Instruire auto pentru șoferii începători

Sistemul de frânare ABS

Sistemul de frânare ABS

În acest articol ne vom axa pe sistemul de frânare și vom rezolva neînțelegerile care se fac când vine vorba de situațiile în care este recomandat sau nu să utilizați frâna. De asemenea veți înțelege ce este sistemul ABS și ce rol are acesta. Multă lume este de părere că nu ar trebui să utilizăm niciodată frâna atunci când mașina alunecă, dacă este pe gheață sau dacă jumătate din mașină(două roți) este pe o suprafață cu aderență ridicată și cealaltă jumătate pe suprafață cu aderență redusă, precum noroi sau praf.

Poziția mâinilor pe volan

Poziția mâinilor pe volan

​Salut, vom discuta despre poziția mâinilor pe volan, airbag-ul și utilizarea centurii de siguranță. Atunci când conduceți, mâinile ar trebui poziționate pe volan aproximativ la ora 9 și la ora 3, astfel încât să efectuați o gamă maximă de mișcări fără a vă muta mâinile de pe volan. În plus, este foarte important să vă asigurați că mâinile nu sunt poziționate în fața airbag-ului. Poziția mâinilor la ora 9 și ora 3 vă va oferii cea mai bună percepție a volanului și cel mai bun control.

Poziția de condus

Poziția de condus

​Salut, în acest articol vom vorbi despre un aspect la care majoritatea oamenilor nu se gândesc atunci când vine vorba despre condusul în siguranță, acesta fiind poziția de condus. Reglarea poziției de condus înainte de plecarea la drum este esențială, de aceea, trebuie să luam în serios acest aspect și să ne așezăm în scaun în mod corespunzător. Majoritatea mașinilor sunt dotate cu scaune reglabile până în cel mai mic detaliu, așadar, nu văd ce motive am avea să nu o facem.

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.