Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

 

13. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și am/nu am confirmarea programării, este necesară prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu este necesară prezentarea acesteia tipărită la ghișeu. Este suficient doar să vă prezentați în ziua și ora programată, la ghișeul dedicat pentru cei cu programări online, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

14. Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

15. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce dată/oră/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să neefectuați o programare identică cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite email-ul de confirmare.

16. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

17. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

574 Comentarii Lasă un comentariu

Densi Ciobotariu
Densi Ciobotariu 22.01.2020 09:21
Salut!Incep prin a va adresa felicitari si multumiri pt munca realizata si de a ajuta atatia viitori soferi!Ma puteti ajuta cu un link pt obtinerea atestatelor?Multumesc!
Oana Oprisan
Oana Oprisan 21.01.2020 13:05
De ce-mi tot da eroare cand fac chestionare? Se da restart la pagina se anuleaza chestionarul pe care-l fac si ma scoate din cont. Se intampla asta frecvent, tin sa precizez ca le fac de pe telefon(poate asta-i problema) Este foarteee frustrant...
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.01.2020 15:59

Contacteza-ne pe facebook.


Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.01.2020 10:14

Sau încearcă de pe alt browser de internet.


Lavinia Popescu
Lavinia Popescu 20.01.2020 19:17
Bună seara!
Am picat sala, după aceste 15 zile ma pot prezenta direct la politie pentru reexaminare sau trebuie sa ma programez din nou online și abia după aceea pot da din nou?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.01.2020 15:59

Depinde de judet, in unele este cu programare iar in alfele fara.Intreaba-ti instructorul


Doru Nadia
Doru Nadia 17.01.2020 15:44
Buna seara. Revin cu intrebarea:Pentru cat D ,ce alte categorii imi trebuie?Am doar cat B. Multumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.01.2020 11:59

Doar atat, categoria B.


Cristina Voiculescu
Cristina Voiculescu 16.01.2020 14:33
Buna ziua,

Stiti cunva daca in localitati s-a schimbat limita de viteza? adica din 50 km/h in 60km/h in localitatii?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.01.2020 15:53

Nu


Gabriel Luca
Gabriel Luca 14.01.2020 17:35
Buna seara! Am si eu o intrebare.. se mai eliberează dovada inlocuitoare de permis dupa ce am fost admis la traseu?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.01.2020 11:59

Asta spune DRPCIV.Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

 

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

 

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.


Iacov Cosmin
Iacov Cosmin 11.01.2020 17:39
Bună ziua! Eu trebuie sa dau sala pe 24 ianuarie și scoala este valabila pana pe 29 ianuarie, daca iau sala mai exista vreo soluție sa dau orașul??
Este pentru Categoria C.
Aștept răspuns.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.01.2020 10:09

Vorbeste cu cei de la DRPCIV poate te programeaza pana iti expira dosarul.


Doru Nadia
Doru Nadia 10.01.2020 19:34
Buna seara. Ce acte se cer pentru înscrierea la scoala auto cat D ?Chestionarele sunt ca la examen?Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.01.2020 13:13

   Apt din punct de vedere medicalApt din punct de vedere psihologicVârsta: 24 ani fără trei luni;

Să posede categoria B, C  şi/sau D1.

Să nu fi fost condamnat definitiv pentru infracţiunile prevăzute la art. 24 alin.(6) din O.U.G. 195/2002 cu excepţia cazurilor când a intervenit una din situaţiile prevăzute la art.116 alin(1).Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.


Raluca Dima
Raluca Dima 09.01.2020 10:14
buna ziua, am facut mediul de invatare si am 147 intrebari cu raspuns gresit ( rosu). Am vre-o posibilitate sa refac doar intrebarile gresite? Multumesc mult ptr tot ceea ce explicati aici !
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.01.2020 17:55

Dupa ce ai trecut prin intrebarile care s-au cumulat in bulina rosie nu mai poti sa le reiei.Doar sa resetezi tot mediul de invatare si sa il mai faci inca o data.

 


George Constantinescu
George Constantinescu 08.01.2020 13:03
Azi am luat sala 25 din 26 multumrsc scoalarutera.ro pentru modul de invatare am examenul pratic pe 11.03.2020, daca cumva nu iau se da din nou si examenul de sala?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.01.2020 16:57

Felicitari!Nu mai dai sala.


Matiş Alexandru
Matiş Alexandru 07.01.2020 23:07
Sall am o întrebare la cele 45 de chestionare unele întrebări se repetă. și 100% dacă fac cele 45 de chestionare cu 25-26 am șanse la sală sau trebuie să învăț și din mediul de învățare .
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.01.2020 16:57

Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.

In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare. 


Adina VOICU
Adina VOICU 30.12.2019 12:49
Mulțumesc, admis din prima
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.12.2019 15:32

Cu placere, felicitari!


Matei Poleanu
Matei Poleanu 14.12.2019 15:17
Buna ziua!

Am parcurs Mediul de Invatare sectiunea Sanctiuni si Infractiuni 100% insa as dori sa o repet de la 0. Am posibilitatea de a face acest lucru?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 15.12.2019 13:37

Resetezi din contul tau de utilizator.

 


Matei Poleanu
Matei Poleanu 15.12.2019 14:05
In contul meu de utilizator imi arata ca pot reseta mediul de invatare, nu specific sectiunea Infractiuni si Sanctiuni
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.12.2019 16:17

Cand resetezi mediul de invatate se va reseta automat si cel pe categorii.


Lavinia Rujan
Lavinia Rujan 10.12.2019 18:54
Buna seara,
Care este aplicatia oficiala pentru site-ul dumneavoastra cu chestionare ?? Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.12.2019 16:16

Nu avem aplicatie.


Silvia Druță
Silvia Druță 10.12.2019 12:22
Admis 23/26 in Constanta, va mulțumesc mult foarte bun site-ul.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.12.2019 16:34

Cu placere, felicitari!


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓