Poziția mâinilor pe volan

Poziția mâinilor pe volan

Salut, vom discuta despre poziția mâinilor pe volan, airbag-ul și utilizarea centurii de siguranță.

Atunci când conduceți, mâinele ar trebuii poziționate pe volan aproximativ la ora 9 și la ora 3, astfel încât să efectuați o gamă maximă de mișcări fără a vă muta mâinile de pe volan. În plus, este foarte important să vă asigurați că mâinile nu sunt poziționate în fața airbag-ului.

cum pozitionam mainile pe volan

Poziția mâinilor la ora 9 și ora 3 vă va oferii cea mai bună percepție a volanului și cel mai bun control. Poate că în prezent poziționați mâinile pe volan diferit sau chiar folosiți o singură mână poziționată pe vloan, la ora 12. Acestă poziție a mâinilor este necorespunzătoare deoarece vă îngreunează manevrarea volanului și mai rău de atât, în situația în care airbag-ul se declanșează, mâna va fi împinsă către dumneavoastră, situație în care veți fi lovit de prioria mână cu o viteză foarte mare. Țineți minte, airbag-ul se declanșează cu o viteză cuprinsă între 280 și 320 de km/h.

pozitionare corecta fata de airbag

Trebuie să știți că airbag-ul este un sistem de reținere suplimentar și este proiectat să colaboreze în mod specific cu un alt sistem, acest sistem este centura de siguranță. Centura de siguranță, fiind flexibilă, încetinește viteza cu care vă deplasați către înainte, iar airbag-ul împiedică să loviți de vloan. Acestea de mai sus au cel mai important rol în siguranța dumneavoastră atunci când sunteți la volan.

13 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.