Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

Veste bună de la Direcția de Permise după haosul creat în sistem!

Traseul se va da la 30 de zile de la programare

De-abia la sfârșitul lunii octombrie, Direcția de Pemise Auto va avea personal suficient pentru a le permite candidaților pentru permisul auto să susțină proba practică în cel mult o lună. Acum, timpul de așteptare este și de trei luni între examenul scris și traseu.

Lipsa de personal de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cauzată de desele pensionări, va fi remediată de-abia la sfârșitul lunii octombrie, ne-a transmis comisarul-șef din cadrul instituției Cristian Nechifor.

Reamintim că “Libertatea” a prezentat pe larg în această lună faptul că un candidat din București, dar și din alte județe, ajunge să susțină proba practică la trei luni după ce a luat sala. În acest moment, Direcția beneficiază doar de 9-11 polițiști examinatori, iar pentru pregătirea altora este necesar un interval de câteva luni pentru a putea face față exigențelor postului.

“În prezent, numărul polițiștilor atestați pentru desfășurarea activității de examinare este insuficient comparativ cu volumul cererilor depuse de candidați, ceea ce determină mărirea termenului de programare la proba practică”, recunoaște Nechifor.

Într-un articol precedent, am prezentat cazul unei fete de 18 ani care a început școala de șoferi în vara anului trecut, iar în luna septembrie a terminat cursurile. A fost programată să susțină examenul scris, sala cum se spune popular, în luna februarie. A fost chemată să dea proba de condus auto la începutul lunii mai.

“Pentru reducerea timpului de așteptare al candiaților și creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor au fost încadratate prin concurs posturile vacante existente la nivelul instituției, urmând ca în cel mai scurt timp să fie atestați ca examnatori polițiștii care îndeplinesc condițiile legale în acest sens”, ne-a mai transmis comisaul-șef Cristian Nechifor.

Acesta a mai adăugat că, în urma acestui demers, preconizează “că până la sfârșitul lunii octombrie serviciul nostru va putea organiza activitatea de examniare cu un efectiv de cel puțin 20 de polițiști examinatori, fapt ce va conduce la scăderea termenului de programere practică la maximum 30 de zile”.

Ultimul candidat înscris astăzi dă examen peste 55 de zile

Conform datelor primite de la DRPCIV, rezultă că în perioada următoare sunt programați peste 9.780 de candidați care urmează să susțină proba practică.

“Examinarea este efectuată în medie cu un număr de 9-11 polițiști atestați pentru această activitate, care examinează zilnic un număr de aproximativ 180 de candidați. Examinările se realizează de regulă în toate zilele lucrătoare”, așa cum ne-a precizat conducerea instituției.

În baza acestor informații, rezultă că ultimul candidat de astăzi, al 9.780-lea, va da traseul peste 55 de zile lucrătoare. Dacă ținem cont de zilele libere din această vară, rezultă că acest candidat va susține examenul practic pentru permis în jurul datei de 25 august.
 

Cum se ajunge la carnetul de șofer

Pasul 1

Proba teoretică poate fi susținută de candidați care îndeplinesc condițiile legale, după înregistrarea în sistemul informatic, în ordinea prezentării la examen, de luni până vineri, în intervalul orar 7.00-15.00 (accesul în sală este permis până la 14.30), iar în zile de marți, în intervalul 7.00-19.30 (accesul în sala este permis până la ora 19.00), ni s-a mai transmis de la DRPCIV.

Pasul 2

Repartizarea candidaților la proba practică se face în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării.

Pasul 3

După promovarea probei teoretice, un candidat se poate programa în vederea suținerii probei practice, în limita locurilor disponibile, oricând, dar nu mai târziu de un an de la absolvirea cursului de pregătire teoretică și practică.

Pasul 4, doar pentru respinși

Candidații declarați respinsi la proba parctică pot fi programați pentru susținerea unei noi probe după o perioadă de cel puțin 15 zile, cu condiția prezentării dovezii care atestă efectuarea a cel puțin șase ore suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducători auto specializată.

Sursa: Libertatea.ro

Ce este nou pe site?!

O noutate este CURSUL DE LEGISLATIE 2017 explicat Audio-Video 3D

Intră aici și pune-te la punct cu legislația rutieră 2017 -->> Curs de legislație Audio-Video 3D

1202 Comentarii Lasă un comentariu

Mihaela Grigorescu
Mihaela Grigorescu 03.07.2020 13:57
Am înțeles,încă ceva dacă dosarul sotului a fost inregistrat anul trecut pe 7 iulie 2019,prelungirea aceea de 3 luni se face de când a incetat starea de urgență din 15 mai sau incepând cu 7 iulie de când i-a băgat instructoru dosaru.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 06.07.2020 13:29

Articolul 36^1(1) Valabilitatea cursului de pregătire teoretică și practică prevăzută la art. 36 se prelungește cu echivalentul duratei stării de urgență, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, care a avut ca efect suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere.(2) Atunci când valabilitatea cursului de pregătire teoretică și practică prevăzută la art. 36 expiră pe durata stării de urgență, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, care a avut ca efect suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere, la încetarea stării respective se acordă o nouă valabilitate cursului, echivalentă cu durata suspendării respectivei activități.Doar cu atât va putem ajuta in acest caz. Mai multe ar trebui sa va spună cei de la școala de șoferi sau instructorul.

Mihaela Grigorescu
Mihaela Grigorescu 02.07.2020 20:18
Bună seara,sotul meu a fost respins la proba practică pe 24 iunie 2020,și trebuie să ducă dosarul la ghișeu ptr programare traseu,are ad3verinta care atestă cele 6 ore facute se poate face programarea si mai devreme de cele 15 zile de când a sustinut proba ,instructorul la trimis pe soț ca să s3 ducă singur să și facă el programare,si pe 15 august îi expiră dosarul,in cât timp se poate susține proba traseu,mulțumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.07.2020 12:12

Programarea se poate face dupa 15 zile. Candidatul declarat ADMIS la proba teoretica și RESPINS la proba practică poate fi programat pentru susținerea unei noi probe practice după o perioadă de cel puțin 15 zile, dar nu mai târziu de 1 an de la absolvirea cursurilor școlii de șoferi, cu prezentarea dosarului de examinare și a dovezii care atestă efectuarea a cel puțin 6 ore suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducători auto autorizată. Deci începând cu a 16-a zi de când ai picat poți să dai iar traseul, dar în funcție de cat de aglomerat este sistemul de examinare, poți aștepta de la 15 zile și până la 3 luni. Zilele sunt calendaristice, adică numeri și Sâmbăta și Duminica.


Madalina Madalina
Madalina Madalina 29.06.2020 13:56
Buna ziua, dacă soțul meu a picat odată la examen auto sala înainte de pandemie și când trebuia să de-a iar a început starea de urgență.Acum trebuie sa-și facă programare sau poate sa se ducă in orice zi sa dea examenul?? Multumesc!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 01.07.2020 13:52

Sa ceara ajutorul instructorului, acesta stie exact care este situatia sotului si situatia din acel judet. El trebuie sa va ajute.


Nicoleta
Nicoleta 26.06.2020 07:48
Buna ziua,
Daca am dat proba teoretica in judetul Alexandria, pot da proba practica in București? Mi-am schimbat buletinul si am auzit ca trebuie sa dau iar proba teoretica jn București.
Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.06.2020 15:29

Da, poti.


Nicoleta
Nicoleta 26.06.2020 15:52
Dar trebuie sa dau iar proba teoretica in Bucuresti?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 27.06.2020 09:35

Nu mai este nevoie.


Ilașcu Radiana
Ilașcu Radiana 21.06.2020 16:47
Bună ziua. Trebuie sa ne programam online pentru a merge la ghișeu sa ne reprogramam la oraș, sau putem merge direct la ghișeu, fără programare? Dacă am căzut în data de 9 iunie, și am adeverință ca am făcut cele 6 ore, pot merge sa ma reprogramez sau trebuie sa mai aștept pana se împlinesc 15 zile. Menționez ca înainte de pandemie m-am putut reprograma la o săptămână după ce am căzut la oraș. Mulțumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.07.2020 12:14

Poti merge si fara programare, dar o sa stai la rand la coada. Daca te programezi online pentru ghiseu o sa scapi foarte repede, nu mai stai la coada. Pentru reprogramare trebuie sa treaca cele 15 zile. Candidatul declarat ADMIS la proba teoretica și RESPINS la proba practică poate fi programat pentru susținerea unei noi probe practice după o perioadă de cel puțin 15 zile, dar nu mai târziu de 1 an de la absolvirea cursurilor școlii de șoferi, cu prezentarea dosarului de examinare și a dovezii care atestă efectuarea a cel puțin 6 ore suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducători auto autorizată. Deci începând cu a 16-a zi de când ai picat poți să dai iar traseul, dar în funcție de cat de aglomerat este sistemul de examinare, poți aștepta de la 15 zile și până la 3 luni. Zilele sunt calendaristice, adică numeri și Sâmbăta și Duminica.


laurentiu durdan
laurentiu durdan 20.06.2020 13:10
Pot sa ma reprogramez la examinarea auto online? Daca da , unde pot face asta.
multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.06.2020 09:58

www.drpciv.ro


Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.07.2020 12:15

Programarea online se face pe site-ul www.drpciv.ro la secțiunea „servicii online”, apăsând apoi pe subsecțiunea „programare la ghișeu”. Această programare online se face pentru a ajunge la ghișeu la o data si la o ora stabilita de tine (in funcție de locurile disponibile) pentru a nu mai sta la coada ca in mod obișnuit. Cand ajungi la ghișeu spui ce anume dorești sa faci, înregistrare dosar si programare pentru a da examenul de sala sau examenul de traseu. Cere ajutorul instructorului tău sau scolii tale de șoferi oriunde ai nevoie de ajutor, ei sunt cei in măsură sa te ajute in caz de nevoie.


Prisadă  Petrică
Prisadă Petrică 17.06.2020 16:45
Bună ziua de ce la Buzău nu s-a dat drumul la sală iar în alte județe da ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 18.06.2020 15:58

Ia legatura cu cei de la scoala ta de soferi, ei stiu exact ce se intampla la ei in judet.


Crenguta
Crenguta 20.06.2020 22:54
Pentru ca la Buzău e cea mai mare bătaie de joc,nu se respecta nimic asa cum nu respecta nici prelungirea dosarelor cu lunile care le am pierdut fara voia noastră,spun cu nepăsare ca nu se prelungesc cu nimic,normal nu ei au plătit de ce să le pese lor de noi,
Băjănaru Denisa
Băjănaru Denisa 17.06.2020 10:29
Bună ziua.Nu mai sunt sigura de ora si data la care sunt programată la traseu .
Weimann Annelise
Weimann Annelise 15.06.2020 12:36
Buna ziua am loat astăzi sala si mam programat pe 20 07 2020 la traseu pe bazilescu dar nu ani mai aduc aminte ora unde asi putea sa vad pe cei care sa programat
Crenguta
Crenguta 20.06.2020 22:56
Dacă sti data mergi la locul de intalnire la ora 8 dimineața iar in functie de cum esti pe lista ei iti vor zice sa vi mai tarziu in alt loc,în mod normal ei nu iti zic o oră dar asa se face
Mihai Casap
Mihai Casap 12.06.2020 13:47
Buna ziua! Cum trebuie sa ma inscriu ca sa sustin examenul teoretic ("sala")? Functioneaza cu programare, la fel ca la traseu, si daca da , timpul de asteptare este lafel de lung?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.06.2020 17:42

Trebuie programare, depinde cand sunt locuri libere


Boca Mariana
Boca Mariana 10.06.2020 19:37
Vreau și nustiu cum sa aflu dacă eu sun pe lista celor reprogramati
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.06.2020 16:16

Suna la cei de la DRPCIV sau ia legatura cu cei de la scoala ta de soferi.


Boca Mariana
Boca Mariana 10.06.2020 19:36
Eu cum pot afla dacă sunt programată pentru proba practica
Săsărman Constantin
Săsărman Constantin 09.06.2020 09:28
Soția mea a susținut proba practică pentru obținerea permisului auto astăzi și a fost respinsă.
Aș vrea să-mi spuneți cum se procedează pentru reprogramare !!
Se poate face online sau la ghișeu și este nevoie de acea perioadă minimă de 15 zile pentru reprogramare ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.06.2020 16:02

Candidaţii declaraţi “respins” la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioada de cel puţin 15 zile calendaristice cu prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată


Crenguta
Crenguta 20.06.2020 23:00
După cele 15 zile trebuie mers la ghișeu cu dosarul complet plus adeverința doveditoare cu cele trei sedinte care esti obligat sa le faci după ce pici orașul,instructorul ar trebui sa i zică astea,nu se poate online doar ptr sala se poate programa online
Gina Negoita
Gina Negoita 08.06.2020 06:01
Buna ziua daca pic traseul auto se plateste ceva suplimentar pentru a te reprograma ? Multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.06.2020 14:31

Candidaţii declaraţi “respins” la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioada de cel puţin 15 zile calendaristice cu prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată


Grigore antonio
Grigore antonio 07.06.2020 07:03
Buna ziua vedeți că traseul se da

După 6 zile pe mine asa ma programat

Ma duc la traseu 12/06/2020

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓