Blog

Condusul pe timp de ceață

Condusul pe timp de ceață

Condusul pe timp de ceață. Ceața reduce dramatic vizibilitatea, de aceea conducătorii auto trebuie să reducă viteza semnificativ și să sporească atenția. Este dificil să conduci pe timp de ceață densă, mai ales pe timp de noapte. Așa că dacă ești începător, evită să conduci pe distanțe lungi în condiții de ceață densă. Cel mai important lucru. Aprinde lumina de ceață din spatele autovehiculului, aceasta este o lumină puternică de culoare roșie și are rolul de a face autovehiculul vizibil de la o distanță mai mare atunci când este ceață.

Cum să conduci pe timp de iarnă

Cum să conduci pe timp de iarnă

Cum să conduci pe timp de iarnă. 1. Asigura-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă. Întreținerea preventivă este cheia. Verifica bateria de acumulatori, sistemul de climatizare, ștergătoarele pentru parbriz și toate celelalte sisteme importante ale mașinii, ele trebuie să fie în stare bună de funcționare. Într-adevăr această întreținere preventivă este costisitoare, mai ales dacă o faci la un service specializat, dar vei cheltuii și mai mulți bani în cazul în care vei rămâne în pană in timpul condusului, mai ales dacă te afli pe un drum înzăpezit.

Portretul-robot al șoferului periculos

Portretul-robot al șoferului periculos

Portretul-robot al șoferului periculos. Cei mai periculoși șoferi în trafic au cel mult 24 de ani, conduc bolizi cu mulți cai putere și cred că nimic nu le poate sta în cale când sunt la volan. Așa arată portretul-robot făcut de polițiști și instructori auto. Iar statisticile confirmă - mai mult de un sfert din accidentele grave sunt produse de tineri. Șoferul de care trebuie să ne ferim are până în 25 de ani și a luat permisul imediat după majorat. Părinții i-au făcut cadou o mașina cu mulți cai putere, deloc compatibilă cu doza de inconștientă a posesorului.

Modificări în CODUL RUTIER 2017

Modificări în CODUL RUTIER 2017

Aceste modificări au fost deja făcute și în cursul de legislație simplificat de la Pasul 1 din Școala Rutieră. HOTARÂRE pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006 în temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Ai voie să-l iei "la rost" pe agentul de poliție, te ajută cu ceva?

Ai voie să-l iei

Ai voie sa-l iei "la rost" pe agentul de poliție, te ajută cu ceva? Una dintre cele mai discutate chestiuni printre șoferii din România este dacă ai sau nu voie sa îl iei la rost pe agentul de poliție atunci când ești oprit în trafic. Așadar, în acest articol vom clarifica această nelămurire a multora, ajutați desigur de litera legii. 1. Polițistul rutier este obligat să se legitimeze în fața șoferului?

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.