Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

 

13. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și am/nu am confirmarea programării, este necesară prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu este necesară prezentarea acesteia tipărită la ghișeu. Este suficient doar să vă prezentați în ziua și ora programată, la ghișeul dedicat pentru cei cu programări online, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

14. Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

15. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce dată/oră/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să neefectuați o programare identică cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite email-ul de confirmare.

16. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

17. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

614 Comentarii Lasă un comentariu

Andrei Neagu
Andrei Neagu 17.03.2020 16:48
Buna ziua
As dori sa stiu daca s-a schimbat ziua traseului in municipiului Rm.sarat din cauza virusului corona
Eu dau orasul saptamana viitoare si nu stiu daca s a amanat
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 18.03.2020 16:46

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu data de 17.03.2020, se suspendă activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

Persoanele programate în această perioadă vor fi reprogramate ulterior, cu informarea acestora în timp util de către serviciile publice comunitare, prin site-ul www.drpciv.ro, site-urile Instituției Prefectului și cu sprijinul mass-mediei centrale și locale.

Detalii suplimentare vor fi comunicate la finalizarea perioadei de suspendare și/sau de încetare a situației de urgență, la nivel național. 


Florentina Farkas
Florentina Farkas 16.03.2020 16:08
Multumesc Scoala Rutiera , admisa azi cu 24 .... mentionez ca am urmat si respectat doar pasii de aici , NU am deschis o carte de legislatie ... voi indruma cat mai multi apropiati sa invete de aici SUNTETI CEI MAI BUNI ! ... Va doresc sanatate multa si succes in ceea ce faceti .
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.03.2020 17:00

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Ilescu Raisa
Ilescu Raisa 16.03.2020 13:00
Buna ziua,
Dacă nu am fost pe lista in ziua in care am fost programată la traseu ce trebuie sa fac? Țin sa Menționez ca am încercat sa sun la DRPCIV însă fără rezultat și m-am programat pentru următoarea zi la ghișeu. Întrebarea mea este dacă se urmează aceeași procedura ca și atunci când pici examenul auto sau diferă, și cum?
Mersi!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 25.03.2020 20:17

Mai incearca sa ii contactezi pe cei de la drpciv, incearca si prin email.


George Grigore
George Grigore 12.03.2020 21:20
Va rog frumos dacă știe cineva de unde se procura cererea tip pt redobândire permis. Mersi
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.03.2020 19:06

O gasesti aici - Permis de conducere anulat


George Grigore
George Grigore 12.03.2020 19:56
Bună seara. Va rog dacă ma puteți ajuta sa îmi spuneți de unde procur cererea tip pt redobândire permis anulat. Va multumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.03.2020 19:07

O gasesti aici - Permis de conducere anulat


Bisoc Alina
Bisoc Alina 12.03.2020 16:17
Bună ziua ! Mai am o intrebare dacă am permisul suspendat pe o perioadă de 90 zile din cauza vitezei 108 km/h , si inainte cu 2 luni l.am mai avut suspendat pe 30 de zile din cauza depășirii pe linia continua.. acuma am dreptul la examenul pentru redobandarea permisului??
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.03.2020 19:07

Citeste tot ce scrie aici - Permis de conducere suspendat


Cristiano
Cristiano 08.03.2020 23:25
Bună seara, nu va supărați după ce iei permisul fiind începător ai voie sa circuli pe autostrăzi din Europa sau după ce împlinești un an,or aud de la unu la altul ca după ca înainte, aștept răspunsul dumneavoastră Mulțumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.03.2020 17:36

Ai voie, vezi totusi ca exista reguli diferite in Europa, in functie de tara, pentru soferii incepatori.


Moroi andra
Moroi andra 08.03.2020 15:59
Buna ziua asi vrea sa invat si eu pentru scoala de sofer dar nu Stiu ce anume
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.03.2020 17:19

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Derscariu Cosmin Florin
Derscariu Cosmin Florin 06.03.2020 12:06
Buna ziua , admini va rog sa ma ajutati pentru ca mi-am facut cont pe SCOALA RUTIERA dar nu îmi da voie sa ma logez.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.03.2020 17:29

Incearca sa te loghezi cu facebook.


Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 07.03.2020 19:33

Pentru înregistrare, se parcurg următorii pași:1. Se apasă butonul LOGIN/REGISTER din colțul dreapta sus al paginii (are pictograma unui omuleț), apoi se apasă butonul CREARE CONT.2. Trebuie să completați un formular simplu cu datele dumneavoastră. Atenție, adresa de email trebuie să fie valabilă deoarece pe ea se va trimite un email cu un link de activare a contului.3. Se apasă butonul CREARE CONT.4. Veți primi pe adresa de email pe care ați introdus-o mai devreme un email cu link-ul de activare a contului. Intrați pe email și activați-vă contul! Faceți click pe link-ul de activare. După care vă va loga automat în noul Dvs. cont.Asta este tot, v-ați înregistrat!


Demeter
Demeter 04.03.2020 16:56
Bună Seara am Carnetul de o luna si ceva pot Conduce in Germania Dacă sunt incepator Si imi pun Bulinile Galbene de începător Si pot sa ma întorc În țară Cu Mașină
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 07.03.2020 19:34

Da, se poate. Dar trebuie sa te informezi despre regulile de circulație pentru șoferii începători din acele tari.


Maria Daniela
Maria Daniela 03.03.2020 19:38
Cel mai bun site, il recomand cu incredere! Am parcurs toti pasii iar rezultatul a fost unul mai mult decat satisfacator (26/26).
Multumesc scoalarutiera!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.03.2020 17:00

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Danutz Nutu
Danutz Nutu 26.02.2020 17:14
Buna seara
O aplicație pentru iPhone sa nu mai intru pe google aveți ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 29.02.2020 13:06

Momentan doar pentru Android.


Remus Ștefan
Remus Ștefan 12.02.2020 18:41
Bună Seara , dupa ce am fost declarat admis la traseu cat timp dureaza pentru a primi permisul acasa ? Sau pot cere dovada ? Multumesc anticipat!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.02.2020 17:37

Iti ajunge in cateva zile prin posta.


Mihalcea Anny
Mihalcea Anny 08.02.2020 20:36
Buna seara ! Sa aprobat legea cu 10 clase?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.02.2020 13:02

Deocamdata se poata face scoala de soferi si fara sa ai un numar anume de clase, trebuie doar sa stii sa scrii si sa citesti.


Mihalcea Anny
Mihalcea Anny 09.02.2020 13:23
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Georgiana Badea
Georgiana Badea 30.01.2020 05:16
Buna ziua eu vreau sa ma inscriu la scoala de șoferi
Intrebarea mea este daca se poate sa nu particip la orele de curs de legislație rutieră si sa învăț acasa din motive personale?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.01.2020 17:12

Vorbeste cu instructorul tau auto.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓