Poziția de condus

Poziția de condus

Salut! In acest articol vom vorbi despre un aspect la care majoritatetea oamenilor nu se gandesc atunci cand vine vorba despre condusul in siguranta, pozitia de condus.

Reglarea pozitiei de condus inainte de plecarea la drum este esentiala, de aceea, trebuie sa luam in serios acest aspect si sa ne asezam in scaun in mod corespunzator. Majoritatea masinilor sunt dotate cu scaune reglabile pana in cel mai mic detaliu, asadar, nu vad ce motive am avea sa nu o facem.

Pozitia la volan influenteaza confortul fizic, dar mai important, influenteaza cat de bine veti realiza lucrurile de care aveti nevoie la momentul optim, deasemenea, cat de bine veti putea vedea in interiorul sau in exteriorul masinii si modul in care concentrarea dumneavoastra globala va fi afectata in timp.

Toata lumea are propria pozitie de condus optima si ar trebuii sa aflati care estepozitia dumneavoastra optima si ce este mai bine pentru dumneavoastra tinand cont de principiile de baza:
  • In primul rand asigurati-va ca stati drept, lucru care va va ajuta sa vedeti drumul si dimensiunile masinii.
  • Incercati sa stati la o distanta sigura de airbag, dar sa va asigurati ca ajungeti la pedale si la schimbatorul de viteze.
  • Este bine sa aveti bratele si picioarele usor indoite, aceasta pozitie este mai confortabila si va va ajuta sa nu obositi in calatoriile lungi.
  • Trebuie sa stiti ca majoritatea masinilor au scaune dar si vloan reglabile si bineinteles, asigurati-va ca purtati in totdeuna centura de siguranta.

Odata ce v-ati gasit pozitia optima de condus veti vedea diferenta, veti fi mai concentati, mai vigilenti dar si mai odihniti.

3 Comentarii Lasă un comentariu

petruta pitis
petruta pitis 23.07.2019 07:30
Dacă am fost declarat admis la traseu cum fac sa iau permisul?mă pot duce la drpciv?
Nicolau Gabriela
Nicolau Gabriela 21.03.2018 15:49
Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie:urmeaza sa dau examenul pentru traseu luna viitoare si doresc sa efectuez mai multe sedinte de condus.Instructorul cu care am inceput sedintele.din diverse motive,nu ma poate ajuta.Am vorbit cu alt instructor si mi-a spus ca nu ma poate prelua din cauza ca sunt inscrisa la alta scoala.Intrebarea mea este de ce nu pot efectua sedinte de condus in paralel,contra cost,bineinteles.cu alt instructor?

Va multumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 23.03.2018 14:25

Presupun ca nu le permite legislatia. Dar trebuie sa sunati la scoala de soferi la care sunteti inscrisa si sa cereti un instructor suplimentar de la aceeasi scoala, asa se poate.


Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓