Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

 

13. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și am/nu am confirmarea programării, este necesară prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu este necesară prezentarea acesteia tipărită la ghișeu. Este suficient doar să vă prezentați în ziua și ora programată, la ghișeul dedicat pentru cei cu programări online, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

14. Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

15. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce dată/oră/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să neefectuați o programare identică cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite email-ul de confirmare.

16. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

17. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

 

439 Comentarii Lasă un comentariu

Cristian Pocnea
Cristian Pocnea 10.02.2019 19:53
Buna seara,daca port ochelari de vedere sau lentile de contact,o sa pot sa dau la permis de conducere?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.02.2019 15:53

Doar medicul te poate declara admis.


Octavius Fynk
Octavius Fynk 08.02.2019 12:45
Poți conduce în străinătate ( spre exemplu Serbia, Kosovo, Albania) dacă ai mai puțin de un an de conducere?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 14.02.2019 09:18

Da, dar trebuie sa te interesezi de regulile din acele tari ce se aplica celor începători.


claudia secelean
claudia secelean 06.02.2019 22:15
daca am picat pe 30 ian. proba scrisa..pe ce data mai pot da din nou?mersi.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.02.2019 16:38

Dupa cel  putin 15 zile calendaristice.


stanax41@gmail.com
stanax41@gmail.com 05.02.2019 11:23
Am si eu o intrebare sunt de la suceava puteti sami spuneti daca chestionarele is la fel ca la sala
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.02.2019 16:12

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte. 


Hoza florin
Hoza florin 02.02.2019 17:17
La ce vârstă pot obține categoria CsiE?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.02.2019 11:15

21 ani


Elena Roxana
Elena Roxana 31.01.2019 13:43
Daca astazi am picat sala cand ma pot duce sa dau din nou si ce îmi trebuie?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.01.2019 16:08

Dupa cel putin 15 zile calendaristice.Eventual iti trebuie programare. in unle judete este cu programare iar in altele nu.


Emir
Emir 30.01.2019 20:53
buna ziua as putea sa dau la permis de conducere daca am doar 5 clase
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.01.2019 16:08

Asteptam sa se comunice o data oficiala de la care intra noile modificari, pana atunci ramane asa cum era si pana acum, fara sa fie obligatorii un numar de clase terminate.


Diana Serban
Diana Serban 29.01.2019 17:14
Buna ziua! Daca am inaltimea de 1.50, acest lucru reprezinta un impediment in incercarea mea de a obtine permisul de conducere? Multumesc anticipat!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 29.01.2019 18:17

Nu


Ion
Ion 25.01.2019 19:33
salut, pentru categoria B cit timp se da la examen, si cite raspunsuri gresite ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.01.2019 12:28

30 minute si poti sa gresesti maxim 4.

 


Mihaela Diana
Mihaela Diana 23.01.2019 18:31
Buna seara....am si eu o intrebare....cate chestionare (intrebari) sunt la categoria C ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.01.2019 12:33

20 de chestionare.505 intrebari.


Gabor Florin David
Gabor Florin David 22.01.2019 21:58
Buna ziua așa avea o intrebare eu vreau sa fac categoria D si sunt an germania si asa vrea să-l fac an Romania .Si am auzit k daca al fac an Romania nu mai este valabil an Germania pentru că am anmeldug aicia ce părere aveti ???
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 14.02.2019 18:33

Sună și întreabă la DRPCIV/SRPCIV din județul tău.


Valentina
Valentina 17.01.2019 20:52
Buna... Eu sunt in Anglia si urmeaza sa merg acasa sa termin orele de conducere.... Si as vrea sa dau sala pt ca nu o sa stiu cand o sa mai ajung.. Dar am inteles ca acum se programeaza si la sala in Ploiesti.... Credeti ca as putea sa intru sa o dau pana plec cu biletul de avion?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.01.2019 07:23

Ca sa dai sala trebuie sa ai dosarul de la școala de șoferi încheiat, adică sa termini școala. După ce ai dosarul de examinare complet, sala se da repede. In schimb, traseul se da mai greu, deoarece sunt puține locuri disponibile.


Maria
Maria 14.01.2019 17:31
Nu pot vedea explicațiile video de pe telefon. Niciuna. Ce pot face? Mulțumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 14.01.2019 18:35

Ce telefon aveti? Incercati de pe alt browser de internet.


Ionela Larisa
Ionela Larisa 10.01.2019 09:45
Buna dimineata, se poate conduce cu foaia de la examinator “admis” pana ce imi ajunge permisul?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.01.2019 17:04

Trebuie sa astepti sa iti ajunga permisul.


Ioana Sandra
Ioana Sandra 06.01.2019 20:32
Sunt plecata in strainatate (Germania), si din mai multe motive nu pot sa merg in tara sa fac permisu de conducere. doresc să învăț de pe acest site pentru că nu știu perfect limba germană.
Mă va ajuta acest site să învăț pentru examenul Teoretic ,seamănă regulile de circulație și legislația cu cea de aici?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.01.2019 09:16

Regulile de circulatie sunt cam aceleasi in ambele tari, dar cu unele exceptii. Iti recomandam sa urmezi pasii 1 si 2 de invatare de aici de pe site, astfel o sa cunosti regulile de circulatie in totalitate. Avand aceasta baza de teorie completa de aici de pe site o sa te ajute si la examenul din Germania. Dupa aceea poti face chestionare in limba germana de pe site-uri din germania, traducand pagina din limba germana in limba romana si ai sa vezi ca o sa te ajute mult ce ai invatat aici pe site.


Lasă un comentariu

© 2017 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓