Blog

Modificări Codul Rutier 2018

Modificări Codul Rutier 2018

Propuneri de modificări ale Codului Rutier pentru 2018 Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cunoscută și sub numele de Codul Rutier, va fi modificată din nou. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne spun că, de data aceasta, schimbarea este cerută de transpunerea unor prevederi europene în legislația națională.

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Veste bună de la Direcția de Permise după haosul creat în sistem. Traseul se va da la 30 de zile de la programare. De-abia la sfârșitul lunii octombrie, Direcția de Permise Auto va avea personal suficient pentru a le permite candidaților pentru permisul auto să susțină proba practică în cel mult o lună. Acum, timpul de așteptare este și de trei luni între examenul scris și traseu. Lipsa de personal de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cauzată de desele pensionări, va fi remediată de-abia la sfârșitul lunii octombrie, ne-a transmis comisarul-șef din…

Ce faci în caz de accident

Ce faci în caz de accident

Ce faci în caz de accident? Voi, cei ce învățați de pe Școala Rutieră, la un moment dat veți deveni șoferi începători iar posibilitatea sa fiți implicați în accidente de circulație este destul de mare. Fie ele, accidente ușoare sau grave, este bine să știți următoarele lucruri înainte de a porni pentru prima dată la drum. Accident cu victime. În cazul în care accidentul în care ați fost implicat a fost unul în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale sau a sănătății unei persoane, nu trebuie să modificați poziția vehiculului sau să ștergeți urmele accidentului până la…

Condusul pe timp de ploaie

Condusul pe timp de ploaie

Condusul pe timp de ploaie. Asigurați-va o bună vizibilitate curățând parbrizul, geamurile laterale, luneta și de asemenea să vă asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz, a sistemului de climatizare și dezaburire. Ploaia și carosabilul umed reprezintă reale pericole pentru participanții la trafic, cele mai multe accidente pe timp de ploaie se produc datorita obiceiurilor greșite ale șoferilor participanți în trafic care de multe ori ignoră total vremea.

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.