Blog

Condusul pe timp de ceață

Condusul pe timp de ceață

​Condusul pe timp de ceata. Ceata reduce dramatic vizibilitatea, de aceea conducatorii auto trebuie sa reduca viteza semnificativ si sa sporeasca atentia. Este dificil sa conduci pe timp de ceata densa, mai ales pe timp de noapte. Asa ca daca esti incepator, evita sa conduci pe distante lungi in conditii de ceata densa. Cel mai important lucru. Aprinde lumina de ceata din spatele autovehiculului, aceasta este o lumina puternica de culoare rosie si are rolul de a face autovehiclulul vizibil de la o distanta mai mare atunci cand este ceata.

Cum să conduci pe timp de iarnă

Cum să conduci pe timp de iarnă

​Cum sa conduci pe timp de iarna. 1. Asigura-te ca msina ta este pregatita pentru iarna. Intretinerea preventiva este cheia. Verifica bareria de acumulatori, sistemul de climatizare, stergatoatoarele pentru parbriz si toate celelalte sisteme importante ale masinii, ele trebuie sa fie in stare buna de functionare. Intradevar aceasta intretinere preventiva este costisitoare, mai ales daca o faci la un service specializat, dar vei cheltuii si mai multi bani in cazul in care vei ramane in pana in timpul condusului, mai ales daca te afli pe un drum inzapezit.

Portretul-robot al șoferului periculos

Portretul-robot al șoferului periculos

​Portretul-robot al soferului periculos. Cei mai periculosi soferi în trafic au cel mult 24 de ani, conduc bolizi cu multi cai putere si cred ca nimic nu le poate sta in cale cand sunt la volan. Asa arata portretul-robot facut de politisti si instructori auto. Iar statisticile confirma - mai mult de un sfert din accidentele grave sunt produse de tineri. Soferul de care trebuie sa ne ferim are pana în 25 de ani si a luat permisul imediat dupa majorat. Parintii i-au facut cadou o masina cu multi cai putere, deloc compatibila cu doza de inconstienta a posesorului.

Permisul de conducere pentru mașini mari și transportul persoanelor

Permisul de conducere pentru mașini mari și transportul persoanelor

Permisul de conducere pentru masini mari si transportul persoanelor: Ce taxe nu se mai platesc si cum se obtine. Pentru masinile mari, precum si pentru cei care vor sa transporte mai mult de opt persoane este necesar un anumit tip de permis de conducere, in unele situatii putand fi obtinut abia dupa implinirea varstei de 24 de ani, potrivit legislatiei in domeniu. In mare, procedura de obtinere a permisului de conducere nu a cunoscut schimbari in ultima perioada, numai ca inceputul lunii februarie dus la eliminarea unor taxe de inscriere, precum si a celei de reexaminare pentru cei care pica examenul…

Modificări în CODUL RUTIER 2017

Modificări în CODUL RUTIER 2017

Aceste modificari au fost deja facute si in cursul de legislatie simplificat de la Pasul 1 din Scoala Rutiera. HOTARÂRE pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 1.391/2006 în temeiul art. 108 din Constitutia României, republicata, Guvernul României adopta prezenta hotarâre.

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓