Blog

Condusul pe timp de ploaie

Condusul pe timp de ploaie

Condusul pe timp de ploaie. Asigurați-va o bună vizibilitate curățând parbrizul, geamurile laterale, luneta și de asemenea să vă asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz, a sistemului de climatizare și dezaburire. Ploaia și carosabilul umed reprezintă reale pericole pentru participanții la trafic, cele mai multe accidente pe timp de ploaie se produc datorita obiceiurilor greșite ale șoferilor participanți în trafic care de multe ori ignoră total vremea.

Condusul pe timp de ceață

Condusul pe timp de ceață

Condusul pe timp de ceață. Ceața reduce dramatic vizibilitatea, de aceea conducătorii auto trebuie să reducă viteza semnificativ și să sporească atenția. Este dificil să conduci pe timp de ceață densă, mai ales pe timp de noapte. Așa că dacă ești începător, evită să conduci pe distanțe lungi în condiții de ceață densă. Cel mai important lucru. Aprinde lumina de ceață din spatele autovehiculului, aceasta este o lumină puternică de culoare roșie și are rolul de a face autovehiculul vizibil de la o distanță mai mare atunci când este ceață.

Cum să conduci pe timp de iarnă

Cum să conduci pe timp de iarnă

Cum să conduci pe timp de iarnă. 1. Asigura-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă. Întreținerea preventivă este cheia. Verifica bateria de acumulatori, sistemul de climatizare, ștergătoarele pentru parbriz și toate celelalte sisteme importante ale mașinii, ele trebuie să fie în stare bună de funcționare. Într-adevăr această întreținere preventivă este costisitoare, mai ales dacă o faci la un service specializat, dar vei cheltuii și mai mulți bani în cazul în care vei rămâne în pană in timpul condusului, mai ales dacă te afli pe un drum înzăpezit.

Portretul-robot al șoferului periculos

Portretul-robot al șoferului periculos

Portretul-robot al șoferului periculos. Cei mai periculoși șoferi în trafic au cel mult 24 de ani, conduc bolizi cu mulți cai putere și cred că nimic nu le poate sta în cale când sunt la volan. Așa arată portretul-robot făcut de polițiști și instructori auto. Iar statisticile confirmă - mai mult de un sfert din accidentele grave sunt produse de tineri. Șoferul de care trebuie să ne ferim are până în 25 de ani și a luat permisul imediat după majorat. Părinții i-au făcut cadou o mașina cu mulți cai putere, deloc compatibilă cu doza de inconștientă a posesorului.

Modificări în CODUL RUTIER 2017

Modificări în CODUL RUTIER 2017

Aceste modificări au fost deja făcute și în cursul de legislație simplificat de la Pasul 1 din Școala Rutieră. HOTARÂRE pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006 în temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.