Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

 

13. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și am/nu am confirmarea programării, este necesară prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu este necesară prezentarea acesteia tipărită la ghișeu. Este suficient doar să vă prezentați în ziua și ora programată, la ghișeul dedicat pentru cei cu programări online, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

14. Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

15. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce dată/oră/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să neefectuați o programare identică cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite email-ul de confirmare.

16. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

17. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

546 Comentarii Lasă un comentariu

Lavinia Rujan
Lavinia Rujan 10.12.2019 18:54
Buna seara,
Care este aplicatia oficiala pentru site-ul dumneavoastra cu chestionare ?? Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.12.2019 16:16

Nu avem aplicatie.


Silvia Druță
Silvia Druță 10.12.2019 12:22
Admis 23/26 in Constanta, va mulțumesc mult foarte bun site-ul.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.12.2019 16:34

Cu placere, felicitari!


Mari Kevin\'ho
Mari Kevin\'ho 09.12.2019 22:40
Cineva pe 11 decembrie Ploiești ?
Doru Nadia
Doru Nadia 06.12.2019 11:46
Buna ziua. Dacă am fost ADMIS la examenul pentru cat B,în luna octombrie, când ma pot înscrie pentru cat.C ,D?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.12.2019 17:45

Da


Luciano Lombardy
Luciano Lombardy 26.11.2019 18:39
E foarte bun
Cristian Vaduva
Cristian Vaduva 20.11.2019 08:53
Admis astazi 20.11.2019 cu 25.
Multumesc de ajutor scoalarutiera.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.11.2019 09:34

Cu plăcere! Ne bucurăm că vă putem ajuta. Felicitări pentru reușită si bafta pe viitor!


Ilie Marian Asavoaei
Ilie Marian Asavoaei 17.11.2019 14:34
Multumesc !!!! Am fost Admis.
Am facut cum am stiut mai bine si am invatat de pe un site, cu toate ca toti soferii astia profesionisti va spun sa invatati de pe carte ...eeee uite eu am fost admis invatand doar de pe scoalarutiera.ro. Multumesc pentru ca faceti ce trebuie si cum trebuie
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.11.2019 19:18

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Denisa Moise
Denisa Moise 15.11.2019 07:56
Buna ziua,

Am dat sala pe 23 Oct, din pacate am picat si m-ama reprogramat pe 19 Noiembrie, mai trebuie sa platesc o taxa sau sa fac altceva inainte de examen?
Sau pur si simplu vin pe data de 19 ,prezint dosarul si dau din nou sala?

Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 15.11.2019 16:37

Nu trebuie sa mai platesti nimic.

 


Albert-Samuel Brîndușoiu
Albert-Samuel Brîndușoiu 14.11.2019 21:23
Cum imi pot sterge contul?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.11.2019 16:39

Contactati-ne prin messenger pe pagina noastra de Facebook ca sa va putem ajuta.


Safiye Tinca
Safiye Tinca 13.11.2019 18:18
Bună o intrebare se poate programa online petru traseu ...dacă stie cineva multumesc
Nicoleta Calin
Nicoleta Calin 10.11.2019 18:46
De cate ori pot sa dau sala
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.11.2019 18:21

Pana it expira dosarul.Dosarul este valabil 1 an de zile de la data pronovarii cursurilor scolii de soferi.

 


Gaby Simona
Gaby Simona 23.10.2019 12:56
Mulțumesc școala rutieră. De azi sunt șofer ☺️
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 23.10.2019 16:01

Felicitari!


Doru Nadia
Doru Nadia 14.10.2019 15:41
Cineva la Medgidia?
Costea Raul
Costea Raul 13.10.2019 17:04
Bună Seara, am o întrebare la câte zile poti sa dai sala de redobandirea de permis daca a fost luat permisul de conducere
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.10.2019 10:32

Pentru a înțelege mai bine ce este de facut in caz de permis suspendat, citește cu atenție tot ce scrie aici - Redobândirea permisului de conducere suspendat


Liliana Dragoman
Liliana Dragoman 13.10.2019 11:31
Mi se cere resetare
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.10.2019 10:32

Contactati-ne prin messenger pe pagina noastra de Facebook ca sa va putem ajuta.


Lasă un comentariu

© 2019 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓