Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în susul paginii și are pictograma unai lupe. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, cum ar fi: informații despre procentaj (cat la %) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare, statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași de învățare sunt:

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare audio-video 3D. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO 3D.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea sau sunt adunate de prin carti si CD-uri cu intrebari vechi, neactualizate. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Va puteți programa pentru susținerea examenului practic (traseul) chiar de pe calculatorul pe care ați dat examenul teoretic, alegând o data disponibila de pe ecran, sau, puteți merge să vă programați direct la ghișeu . După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Școala de șoferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva mașina și instructorul pentru ziua cea mare în care o să dați traseul.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica), după aceea puteți merge oricând să vă programați din nou pentru examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteți deținătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă de circulație, livrarea efectuându-se automat la adresa de domiciliul/reședință, în termen de 5-15 zile. Adresa de livrare nu poate fi modificată. In situația în care, din diverse motive, livrarea nu poate fi realizată prin serviciul de curierat, permisul de conducere va fi restituit sediul serviciului public comunitar.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuați 3 ședințe (6 ore) de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să așteptați 15 zile calendaristice (se numără și sâmbăta și duminica) pentru a vă reprograma. După cele 3 ședințe vi se va elibera o adeverință în baza căreia veți face noua programare pentru traseu.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere.

12. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

13. Cu ce documente se poate face dovada domiciliului sau reședinței în România?

  • pentru cetățenii români - buletinul/cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie;
  • pentru cetățenii statelor membre UE, SEE, CE - certificatul de înregistrare însoțit de pașaport sau document de identitate;
  • pentru cetățenii altor state - permis de ședere.

14. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Pentru informații detaliate despre aceasta procedură accesați acest link de pe DRPCIV - Click aici!

15. Am facut o programare pe care doresc sa o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail folosit la programare, identificați mesajul privind confirmarea programării în conținutul căreia exista un link de anulare a programării. Accesați link-ul pentru anulare și după aceea puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

16. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce data/ora/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să reefectuări o programare similară cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite e-mail-ul de confirmare.

17. Încerc sa finalizez o programare online dar după introducerea datelor îmi apare mesajul "Date invalide".

În aceasta situație, verificați următoarele:

  • numele si prenumele sa fie completat așa cum este înscris in permisul de conducere/certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate;
  • dosar ARR - numărul fisei de școlarizare;
  • codul numeric personal - 13 caractere;
  • serie sașiu - 17 caractere - in cuprinsul acesteia nu exista litera O, ci 0 (zero);
  • numărul de înmatriculare - fără spatii/linii/puncte. ex. B100AAA, GR03AFP.

18. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" si am/nu am confirmarea programării, este necesara prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu, este suficient să vă prezentați în ziua și ora programata, la ghișeul dedicat, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

19. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

976 Comentarii Lasă un comentariu

Ionutmaidau Ududec
Ionutmaidau Ududec 25.01.2021 12:53
Buna ziua, daca este un admin sau cineva care a dat sala, am urmatoarea intrebare, am facut foarte multe chestionare, de 3 ori mediul de invatare, a 3 a oara am gresit 30 intrebari din cele 1183, de 3 ori cele 45 chestionare predefinite, a 3 a ora din cele 45 am facut 42 cu 25/26 si 3 cu 24 de puncte, dupa care am mersi pe site ul official pe drpciv si am facut chestionare, fac la orice chestionar 24 puncte+si as vrea sa stiu daca am sanse sa promovez, am examenul pe 1 februarie, multumes!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.01.2021 16:02

Daca ai facut mediul de invatare iar cele 45 de chestionare le faci cu 25-26 de puncte fiecare, ai toate sansele sa iei examenul teoretic.


Madalin Starueala
Madalin Starueala 21.01.2021 18:25
Cum pot să fac din nou întrebările de la indicatoare si marcaje?
Fără să-le eau pe fiecare în parte, adica să fie una după alta.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.01.2021 09:07

Poti sa resetezi din contul tau de utilizator.


Gabriel Serban
Gabriel Serban 20.01.2021 18:13
Am categoria C urmează să dau E , la examen imi pică întrebări și din C sau doar din E?
Simina Grapan
Simina Grapan 19.01.2021 17:36
Buna!
Cum pot reseta mediul de invatare?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.01.2021 16:43

Din contul tau de utilizator.


Vasile Gabi
Vasile Gabi 18.01.2021 12:34
Buna ziua, m am programat la sala si am gresit emai ul si am uitat data la care m am programat cum pot sa aflu data?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 18.01.2021 15:55

Suna la DRPCIV / SRPCIV din judetul tau.


Alexandru Burcea
Alexandru Burcea 17.01.2021 22:00
Buna ziua am si eu o intrebare. Daca circul pe un drum cu prioritate care la un moment dat se face la dreaptea/stanga si exista si panoul cu indicatie a drumului prioritar, trebuie sa semnalizez dreapta/stanga?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 23.01.2021 11:16

Da, semnalizarea este obligatorie. Ceilalți participanți la trafic trebuie sa știe intențiile tale.


Alexandru Burcea
Alexandru Burcea 23.01.2021 11:17
Am intelses, multumesc frumos!
David Alex
David Alex 14.01.2021 21:10
Va rog din inima sa ma ajutati daca am pierdut dosarul mai pot face ceva? ca sa nu platesc iar 2000 lei scoala , sunt dispus sa fac rost iar de cazier , sa platesc /fac iac acelea medicale
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 15.01.2021 16:08

Vorbeste cu cei de la scoala ta de soferi.


Adrian Lucan
Adrian Lucan 13.01.2021 12:27
Dacă fac chestionarele cu 25 26 am șanse sa îl iau ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.01.2021 16:03

Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.

In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare. 


Ana-Maria Scamarohin
Ana-Maria Scamarohin 13.01.2021 09:18
Buna ziua ,am facut o programare online,am primit confirmare precum ca rezervarea a fost creata,dar mam uitat la data care mam programat si imi apare ca e disponibila.asta inseamna ca nu sa efectuat confirmarea?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.01.2021 16:05

Daca ai primit mail cu confurmarea inseamana ca ti s-a rezevat locul.


Ana-Maria Scamarohin
Ana-Maria Scamarohin 13.01.2021 17:06
Multumesc.Doamne Ajuta!
Murariu Cristian
Murariu Cristian 12.01.2021 19:53
Bună ziua sun nou aici, cu ce ar trebuii sa incep prima data?
Iuli AN
Iuli AN 11.01.2021 14:53
Unde trebuie sa fac pozele pentru dosar?
Si trebuie o programare?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.01.2021 15:42

In majoritatea judetelor ai nevoie de programare.

Ia legatura cu instructorul tau, el stie cel mai bine cum este la el in judet 


Mădălina Bota
Mădălina Bota 08.01.2021 13:14
Bună ziua, am avut astăzi sala și din păcate am avut respins nu știam de aplicația aceasta, cum se procedează pot da examenul iarăși după 15 zile, astăzi ma apuc sa învăț de aici
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.01.2021 15:35

Ai nevoie de programare.Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.

In acest fel inveti eficient si promovezi examenul teoretic 


Marilena Pintilie
Marilena Pintilie 07.01.2021 10:56
Buna ziua, va rog să-mi spuneți dacă îmi expira dosarul si fac un alt dosar nou este obligatoriu sa fac 15 sedinte sau se face scoala a doua oara la jumătate.Va mulțumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.01.2021 16:07

Trebuie sa urmati din nou cursurile INTEGRAL: adica pregatirea teoretica si toate orele de conducere minim obligatorii.


Daniela Dana
Daniela Dana 06.01.2021 14:18
Bună am picat sală pe 22 Decembrie trebui să aștept 15 zile sunt programate in Martie la Vasului
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.01.2021 15:48

Programarea o poti face in ziua in care ai picat examenul insa intre cele 2 examene trebuie sa fie o diferenta de cel putin 15 zile calendaristice.


Roxana Maria
Roxana Maria 06.01.2021 13:14
Bună ziua!
Îmi puteți spune și mie va rog frumos, de ce trebuie bon de ordine pentru programarea la traseu ???
Am dat examenul teoretic pe 4.01.21 si nu m-am putut programa la traseu deoarece îmi expira cazierul și fisa medicală. Am fost sa le fac din nou si m-am dus azi sa îmi fac programare si mi s-a spus că trebuie bon de ordine. Oare de ce îmi trebuie bon de ordine pentru programarea la traseu?
Multumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.01.2021 15:56

Pentru ca altfel o sa fie imbulzeala la ghiseu.

 


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓