Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Veste bună de la Direcția de Permise după haosul creat în sistem!

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

De-abia la sfârșitul lunii octombrie, Direcția de Pemise Auto va avea personal suficient pentru a le permite candidaților pentru permisul auto să susțină proba practică în cel mult o lună. Acum, timpul de așteptare este și de trei luni între examenul scris și traseu.

Lipsa de personal de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cauzată de desele pensionări, va fi remediată de-abia la sfârșitul lunii octombrie, ne-a transmis comisarul-șef din cadrul instituției Cristian Nechifor.

Reamintim că “Libertatea” a prezentat pe larg în această lună faptul că un candidat din București, dar și din alte județe, ajunge să susțină proba practică la trei luni după ce a luat sala. În acest moment, Direcția beneficiază doar de 9-11 polițiști examinatori, iar pentru pregătirea altora este necesar un interval de câteva luni pentru a putea face față exigențelor postului.

“În prezent, numărul polițiștilor atestați pentru desfășurarea activității de examinare este insuficient comparativ cu volumul cererilor depuse de candidați, ceea ce determină mărirea termenului de programare la proba practică”, recunoaște Nechifor.

Într-un articol precedent, am prezentat cazul unei fete de 18 ani care a început școala de șoferi în vara anului trecut, iar în luna septembrie a terminat cursurile. A fost programată să susțină examenul scris, sala cum se spune popular, în luna februarie. A fost chemată să dea proba de condus auto la începutul lunii mai.

“Pentru reducerea timpului de așteptare al candiaților și creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor au fost încadratate prin concurs posturile vacante existente la nivelul instituției, urmând ca în cel mai scurt timp să fie atestați ca examnatori polițiștii care îndeplinesc condițiile legale în acest sens”, ne-a mai transmis comisaul-șef Cristian Nechifor.

Acesta a mai adăugat că, în urma acestui demers, preconizează “că până la sfârșitul lunii octombrie serviciul nostru va putea organiza activitatea de examniare cu un efectiv de cel puțin 20 de polițiști examinatori, fapt ce va conduce la scăderea termenului de programere practică la maximum 30 de zile”.

Ultimul candidat înscris astăzi dă examen peste 55 de zile

Conform datelor primite de la DRPCIV, rezultă că în perioada următoare sunt programați peste 9.780 de candidați care urmează să susțină proba practică.

“Examinarea este efectuată în medie cu un număr de 9-11 polițiști atestați pentru această activitate, care examinează zilnic un număr de aproximativ 180 de candidați. Examinările se realizează de regulă în toate zilele lucrătoare”, așa cum ne-a precizat conducerea instituției.

În baza acestor informații, rezultă că ultimul candidat de astăzi, al 9.780-lea, va da traseul peste 55 de zile lucrătoare. Dacă ținem cont de zilele libere din această vară, rezultă că acest candidat va susține examenul practic pentru permis în jurul datei de 25 august.
 

Cum se ajunge la carnetul de șofer

Pasul 1

Proba teoretică poate fi susținută de candidați care îndeplinesc condițiile legale, după înregistrarea în sistemul informatic, în ordinea prezentării la examen, de luni până vineri, în intervalul orar 7.00-15.00 (accesul în sală este permis până la 14.30), iar în zile de marți, în intervalul 7.00-19.30 (accesul în sala este permis până la ora 19.00), ni s-a mai transmis de la DRPCIV.

Pasul 2

Repartizarea candidaților la proba practică se face în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării.

Pasul 3

După promovarea probei teoretice, un candidat se poate programa în vederea suținerii probei practice, în limita locurilor disponibile, oricând, dar nu mai târziu de un an de la absolvirea cursului de pregătire teoretică și practică.

Pasul 4, doar pentru respinși

Candidații declarați respinsi la proba parctică pot fi programați pentru susținerea unei noi probe după o perioadă de cel puțin 15 zile, cu condiția prezentării dovezii care atestă efectuarea a cel puțin șase ore suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducători auto specializată.

Sursa: Libertatea.ro

Ce este nou pe site?!

O noutate este CURSUL DE LEGISLATIE 2017 explicat Audio-Video 3D

Intră aici și pune-te la punct cu legislația rutieră 2017 -->> Curs de legislație Audio-Video 3D

973 Comentarii Lasă un comentariu

Braescu Dorina
Braescu Dorina 16.09.2019 05:28
Buna ziua! Am fost programată pentru traseu
pe data de 5 Noiembrie, aș dori sa știu dacă aș putea schimba data mai devreme?
Arcadie Loboda
Arcadie Loboda 16.09.2019 14:35
Dorina am si eu aceiasi intrebare. Te rog sa lasi un comentariu daca afli ceva in aceasta privinta. Apropo, te-ai programat la calculator sau la giseu? Ti s-a aplicat ceva pe fisa de scolarizare dupa ce ai sustinut sala sau cand te-ai programat?
Lidia Mariana Sandu
Lidia Mariana Sandu 14.09.2019 19:05
Dak pe 11 septembrie am picat la proba practica cand pot sa m-ai dau?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 15.09.2019 06:18

Candidaţii declaraţi “respins” la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioada de cel puţin 15 zile calendaristice cu prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată


Lidia Mariana Sandu
Lidia Mariana Sandu 15.09.2019 06:22
După 15 zile ma programez sau dupa 15 zile pot sa dau deja examenul?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.09.2019 15:03

După 15 zile te reprogramezi si daca sunt locuri libere poți sa si dai examenul. Daca nu sunt locuri libere o sa te programeze pe primul loc disponibil.


Gabriela Visan
Gabriela Visan 13.09.2019 07:35
Buna ziua, am inceput scoala de soferi la sfarsitul lunii februarie 2019 , iar orele de conducere le- am inceput in 23 martie.Dupa un timp, instructorul meu, a inceput sa ma programeze foarte rar, cam 3 sau 4 sedinte de 45 de minute pe luna.Asa se face ca in luna iunie, disperata de amanarile astea si de faptul ca nu reuseam sa prind prea bine ceva din lectiile astea am intrebat daca pot da a 2 a pretestare la teorie ca sa pot merge la sala la politie macar , deoarece ceilalti colegi ai mei au terminat si scoala iar acum dadeau traseul.A zis ca da.Am luat si cea de a doua pretestare de la scoala din prima si in 5 iulie mi au dat dosarul programandu ma online la politie sa dau sala in 23 iulie. Am dat sala pe care am luat o din prima , DAR in 23 iulie, eu mai aveam 9 ORE de conducere din cele 30 platite la Convest , pt ca dansul nu avea timp de mine .Cand sa ma programeze la traseu, dl politist a vazut ca deja mi a expirat cazierul asa ca m- a trimis sa iau alt cazier sa pot avea dosarul complet si am fost programata la traseu in 11 sept 2019 . A venit luna august, instructorul a plecat in concediu am mai facut si restul sedintelor pe la inceputul lui septembrie ma tot ducea prin afara orasului . Am picat traseul , si nu mai doresc sa continui cu dansul deoarece a durat 6 luni ca eu sa termin cele 30 ore ..fortat fiind de mine, altfel ma apuca iarna.Am fost la patronul scolii sa intreb cate luni dureaza normal o scoala de soferi si a zis ca 3 luni aprox..Zic : Eu am intrat in luna a 6..si cu teoria am 7 luni , din februarie vin la scoala asta .Nu va cred, zice dansul, inseamna ca nu ati venit la ore ca ati fost ocupata.Zic, nu este asa si mi a expirat si cazierul intre timp daca nu ma credeti.Zice Nu cred nici asta, inseamna ca l ati facut dumneavoastra mai inainte si de aceea v- a expirat.N am avut cu cine sa vorbesc ca doar nu o sa tina cu mine.In fine.Nu mai doresc sa continui la aceasta scoala sau cu instructorul acesta care ce credeti, am observat ca nu doreste sa iei traseul ca sa faci ore suplimentare .Erau doamne ce spuneau ca dadeau a 4 oara traseul si ca au platit ff multe ore suplimentare si tot nu sunt sigure pe ele.Am observat mai multe de fapt.Asa ca :
POT SCHIMBA SCOALA ? SA FAC CELE SASE ORE SI SUPLIMENTARE CU ALT INSTRUCTOR din alta scoala ??
DORESC SA MERG DUPA CELE 15 ZILE SA MA REPROGRAMEZ SI SA FAC CATEVA ORE SERIOASE SI CU DETERMINARE IMPREUNA CU ALT INSTRUCTOR. NU AM ALTUL DEOCAMDATA DAR NICI CU DANSUL NU MAI CONTINUI !
Florina Gianina Balint
Florina Gianina Balint 15.09.2019 11:01
Intr- o situație asemănătoare am fost și eu , dar mi am terminat cele 30 de ore cu instructorul, mi am dat ieșirea din școală, sala și am început orele cu un alt instructor. Poți sa îți ceri banii înapoi și sa mergi la alt instructor chiar dacă ramai înscris la școala respectiva
Dani Serban
Dani Serban 10.09.2019 08:40
Dacă nu ma pot prezenta la oraș, sunt declarat picat? In cât timp ma pot reprograma ?
Alexandra
Alexandra 06.09.2019 13:34
Buna ziua, la traseu trebuie să merg sa ma reprogramez personal sau poate sa ma reprogrameze si altcineva?
Beatrice Urse
Beatrice Urse 30.08.2019 12:11
Traseul daca la-i picat se da la 15 zile inclusiv sambata si duminica? Sau 15 zile lucratoare?multumesc anticipat!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.08.2019 16:41

Zile calendaristice.Se pun si sambetele si duminicile.


Cristea Augustin
Cristea Augustin 30.08.2019 07:08
Buna ziua, daca am luat sala la ilfov si mi am schimbat domiciliul pe bucuresti, trebuie sa dau iar sala?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 30.08.2019 19:57

Sună și întreabă la DRPCIV/SRPCIV din județul tău.


Dragoi Daniela Elena
Dragoi Daniela Elena 27.08.2019 05:24
Daca am picat orasul iar dosarul imi expira pe data de 10.10.2019 cum as putea gasi un loc pana atunci?
Ene ionel
Ene ionel 25.08.2019 07:53
Buna ziua am si eu o intrebare daca se poate daca eu am luat examenul in scris pe 12 august la ce perioada ma poate programa la traseu daca eu l-am luat din prima examenul
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.08.2019 09:40

Depinde de locurile libere.


Stefan Piti
Stefan Piti 20.08.2019 19:33
Nu s-a schimbat nimic, eu saptamana asta ma duc sa dau sala si instructorul imi spune ca programarea la traseu a ajuns deja pe la inceputul lui decembrie (asta in Iasi). Nu imi convine deloc
Costy
Costy 19.08.2019 15:37
Bună, ziua se poate da și duminica traseul apoi am vz că 29-09-2019 pică duminica
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.08.2019 16:24

Nu se da duminica.

 


Costy
Costy 19.08.2019 17:44
Și ce se poate face dacă pe dosar am scris această dată unde trebuie să merg.
Marilena Valentina
Marilena Valentina 15.08.2019 07:46
Bună ziua, dacă din greșeală m am programat abia în octombrie, as putea sa reprogramez pentru septembrie?
Marilena Valentina
Marilena Valentina 15.08.2019 07:46
Ma refer la traseu
Macinic Adriana
Macinic Adriana 13.08.2019 12:38
Buna ziua, astăzi am picat traseul. Peste cat timp pot să mă reprogramez din nou?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.08.2019 15:52

Candidaţii declaraţi “respins” la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioada de cel puţin 15 zile calendaristice cu prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată


Laconic Adriana
Laconic Adriana 14.08.2019 08:28
Si peste cat timp o sa dau din nou???
Mădălina Petronela PRISACARIU
Mădălina Petronela PRISACARIU 13.08.2019 09:07
Dacă am cazut la traseu dosarul trebuie lasat la scoala Până trec cele 16 zile pana la reprogramare?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.08.2019 18:53

Nu.


Ploscaru gheorghe
Ploscaru gheorghe 11.08.2019 03:43
Am avut traseu pe 8 august am fost respins dupa cat timp pot sa ma reprogamare la traseu am inteles ca dupa 10 zile .multumesc.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.08.2019 16:33

Candidaţii declaraţi “respins” la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioada de cel puţin 15 zile calendaristice cu prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată


Lasă un comentariu

© 2017 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓