Cum se face programare online la DRPCIV (DGPCI)


Programarea online pe DRPCIV se face pentru a ajunge la ghișeu la o data și la o ora stabilită de tine (în funcție de locurile disponibile) cu scopul de a nu mai sta la coadă ca în mod obișnuit. (Atenție! Data și ora pe care le alegi când faci programarea online NU sunt pentru a stabili momentul la care vei da examenul de sală sau de traseu, este de fapt momentul la care vei ajunge la ghișeu, loc unde vei cere înregistrarea dosarului pentru examinare).

Această programare se face pe site-ul www.drpciv.ro la secțiunea „Servicii online”, apăsând apoi pe subsecțiunea „Alte servicii”, iar mai apoi pe subsecțiunea „Programare la ghișeu”.

Vă informăm că instituția DRPCIV și-a schimbat denumirea în DGPCI iar la accesarea adresei www.drpciv.ro vă va redirecționa automat către site-ul instituției DGPCI. Este o schimbare de nume care nu vă afectează cu nimic în acest proces de programare online.

După ce ai ajuns pe site, primul pas este să alegi județul, al doilea pas este să selectezi opțiunea „înregistrare dosar examinare” iar un ultim pas este să îți introduci datele cerute. În momentul în care ajungi la ghișeu la data și ora din programare trebuie să-i spui că dorești înregistrarea dosarului pentru examinare precum și programare în vederea susținerii examenului teoretic (examenul de sală) sau examenului practic (examenul de traseu).

În cazul celor care doresc să susțină examenul teoretic, dacă este deschisă sala de examen în ziua în care ajung cu dosarul la ghișeu petru a-l înregistra, o să poată susține examenul teoretic chiar în aceeași zi. Deci, este indicat ca la programarea online pentru a ajunge la ghișeu să se aleagă o zi în care este deschisă și sala de examen ca să se poată susține examenul teoretic în aceeași zi.

Cere ajutorul instructorului tău sau scolii tale de șoferi oricând ai nevoie de ajutor, ei sunt cei care trebuie să te ajute în caz de nevoie.

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.