Sfaturi utile pentru șoferi

Ce faci în caz de accident

Ce faci în caz de accident

Ce faci în caz de accident? Voi, cei ce invatati de pe Scoala Rutiera, la un moment dat veti deveni soferi incepatori iar posibilitatea sa fiti implicati in accidente de circulatie este destul de mare. Fie ele, accidente usoare sau grave, este bine sa stiti urmatoarele lucruri inainte de a porni pentru prima data la drum. Accident cu victime. In cazul in care accidentul in care ati fost implicat a fost unul in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii unei persoane, nu trebuie sa modificati pozitia vehiculului sau sa stergeti urmele accidentului pana la…

Condusul pe timp de ploaie

Condusul pe timp de ploaie

​Condusul pe timp de ploaie. Asigurati-va o buna vizibilitate curatand parbrizul, geamurile laterale, luneta si deasemenea sa va asigurati buna functionare a stergatoarelor de parbriz, a sistemului de climatizare si dezaburire. Ploaia si carosabilul umed reprezinta reale pericole pentru participantii la trafic, cele mai multe accidente pe timp de ploaie se produc datorita obiceiurilor gresite ale soferilor participanti in trafic care de multe ori ignora total vremea.

Condusul pe timp de ceață

Condusul pe timp de ceață

​Condusul pe timp de ceata. Ceata reduce dramatic vizibilitatea, de aceea conducatorii auto trebuie sa reduca viteza semnificativ si sa sporeasca atentia. Este dificil sa conduci pe timp de ceata densa, mai ales pe timp de noapte. Asa ca daca esti incepator, evita sa conduci pe distante lungi in conditii de ceata densa. Cel mai important lucru. Aprinde lumina de ceata din spatele autovehiculului, aceasta este o lumina puternica de culoare rosie si are rolul de a face autovehiclulul vizibil de la o distanta mai mare atunci cand este ceata.

Cum să conduci pe timp de iarnă

Cum să conduci pe timp de iarnă

​Cum sa conduci pe timp de iarna. 1. Asigura-te ca msina ta este pregatita pentru iarna. Intretinerea preventiva este cheia. Verifica bareria de acumulatori, sistemul de climatizare, stergatoatoarele pentru parbriz si toate celelalte sisteme importante ale masinii, ele trebuie sa fie in stare buna de functionare. Intradevar aceasta intretinere preventiva este costisitoare, mai ales daca o faci la un service specializat, dar vei cheltuii si mai multi bani in cazul in care vei ramane in pana in timpul condusului, mai ales daca te afli pe un drum inzapezit.

Ai voie să-l iei "la rost" pe agentul de poliție, te ajută cu ceva?

Ai voie să-l iei

​Ai voie sa-l iei "la rost" pe agentul de politie, te ajuta cu ceva? Una dintre cele mai discutate chestiuni printre soferii din Romania este daca ai sau nu voie sa il iei la rost pe agentul de politie atunci cand esti oprit in trafic. Asadar, in acest articol vom clarifica aceasta nelamurire a multora, ajutati desigur de litera legii. 1. Politistul rutier este obligat sa se legitimeze in fata soferului?

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓