Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

 

13. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și am/nu am confirmarea programării, este necesară prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu este necesară prezentarea acesteia tipărită la ghișeu. Este suficient doar să vă prezentați în ziua și ora programată, la ghișeul dedicat pentru cei cu programări online, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

14. Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

15. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce dată/oră/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să neefectuați o programare identică cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite email-ul de confirmare.

16. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

17. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

826 Comentarii Lasă un comentariu

Ionut clenci
Ionut clenci 24.09.2020 13:37
Salut! Daca am picat orasu si am fost sa ma reprogramez pt proba practica, pot anula acea programare pt a ma programa pe alta data?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.09.2020 16:01

Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

 

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă 


Doru Nadia
Doru Nadia 24.09.2020 12:35
Bună ziua. Am și eu două întrebări:daca nu am schimbat permisul ,două motive (Hotărârea de divorț a întârziat mult + adresa )sunt pasibila de amendă în această perioadă?
Am permis cat.b de un an , pot da pentru cat D sau E ? Ce acte imi trebuie ?
Multumesc frumos
Cosmin Ardelean
Cosmin Ardelean 23.09.2020 10:22
Buna ziua. Daca am completat o parte din intrebarile chestionarului (din mediul de invatare), acesta fiind foarte lung (peste 1000 dw intrebari in ca in cazul categoriei B, cum pot face sa continui sesiunea de unde am lasat-o ultima data? Adica am facut 100 de intrebari pe calculator si doresc sa continui pe telefon sau pe un alt calculator, folosind acelasi cont.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 23.09.2020 18:32

Trebuie sa te larghezi cu același cont pe toate dispozitivele respective. Avem si aplicație pentru android, tot cu același cont te larghezi si in aplicație.


Cosmin Ardelean
Cosmin Ardelean 23.09.2020 18:54
Acum s-a actualizat contul. Folosesc si aplicatia, tocmai de asta intrebasem. Multumesc! Stima pentru efortul ce il faceti cu acest site.
Popescu Paul
Popescu Paul 21.09.2020 17:38
Daca am picat sala de 2 ori,a 3 a oara cand dau mai trebuie sa platesc ceva taxe?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.09.2020 09:14

Nu, nu mai platesti nimic.


Elveziano Ilie
Elveziano Ilie 21.09.2020 11:39
Buna ziua am si eu o întrebare va rog frumos dacă învăț pe categorii la mediul de învățare este ceva sau e mai bine sa încep de la 1 la 1183 ??
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.09.2020 15:36

Cum iti este tie mai usor, important este sa il faci pe tot.

 


Ioana Valeria
Ioana Valeria 18.09.2020 13:17
Bună ziua, daca am dat sala pe 7 septembrie si am picat o, m am reprogramat pt 23 este ok? Sau reprogramez pt 24? Sunt 16 zile inclusiv 23
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 18.09.2020 15:05

Diferenta trebuie sa fie de cel putin 15 zile tara sa numeri ziua in care ai picat examenul.


Comanescu Stelica
Comanescu Stelica 16.09.2020 18:21
Buna seara!!!!
Vin si eu cu o intrebare ....daca as dori sa plec din anglia in romania cu masina mea personala in decembrie si eu atunci am deabia 4 luni de cand am obtinut permisul pot sa vin sau nu???? Unii spun da altii spun nu si de aceea am incercat sa va intreb pe DVS..Multumesc frumos!!!!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.09.2020 15:04

Ai voie, vezi totusi ca exista reguli diferite in Europa, in functie de tara, pentru soferii incepatori.


Andreea Dumitru
Andreea Dumitru 14.09.2020 07:05
Admis 26/26. Grilele sunt în totalitate cele de pe site. O aplicație de nota 10!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.09.2020 15:26

Cu placere, felicitari!


Zaharia Alina
Zaharia Alina 12.09.2020 12:42
Cum sterg mediu de invatar3 sa il fac din nou
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.09.2020 08:02

ll resetezi din contul tau de utilizator.


Florina Cătălina
Florina Cătălina 10.09.2020 10:57
Admis 26/26 ! Multumesc mult scoala rutieră!!!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.09.2020 14:41

Cu placere, felicitari!


Mihaela Nicolae
Mihaela Nicolae 07.09.2020 10:53
Multumesc mult Scoala rutiera!!Admis azi cu 26 pct !Dupa ce termin si categoria E ,o sa donez sigur!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.09.2020 15:33

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.

Multumim pentru donatie, este un mod de a aprecia munca depusa de noi si pentru a o continua. 


Mihai Ivan
Mihai Ivan 07.09.2020 09:31
Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu un raspuns....Care este timpul alocat unei ședințe din Categoria C?. Dar pentru categoria A?...Multumesc.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.09.2020 15:58

Categoria C - 50 de ore de legislatie rutiera si 30 de ore de pregatire practica (15 sedinte)Categoria A - Pregatire teoretica (24 de ore) si pregatire practica (26 de ore)


Mihai Ivan
Mihai Ivan 08.09.2020 05:09
Multumesc
oana serban
oana serban 06.09.2020 14:47
Te poate programa la traseu la o saptamana de la.sala
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.09.2020 16:09

Depinde de locurile libere...

 


Constantin Constantin
Constantin Constantin 05.09.2020 00:19
Va Rog Mult Din Suflet .Daca Sunt Programat Online.Am Sala In Ziua Respectiva Sau Mai Astpet ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.09.2020 08:24

Programarea online se face pe site-ul www.drpciv.ro la secțiunea „servicii online”, apăsând apoi pe subsecțiunea „programare la ghișeu”. Această programare online se face pentru a ajunge la ghișeu la o data si la o ora stabilita de tine (in funcție de locurile disponibile) pentru a nu mai sta la coada ca in mod obișnuit. Cand ajungi la ghișeu spui ce anume dorești sa faci, înregistrare dosar si programare pentru a da examenul de sala sau examenul de traseu. Cere ajutorul instructorului tău sau scolii tale de șoferi oriunde ai nevoie de ajutor, ei sunt cei in măsură sa te ajute in caz de nevoie.


Elena Cernat
Elena Cernat 03.09.2020 09:25
Bună ziua, mă pot înscrie pentru redobandire permis online în Prahova,cu se procedează ? Ce site trebuie să accesez?Multumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.09.2020 15:20

Programarea online se face pe site-ul www.drpciv.ro la secțiunea „servicii online”, apăsând apoi pe subsecțiunea „programare la ghișeu”. Această programare online se face pentru a ajunge la ghișeu la o data si la o ora stabilita de tine (in funcție de locurile disponibile) pentru a nu mai sta la coada ca in mod obișnuit. Cand ajungi la ghișeu spui ce anume dorești sa faci, înregistrare dosar si programare pentru a da examenul de sala sau examenul de traseu. Cere ajutorul instructorului tău sau scolii tale de șoferi oriunde ai nevoie de ajutor, ei sunt cei in măsură sa te ajute in caz de nevoie.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓