Sfaturi utile pentru șoferi

Ce faci în caz de accident

Ce faci în caz de accident

Ce faci în caz de accident? Voi, cei ce învățați de pe Școala Rutieră, la un moment dat veți deveni șoferi începători iar posibilitatea sa fiți implicați în accidente de circulație este destul de mare. Fie ele, accidente ușoare sau grave, este bine să știți următoarele lucruri înainte de a porni pentru prima dată la drum. Accident cu victime. În cazul în care accidentul în care ați fost implicat a fost unul în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale sau a sănătății unei persoane, nu trebuie să modificați poziția vehiculului sau să ștergeți urmele accidentului până la…

Condusul pe timp de ploaie

Condusul pe timp de ploaie

Condusul pe timp de ploaie. Asigurați-va o bună vizibilitate curățând parbrizul, geamurile laterale, luneta și de asemenea să vă asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz, a sistemului de climatizare și dezaburire. Ploaia și carosabilul umed reprezintă reale pericole pentru participanții la trafic, cele mai multe accidente pe timp de ploaie se produc datorita obiceiurilor greșite ale șoferilor participanți în trafic care de multe ori ignoră total vremea.

Condusul pe timp de ceață

Condusul pe timp de ceață

Condusul pe timp de ceață. Ceața reduce dramatic vizibilitatea, de aceea conducătorii auto trebuie să reducă viteza semnificativ și să sporească atenția. Este dificil să conduci pe timp de ceață densă, mai ales pe timp de noapte. Așa că dacă ești începător, evită să conduci pe distanțe lungi în condiții de ceață densă. Cel mai important lucru. Aprinde lumina de ceață din spatele autovehiculului, aceasta este o lumină puternică de culoare roșie și are rolul de a face autovehiculul vizibil de la o distanță mai mare atunci când este ceață.

Cum să conduci pe timp de iarnă

Cum să conduci pe timp de iarnă

Cum să conduci pe timp de iarnă. 1. Asigura-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă. Întreținerea preventivă este cheia. Verifica bateria de acumulatori, sistemul de climatizare, ștergătoarele pentru parbriz și toate celelalte sisteme importante ale mașinii, ele trebuie să fie în stare bună de funcționare. Într-adevăr această întreținere preventivă este costisitoare, mai ales dacă o faci la un service specializat, dar vei cheltuii și mai mulți bani în cazul în care vei rămâne în pană in timpul condusului, mai ales dacă te afli pe un drum înzăpezit.

Ai voie să-l iei "la rost" pe agentul de poliție, te ajută cu ceva?

Ai voie să-l iei

Ai voie sa-l iei "la rost" pe agentul de poliție, te ajută cu ceva? Una dintre cele mai discutate chestiuni printre șoferii din România este dacă ai sau nu voie sa îl iei la rost pe agentul de poliție atunci când ești oprit în trafic. Așadar, în acest articol vom clarifica această nelămurire a multora, ajutați desigur de litera legii. 1. Polițistul rutier este obligat să se legitimeze în fața șoferului?

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.