Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

 

13. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și am/nu am confirmarea programării, este necesară prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu este necesară prezentarea acesteia tipărită la ghișeu. Este suficient doar să vă prezentați în ziua și ora programată, la ghișeul dedicat pentru cei cu programări online, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

14. Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

15. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce dată/oră/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să neefectuați o programare identică cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite email-ul de confirmare.

16. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

17. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

 

462 Comentarii Lasă un comentariu

Gabriela Diana Duțã
Gabriela Diana Duțã 13.04.2019 09:29
cand fac chestionare si v reau sa trec la altul ma pune sa resetez de ce-
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 14.04.2019 14:51

Contactati-ne prin messenger pe pagina noastra de Facebook ca sa va putem ajuta.


Petrar Bianca
Petrar Bianca 08.04.2019 11:05
Bună ziua. Pentru proba practică am fost programată în 30 aprilie, de c*rând a fost declarată zi liberă. Trebuie sa merg să mă programez din nou în Arad?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.04.2019 15:09

Da


Andreea Gavrila
Andreea Gavrila 05.04.2019 05:18
Multumesc scoala rutiera admis 24 din 26 miercuri 03.04.2019 galati
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.04.2019 08:24

Cu placere, felicitari!


Gabriela Ciupitu
Gabriela Ciupitu 04.04.2019 11:02
Este cineva din ploiesti care face chestionare dupa acest sait ?
Sorin Cismaru
Sorin Cismaru 23.03.2019 20:39
Bună seara ! Dacă sunt conducător auto incepator cu o vechime de doar 3 luni pot conduce în afara tarii (mai exact în Germania) ? Va mulțumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.04.2019 15:21

Da, se poate.


olteanu marius
olteanu marius 19.03.2019 14:39
Multumesc Scoala Rutiera.Admis azi 24 pc cta
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.03.2019 16:04

Cu placere, felicitari!


Sebi Sebj
Sebi Sebj 19.03.2019 14:32
Admis azi cu 26p
Multumesc Scoalarutiera
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.03.2019 16:04

Cu placere, felicitari!


Ilie Marian Asavoaei
Ilie Marian Asavoaei 13.03.2019 16:52
Daca am picat sala mai trebuie sa adaug ceva la dosar sau sa schimb?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.03.2019 17:14

Nu, doar sa nu iti expire cazierul, buletinul..


Ion Domnicu
Ion Domnicu 02.03.2019 13:13
Salut. Am și eu o nelămurire . Urmează să merg la examenul teoretic Categoria C. Examenul meu se va forma din 26 de bilete din cele 504 ale categoriei C sau se mai adauga si acele chestionare din categoria B/B1? Mulțumesc anticipat
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.03.2019 15:03

Doar din C.

 


savu ion
savu ion 23.02.2019 12:41
daca dau examenul cu un autoturism cu cutie automata,pot conduce un autoturism cu cutie manuala,multumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.04.2019 15:20

Nu. O sa poți conduce doar autovehicule dotate cu cutie automata.


Jani Katona
Jani Katona 22.02.2019 07:24
Buna am o intrebare am picat traseul in oradea si intre timp m-am mutat in alt judet pot sa continui scoala la o alta scoala de soferi?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.04.2019 15:19

Sună și întreabă la DRPCIV/SRPCIV din județul tău.


Geanina Roxana
Geanina Roxana 20.02.2019 07:36
Buna ! Daca am facut mediul de invatare 100% la indicatoare si marcaje il mai pot face de mai multe ori..adica il pot face dar imi apare sa selectez nr intrebarii..cand dau la urmatoarea intrebare..se directioneaza la alt capitol..
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.04.2019 15:19

Da, se poate. Intra in contul tău si resetează acel mediu de invatare.


Cristian Pocnea
Cristian Pocnea 10.02.2019 19:53
Buna seara,daca port ochelari de vedere sau lentile de contact,o sa pot sa dau la permis de conducere?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.02.2019 15:53

Doar medicul te poate declara admis.


Octavius Fynk
Octavius Fynk 08.02.2019 12:45
Poți conduce în străinătate ( spre exemplu Serbia, Kosovo, Albania) dacă ai mai puțin de un an de conducere?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 14.02.2019 09:18

Da, dar trebuie sa te interesezi de regulile din acele tari ce se aplica celor începători.


claudia secelean
claudia secelean 06.02.2019 22:15
daca am picat pe 30 ian. proba scrisa..pe ce data mai pot da din nou?mersi.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.02.2019 16:38

Dupa cel  putin 15 zile calendaristice.


Lasă un comentariu

© 2017 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓