței în România?

  • pentru cetățenii români - buletinul/cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie;
  • pentru cetățenii statelor membre UE, SEE, CE - certificatul de înregistrare însoțit de pașaport sau document de identitate;
  • pentru cetățenii altor state - permis de ședere.

14. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Pentru informații detaliate despre aceasta procedură accesați acest link de pe DRPCIV - Click aici!

15. Am facut o programare pe care doresc sa o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail folosit la programare, identificați mesajul privind confirmarea programării în conținutul căreia exista un link de anulare a programării. Accesați link-ul pentru anulare și după aceea puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

16. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce data/ora/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să reefectuări o programare similară cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite e-mail-ul de confirmare.

17. Încerc sa finalizez o programare online dar după introducerea datelor îmi apare mesajul "Date invalide".

În aceasta situație, verificați următoarele:

  • numele si prenumele sa fie completat așa cum este înscris in permisul de conducere/certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate;
  • dosar ARR - numărul fisei de școlarizare;
  • codul numeric personal - 13 caractere;
  • serie sașiu - 17 caractere - in cuprinsul acesteia nu exista litera O, ci 0 (zero);
  • numărul de înmatriculare - fără spatii/linii/puncte. ex. B100AAA, GR03AFP.

18. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" si am/nu am confirmarea programării, este necesara prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu, este suficient să vă prezentați în ziua și ora programata, la ghișeul dedicat, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

19. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

1225 Comentarii Lasă un comentariu

Petru Gogu
Petru Gogu 19.10.2021 15:23
Buna seara . Dacă mi-a fost reținut permisul pe 90 de zile și iau testul de redobândire mi se reduce la 30 de zile ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.10.2021 15:29

Cu 30 de zile


Petru Gogu
Petru Gogu 19.10.2021 15:33
Agentul dela poliție care mi-a reținut permisul mi-a zis ca se reduce la 30 de zile
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.10.2021 15:35

Citeste aici


Moldovanu Roxana
Moldovanu Roxana 18.10.2021 18:29
Bună seara! Am urmat în 2 săptămâni cei 4 pasi de pe Școala Rutieră. Am luat cu 24 astăzi în Alexandria! Vă MULȚUMESC! Sunteti la superlativ!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.10.2021 15:30

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Viorel Papadache
Viorel Papadache 14.10.2021 06:38
Am și eu o întrebare eu pot dau sala cu pașaportul dacă nu am buletinul ???? La fel și pentru traseu ???? Multumesc frumos
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.10.2021 15:05

Ia legatura cu cei de la DRPCIV / SRPCIV din judetul tau.


Pit Tiberius
Pit Tiberius 13.10.2021 09:44
Salutări! Știu că această întrebare nu e pentru aici,am cumpărat o mașină din același județ în care stau,am făcut toate actele pt transcrierea autovehicului, numerele le pot păstra eu, trebuie sa mai plătesc o taxă ceva? Mâine sunt programat, aștept un răspuns va rog! Mulțumesc!
Cristi
Cristi 09.10.2021 21:56
Buna seara As dori sa categoria d1 se poate am 21 de ani înplinti
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.10.2021 07:00

Da, poti.


Alexandru Adrian M
Alexandru Adrian M 09.10.2021 10:12
Pe data de 29.08.2021 am rămas fără permis pentru 90 de zile. Dovada pe care am primit-o era valabilă pentru perioada 29.08.2021 - 13.09.2021
Am susținut examenul pentru redobândire pe data de 17.09.2021 și am fost admis.
Întrebarea este când pot să merg să-mi recuperez permisul?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.10.2021 07:02

Dupa 60 zile


Andra Oprisan
Andra Oprisan 07.10.2021 19:16
Buna seara! de asemenea, se pot reseta cumva din cont (daca da, unde anume?) chestionarele de la "Mediu de invatare" ca sa le parcug din nou cap-coada? Multumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.10.2021 10:09

In contul tau de utilizator ai butonul de resetare.


Andra Oprisan
Andra Oprisan 07.10.2021 19:14
Buna seara! foarte util site-ul si informatiile, felicitari si multumiri!
2 intrebari: 1 - am terminat toate chestionarele de la "Mediul de invatare", cu toate aceste imi arata ca sunt undeva la 87%. Am crezut ca poate este din cauza intrebarilor raspunse gresit, ceea ce ma duce la intrebarea 2 - vad in partea dreapta marcat numarul de 70 intrebari gresite, insa nu reusesc sa le accesez ca sa trec prin ele. Unde anume trebuie sa apas mai exact? Multumesc anticipat
Nechit Nicoleta
Nechit Nicoleta 05.10.2021 15:52
Pot sustine proba teoretica inainte de 18 ani? Dar cea practica?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.10.2021 15:53

Nu poti.Este obligatoriu sa ai 18 ani impliniti.


Mariana Cascarade
Mariana Cascarade 02.10.2021 15:14
Bună ziua, am parcurs o dată mediul de învățare , am mai studiat, și am dorit să.l parcurg din nou, însă acum de fiecare dată când ies din aplicație mă ia de la 0, nu se mai memorează. Este vreo setare sau ? Mulțumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.10.2021 06:38

Intra in contul tau si reseteaza mediul de invatare.Daca nici asa nu se rezolva problema, contacteaza-ne.


Nicolae C Gina
Nicolae C Gina 01.10.2021 05:17
Dacă nu mă pot prezenta la traseu din motive de sănătate, ce fac ca să mă reprogramez?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.10.2021 06:39

Te duci la ghiseu cand poti si iti faci programare cand gasesti loc liber


Iulian Ghita
Iulian Ghita 29.09.2021 23:36
Buna dimineata pt a da examenul teoretic pe Ilfov sti ca este
Luni-Marți si ?????joi sau vineri una din zilele astea care se poate da sala știe careva care este cu exactitate joi sau vineri ??
Catalin taby
Catalin taby 26.09.2021 09:00
Îmi place foarte mult
Catalin taby
Catalin taby 26.09.2021 08:59
Îmi pare bine
Catalin taby
Catalin taby 26.09.2021 08:59
Vreau sa învăț
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.09.2021 13:55

Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.

In acest fel inveti eficient si promovezi examenul teoreticIn plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.


Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓