DRPCIV

Modificări Codul Rutier 2018

Modificări Codul Rutier 2018

Propuneri de modificări ale Codului Rutier pentru 2018 Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cunoscută și sub numele de Codul Rutier, va fi modificată din nou. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne spun că, de data aceasta, schimbarea este cerută de transpunerea unor prevederi europene în legislația națională.

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Veste bună de la Direcția de Permise după haosul creat în sistem. Traseul se va da la 30 de zile de la programare. De-abia la sfârșitul lunii octombrie, Direcția de Permise Auto va avea personal suficient pentru a le permite candidaților pentru permisul auto să susțină proba practică în cel mult o lună. Acum, timpul de așteptare este și de trei luni între examenul scris și traseu. Lipsa de personal de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cauzată de desele pensionări, va fi remediată de-abia la sfârșitul lunii octombrie, ne-a transmis comisarul-șef din…

Modificări în CODUL RUTIER 2017

Modificări în CODUL RUTIER 2017

Aceste modificări au fost deja făcute și în cursul de legislație simplificat de la Pasul 1 din Școala Rutieră. HOTARÂRE pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006 în temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Modificări înmatriculare auto 2016

Modificări înmatriculare auto 2016

Actele necesare pentru înmatricularea auto ]n 2016. O serie de modificări ]n procesul înmatriculării unui autoturism au apărut ]n 2016, actele necesare fiind afișate pe site-ul Prefecturii București sau la sediul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai importante schimbări vizează eliminarea necesității autenticității RAR pentru mașinile înregistrate în România sau plata impozitului de către vânzător, pe anul în curs.

Examenul auto va fi înregistrat AUDIO-VIDEO!

Examenul auto va fi înregistrat AUDIO-VIDEO!

Examenul auto se va desfășura după noi reguli, începând cu 2017, potrivit ultimelor modificări legislative. OUG 41/2016, care conține prevederi menite să simplifice procedurile administrative existente, modifică astfel Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată. Potrivit noilor articole, examenul auto se va desfășura după noi reguli: proba teoretică a acestuia va fi înregistrată video, iar cea practică va fi înregistrată audio și video.

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.