Întrebări frecvente

1. Întrebările de pe site sunt chiar cele de la examenul oficial DRPCIV?

Da, sunt aceleași întrebări ca cele de la examen. Ca să vă convingeți de acest lucru copiați o intrebare și căutați-o la noi pe site. Campul de căutare întrebări în site este în josul paginii, în footer. Pentru a te convinge de acest lucru intră aici și vizionează acest VIDEO care îți va demonstra acest lucru.

2. Este obligatorie crearea unui cont de utilizator?

Nu este obligatorie crearea unui cont de utilizator, puteți rezolva chestionarele auto și vedea explicatiile audio-video fară să fiți înregistrați pe site. Dar dacă vă creați cont sau vă înregistrați cu facebook, veți avea unele beneficii, informații despre procentaj (100%) din mediu parcurs, memorarea ultimei întrebări la care ați rămas în mediul de învățare și statistică pentru fiecare chestionar din pasul 4 și multe altele.

3. Ce trebuie să fac pentru a învata eficient și a lua permisul din prima încercare?

Școala Rutieră recomandă urmarea a patru pași special creați pentru a da un randament maxim. Acești patru pași vă vor trece prin tot ceea ce aveți nevoie pentru a lua permisul din prima încercare. Cei patru pași se găsesc în partea dreaptă a site-ului.

Pasul 1 : Curs de legislație explicat AUDIO-VIDEO 3D
     Aici vei găsi Codul rutier explicat AUDIO-VIDEO, Curs de mecanică, Curs de prim ajutor, Conducerea ecologică și Conducerea preventivă.

Pasul 2 : Indicatoare și marcaje rutiere.
     Aici vei găsi toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate.

Pasul 3 : Mediu de învațare. Cel mai important pas!
     Aici vei găsi toate întrebările de la examenul auto DRPCIV explicate AUDIO-VIDEO.

Pasul 4 : Examinare online (chestionare auto drpciv).
     Aici iți vei testa cunostințele acumulate în cei trei pași de mai sus rezolvând chestionare, iar întrebările greșite iți vor fi explicate AUDIO-VIDEO.

4. De ce sunt mai puține întrebări ca în carte?

Atenție! Întrebările din carte nu sunt cele de la examen, în cărți nu au voie sa publice întrebările oficiale. De aceea o mare parte din întrebări sunt create de cei care au făcut cartea iar o parte din întrebările din carte sunt modificate și greșite. În cărți sunt mai multe întrebări decât la DRPCIV, așa cum am mai spus, multe întrebări sunt create de cei care au scris cartea. Aici pe Școala Rutieră se găsesc toate întrebările de la examenul oficial și doar acelea, NU avem alte întrebări din cărți care ar putea să vă încurce.

5.Avem aceleași întrebări de la examenul oficial DRPCIV?

Da, avem fix aceleași întrebări ca la sala, cu aceleași variante de răspuns, iar variantele sunt fix în aceeași ordine.

Îți demonstrăm în acest VIDEO de mai jos că sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV.
 

 

Acum că v-am convins că avem întrebările de la examenul oficial de la DRPCIV puteți învăța liniștiți. Vă recomandăm să urmați cei 4 pași de învățare. Spor la învățat!

6. Ce fac după examenul teoretic (sala)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic (traseul). După programarea traseului, trebuie să contactați imediat Scoala de Soferi de care aparțineți pentru ca aceștia să poată rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

7. Ce fac după examenul practic (traseul)?

DACĂ AŢI FOST DECLARAT ADMIS :) - Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

DACĂ AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: - În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma. După cele 3 ședinţe vi se va elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare.

8. Unde se susține examenul TEORETIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul la D.R.P.C.I.V. la adresa BUCURESTI sos. PIPERA nr.49 sector 2. Site drpciv aici

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

9. Unde se susține examenul PRACTIC pentru obținerea permisului de conducere?

Elevii cu domiciliu stabil în București precum și cei cu viză de flotant vor susține examenul în București, pe mașina pe care au efectuat instrucția practică.

Elevii care nu au domiciliul în București vor susține examenul în Județul de care aparțin. Sunați și întreabați la DRPCIV/SRPCIV din județul Dvs.

10. Examinarea practică cu poliția se susține pe mașina pe care am făcut școala de soferi?

Da, examinarea practică de susține pe mașina pe care s-a facut scolarizarea. Pentru aceasta, școlile de șoferi si instructorii autorizați cer achitariea unei sume de bani care difera în funcție de categoria autovehiculului.

11. Am rezidența în altă țară, pot face școala de soferi în Romania?

Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

12. Am deja permis de conducere în altă țară, trebuie să fac iar școala de șoferi în România?

Dacă permisul este obținut într-o țară din UE, nu trebuie să faceți iar școala de șoferi în România. Dacă țara unde aveți deja permis de conducere nu este membră a UE, trebuie să faceți scoala de șoferi și în Romania.

 

13. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și am/nu am confirmarea programării, este necesară prezentarea acesteia , tipărită sau nu, la ghișeu?

Nu este necesară prezentarea acesteia tipărită la ghișeu. Este suficient doar să vă prezentați în ziua și ora programată, la ghișeul dedicat pentru cei cu programări online, cu documentele necesare operațiunii pentru care v-ați programat.

14. Am facut o programare pe care doresc să o anulez, din motivul "x".

Intrați pe contul de e-mail pe cate l-ați folosit pentru programare și identificați mesajul de confirmarea programării, în conținutul acestui mesaj există un link de ANULARE a programării. Accesați link-ul pentru anulare. După anularea programării puteți să reluați procedura de programare pentru o altă dată disponibilă.

15. Am finalizat o programare online pentru județul "x" serviciul "x" și nu am confirmarea programării sau nu am primit confirmarea și nu mai știu la ce dată/oră/ghișeu trebuie să mă prezint.

În acest caz, trebuie să neefectuați o programare identică cu cea inițială, caz în care sistemul, dacă identifică deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite email-ul de confirmare.

16. Am fost admis la examenul în vederea obținerii permisului de conducere. Cum pot intra în posesia permisului de conducere?

Permisele de conducere emise de SPRCIV, ca urmare a obținerii prin examen se transmit numai prin poștă la domiciliul (adresa din buletin) titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române.

Nu se eliberează dovadă înlocuitoare a permisului de conducere pentru a putea conduce până la primirea permisului de conducere.

17. Unde pot solicita eliberarea cazierului auto cu punctele de penalizare acumulate (istoric sancțiuni)?

Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte de penalizare care i-au fost aplicate.

Pentru posesorii de permise de conducere străine, această evidență se ține de către autoritățile competente din statul emitent.

717 Comentarii Lasă un comentariu

Molnar Madlen Dora
Molnar Madlen Dora 10.07.2020 10:54
Buna ziua! Am si eu o intrebare la examenul practic la cat A ce echipament de protectie trebuie sa am? Echipamentul trebuie sa cumpar sau asigura scoala? Si dupa poligon pe traseu o sa fiu insotit pe motocicleta cu instructorul sau o sa fiu singura?
Mihai Ionescu
Mihai Ionescu 10.07.2020 07:38
Daca dau sala a2 oara mai plătesc taxa ???
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 10.07.2020 10:01

Nu, taxa aia se plătește o singura data. Sa păstrezi chitanța mereu la dosar.


iann antal
iann antal 09.07.2020 19:16
buna,am o programare pe data de 15 iulie pt examenul teoretic,si fisa medicala si cazierul mi au expirat chiar azi,trebuie sa le refac acum sau inainte de proba practica?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 10.07.2020 10:02

Trebuie refăcute de pe acum, ai nevoie de ele la examenul de teorie.


Alin
Alin 09.07.2020 14:12
Bună ziua se pot schimba instructori, știe cineva ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 10.07.2020 10:02

Da, se poate. Cere ajutorul unui nou instructor, găsește unul si el te va ajuta si cu procedurile ce trebuie urmate.


Naiman Alina
Naiman Alina 09.07.2020 12:01
Mulțumesc școala rutiera admis azi cu 25 - 26 după 5 minute am iesit sunt întrebări ca și aici pe sait .
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.07.2020 15:08

Cu placere, felicitari!


Costin Iulian
Costin Iulian 09.07.2020 09:52
Salut, am și eu o întrebare
Acum, ca să poți da sala, dosarul trebuie dus de un reprezentant al școlii s-au mă pot duce eu cu dosarul?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.07.2020 15:09

Poti sa te programezi online sau ia legatura cu cei de la scoala ta de soferi.


Gabriel Liviu Munteanu
Gabriel Liviu Munteanu 07.07.2020 18:56
Bună seara! Am o întrebare. Am văzut că la unele întrebări din chestionare se consideră că am răspuns greșit deoarece erau 2 sau 3 răspunsuri corecte. Întrebarea mea este: la examenul cu poliția există întrebări care au mai mult de un răspuns corect? Vă mulțumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.07.2020 15:26

Da, depinde de noroc cate intrebari cu mai multe raspunsuri corecte o sa ai.


Barbu Catalin
Barbu Catalin 06.07.2020 13:46
Asta cu chestionare DRCIV a spus instructorul meu sa nu mai fac doar la final cand am invatat toate capitolele pentru ca cand fac chestionare DRCIV pot pica si intrebari de la capitole la care nu am ajuns inca sa invat sau nu ni lea predat inca la ore.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 07.07.2020 08:59

Urmează în ordine toți cei 4 pași de învățare iar la sală să te duci atunci când faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte, de preferat 26.

 

Pasul 1 - curs de legislație explicat Audio-Video 3D

Pasul 2 - indicatoare explicate

Pasul 3 - mediu de învățare

Pasul 4 - chestionare drpcivLa examenul oficial de la DRPCIV vei avea fix aceleași întrebări ca aici pe Școala Rutieră, cu fix aceleași variante și așezarea variantelor de răspuns este fix aceeași, iar variantele corecte vor fi exact cele de aici.

 

Toate întrebările care îți pot cădea la sală se găsesc aici pe Școala Rutieră, în pasul 3 "Mediu de învățare".

 

În cele 45 de chestionare se găsesc toate întrebările din Mediul de învățare, dar fără câteva întrebări. Acestea câteva întrebări au fost adăugate de c*rând la examenul DRPCIV și le vei găsi doar în Mediul de învățare, de aceea este necesar să faci și Mediul de învățare.


Barbu Catalin
Barbu Catalin 06.07.2020 13:38
Eu prima data invat teoria din fiecare capitol aparte pe rand apoi fac intrebari la mediul de invatare pentru a imi testa cunostintele iar la cele gresite ma uit la explicati ca sa tin minte ca dece asa sau asa, si variantele corecte, dupa fac intrebari din carte din capitolul respectiv, procesul pentru invatarea unui capitol a meu e: Curs legislatie apoi si din carte dupa mediu de invatare si explicati la cele gresite iar la urma intrebari din cartea codul rutier 2020 la capitolul respectiv dupa la final le corectez.
Intrebarea mea e cand fac intrebari din carte la un capitol dau ca exemplu: am facut intrebari la primul capitol Indicatoare si marcaje rutiere la primul capitol sunt vreo 378 de intrebari din alea 378 am gresit doar 15, cate gresite ar trebui sa fie dintr un capitol ca sa stiu ca pot trece la urmatorul capitol????? o vecina de a mea spune ca e bine sa nu am nici una gresita la nici un capitol, tot un alt vecin imi spune ca nu am cum sa le tin minte pe toate ca nu sunt calculator el a zis ca cel mai important e sa acumulez cat mai mult punctaj adica cat mai multe intrebari corecte ci nu cat mai putine gresite la capitole, acuma va intreb si pe dumneavoastra ca stiti cel mai bine, cum ar trebui sau un sfat, o recomandare ceva????
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 06.07.2020 14:03

Noi iți recomandam sa lași cartea deoparte pentru ca ai aici pe site mult mai multe informații utile si mai bine prezentate si explicate fata de orice carte. Nu încerca sa înveți de pe ambele ca o sa te încurci.Fa-ti cont pe site si urmează toți cei 4 pași de învățare pe rând si fără sa te grăbești. La sală să te duci după ce ai trecut prin toți pașii de invatare 100 % si când faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte, de preferat 26.La examenul oficial de la DRPCIV vei avea fix aceleași întrebări ca aici pe Școala Rutieră, cu fix aceleași variante și așezarea variantelor de răspuns este fix aceeași, iar variantele corecte vor fi exact cele de aici.

 

Toate întrebările care îți pot cădea la sală se găsesc aici pe Școala Rutieră, în pasul 3 "Mediu de învățare".

 

În cele 45 de chestionare se găsesc toate întrebările din Mediul de învățare, dar fără câteva întrebări. Acestea câteva întrebări au fost adăugate de c*rând la examenul DRPCIV și le vei găsi doar în Mediul de învățare, de aceea este necesar să faci și Mediul de învățare.


Alina Georgiana
Alina Georgiana 05.07.2020 14:36
Buna ziua! Pot da examenul scris in orasul natal daca fac scoala de soferi in alt oras si am viza si sa dau orasul in orasul in care fac scoala ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 06.07.2020 14:03

Examneul se da in judetul in care faci scoala de soferi.


Adrian Haller
Adrian Haller 05.07.2020 13:21
Admis pe data de 01 07 2020 26 puncte mulțumesc scoala rutiera sunteți cei mai buni..
Recomand sa se faca toti cei patru pasi de invatare,sunt exact aceleasi intrebari ca la examem,multumesc mult ...
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 06.07.2020 14:04

Cu plăcere! Ne bucurăm că vă putem ajuta. Felicitări pentru reușită si bafta pe viitor!


Marius Gheorghe
Marius Gheorghe 05.07.2020 08:08
Stie cineva daca se ma dă sală in perioada asta sunt programat luni 06 07 2020 ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.07.2020 11:19

Ia legatura cu cei de la scoala ta de soferi, ei stiu exact ce se intampla la ei in judet.


Andreea Timpeanu
Andreea Timpeanu 04.07.2020 14:27
Dacă fac 22/26 am șanse sa iau sala??
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.07.2020 11:19

Iti recomandam sa te pergatesti mai bine, du-te la sala atunci cand ai facut toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte fiecare, repeta chestionarele la care ai mai putin de 25 de puncte si in caz ca nu ai facut inca mediul de invatare, ar fi bine sa il faci.


Cătălin Cătă
Cătălin Cătă 04.07.2020 08:40
Buna ziua , întrebările pentru redobândirea permisului 13.15 sunt la fel că la reexaminare?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.07.2020 09:06

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.


Caty Manaila
Caty Manaila 04.07.2020 04:42
Bună ziua
Dacă am pus viza de București și am dat traseul pe București, am picat, pot alege Ilfov? Locuiesc în Ilfov.
Și vreau sa știu dacă pe Ilfov sunt sistate examenele, sau numai pe București? Adică dacă aleg sa dau pe Ilfov o pot face, chiar dacă pe București nu se fac examinări?
Astept răspunsul dvs cu interes.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.07.2020 09:09

Ia legatura cu cei de la scoala ta de soferi, ei stiu exact ce se intampla la ei in judet.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓