Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în susul paginii și are pictograma unai lupe. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, cum ar fi: informații despre procentaj (cat la %) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare, statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași de învățare sunt:

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare audio-video 3D. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO 3D.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea sau sunt adunate de prin carti si CD-uri cu intrebari vechi, neactualizate. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Va puteți programa pentru susținerea examenului practic (traseul) chiar de pe calculatorul pe care ați dat examenul teoretic, alegând o data disponibila de pe ecran, sau, puteți merge să vă programați direct la ghișeu . După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Școala de șoferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva mașina și instructorul pentru ziua cea mare în care o să dați traseul.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica), după aceea puteți merge oricând să vă programați din nou pentru examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteți deținătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă de circulație, livrarea efectuându-se automat la adresa de domiciliul/reședință, în termen de 5-15 zile. Adresa de livrare nu poate fi modificată. In situația în care, din diverse motive, livrarea nu poate fi realizată prin serviciul de curierat, permisul de conducere va fi restituit sediul serviciului public comunitar.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuați 3 ședințe (6 ore) de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica) pentru a vă reprograma. După cele 3 ședințe vi se va elibera o adeverință în baza căreia veți face noua programare pentru traseu.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere.

12. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

13. Cu ce documente se poate face dovada domiciliului sau reședinței în România?

  • pentru cetățenii români - buletinul/cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie;
  • pentru cetățenii statelor membre UE, SEE, CE - certificatul de înregistrare însoțit de pașaport sau document de identitate;
  • pentru cetățenii altor state - permis de ședere.

14. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Pentru informații detaliate despre aceasta procedură accesați acest link de pe DRPCIV - Click aici!

15. Am facut o programare pe care doresc sa o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail folosit la programare, identificați mesajul privind confirmarea programării în conținutul căreia exista un link de anulare a programării. Accesați link-ul pentru anulare și după aceea puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

16. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce data/ora/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să reefectuări o programare similară cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite e-mail-ul de confirmare.

17. Încerc sa finalizez o programare online dar după introducerea datelor îmi apare mesajul "Date invalide".

În aceasta situație, verificați următoarele:

  • numele si prenumele sa fie completat așa cum este înscris in permisul de conducere/certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate;
  • dosar ARR - numărul fisei de școlarizare;
  • codul numeric personal - 13 caractere;
  • serie sașiu - 17 caractere - in cuprinsul acesteia nu exista litera O, ci 0 (zero);
  • numărul de înmatriculare - fără spatii/linii/puncte. ex. B100AAA, GR03AFP.

18. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" si am/nu am confirmarea programării, este necesara prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu, este suficient să vă prezentați în ziua și ora programata, la ghișeul dedicat, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

19. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

1557 Comentarii Lasă un comentariu


Elena Nițu
Elena Nițu 13.08.2022 12:53
Buna ziua! Exista si pasul 5?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.08.2022 07:45

Sunt 4 pasi de invatarePentru traseu informativ poti sa citesti aiciLucretia maria Butura
Lucretia maria Butura 11.08.2022 21:58
Bună seara daca am facut mediu 4 ...adica am parcurs 88,9as avea șanse sa i au?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.08.2022 14:56

Du-te la sala atunci cand ai facut toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte fiecare, repeta chestionarele la care ai mai putin de 25 de puncte si in caz ca nu ai facut inca mediul de invatare, ar fi bine sa il faci.In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usor.DRG coco
DRG coco 08.08.2022 20:19
Admis Satu Mare cu 25 , mulțumesc mult! Recomand legislația, mediu de invatare de 3 ori si cele 45 de chestionare de 2 ori , Succes!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.08.2022 15:26

Cu placere, felicitari!Fabian Dumitru
Fabian Dumitru 08.08.2022 10:35
Mulțumesc am luat sala din prima cat c cu site-uri dumneavoastră sunt aceleași întrebări ca la examen
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.08.2022 16:00

Cu placere, felicitari!Fagarasan Lumonita
Fagarasan Lumonita 07.08.2022 11:13
Buna ziua. Daca sunt din Brasov, pot sa fac scoala de soferi in alt judet si sa dau si examenul acolo.?
Va multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.08.2022 16:15

Poti sa faci scoala de soferi in ce judet vrei insa examenele le dai in judetul in care ai domiciliul.Daca vrei sa dai in alt judet ai nevoie de viza de flotant.Luminita Fagarasan
Luminita Fagarasan 02.08.2022 05:48
Buna dimineata. Va rog frumos sa imi spune-ti, daca mi s-a expirat dosarul si incep procedurile de inscriere pentru a face din nou scoala de soferi, trebuie sa mai dau din nou sala?.
Eu am luat sala, dar nu am luat traseul.
Va multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 02.08.2022 15:55

O iei de la zero cu totul.Stoica ionut
Stoica ionut 01.08.2022 08:06
Nu ma pot conecta nici cum
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 01.08.2022 15:04

Contacteaza-ne pe pagina de Facebook ca sa putem sa te ajutam.Irina Miculeasa
Irina Miculeasa 30.07.2022 13:55
Am luat sala din prima cu 24 de puncte,mulțumesc mult,ȘCOALA RUTIERĂ
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.07.2022 07:29

Cu placere, felicitari!Georgiana Sandu
Georgiana Sandu 26.07.2022 07:29
De ce nu pot face chestionarele din caseta GRESITE pe laptop? Nu-mi apare caseta rosie...
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.07.2022 15:53

Contacteaza-ne pe pagina de Facebook ca sa putem sa te ajutam.Ionut Pirlea
Ionut Pirlea 25.07.2022 17:22
Buna seara am și eu o întrebare cat mai este perioada de așteptare pentru programare la traseu. In jud Galați știe cineva. De aicea care sa programat

Adrian Marin
Adrian Marin 20.07.2022 15:46
Nu mai pot reface pasul 3 , de ce ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.07.2022 16:02

Poti sa resetezi din contul tau de utilizator.Cosmina Denisa
Cosmina Denisa 17.07.2022 13:43
Buna ziua! Modificările Legislației din Ianuarie 2022 pentru Suspendarea permisului s au inclus in chestionarele de la examen? Instructorul meu nu mi a dat un raspuns concret …
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.07.2022 15:57

Toate intrebarile pe care le poti avea la examenul oficial le gasesti in mediul de invatare.La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde intrebarile de la mediul de invatare.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usorFlorin Dolhascu
Florin Dolhascu 17.07.2022 04:06
Buna dimineața! Pentru categoria C+E se pun întrebări doar de la C și E sau și de la B.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.07.2022 07:49

Pentru categoria CE vei avea un chestionar cu intrebari din mediul de invatare categoria C si mediul de invatare categoria E.Pentru permis categoria CE trebuie să învățați și de la categoria C dar și de la categoria E. Urmați pașii 1 și 2 (sunt aceiași pentru toate categoriile). După aceea, la pașii 3 și 4 selectați prima dată categoria C și după ce ați terminat, selectați și categoria E.


Florin Dolhascu
Florin Dolhascu 17.07.2022 10:47
Deci să înțeleg că nu se pun întrebări din categoria B pentru categoria C+E?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.07.2022 16:00

Pemtru categoria CE vei avea intrebari din cele pe care le gasesti in mediul de invatare categoria C si categoria E.Nu vei avea intrebari si din categoria B.


Florin Dolhascu
Florin Dolhascu 17.07.2022 16:02
Mulțumesc!

Dragos Alexandru State
Dragos Alexandru State 12.07.2022 07:17
Bună ziua!
Dacă am fost declarat admis la sală cât C trebuia ca cei de acolo sa îmi treacă ceva de dosar, sau doar trebui sa rețin data programări traseului?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.07.2022 14:53

Apari cu punctajul obtinut si cu programarea facuta in baza lor de date, nu este nevoie sa iti mai treaca nimic pe dosar.Oana Catrangiu
Oana Catrangiu 11.07.2022 11:46
Mulțumesc din suflet Scoala Rutieră!!Datorită vouă am luat astăzi sala!!25/26
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.07.2022 14:48

Ne bucuram ca va putem sa va ajutam.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓