Portretul-robot al șoferului periculos

Portretul-robot al șoferului periculos

Portretul-robot al soferului periculos

Cei mai periculosi soferi în trafic au cel mult 24 de ani, conduc bolizi cu multi cai putere si cred ca nimic nu le poate sta in cale cand sunt la volan. Asa arata portretul-robot facut de politisti si instructori auto. Iar statisticile confirma - mai mult de un sfert din accidentele grave sunt produse de tineri.

Soferul de care trebuie sa ne ferim are pana în 25 de ani si a luat permisul imediat dupa majorat. Parintii i-au facut cadou o masina cu multi cai putere, deloc compatibila cu doza de inconstienta a posesorului.

O mica neatentie a unui conducator auto in trafic. Se uita in alta parte, face altceva decat sa fie atent în fata. Asa se produc foarte multe accidente. Un SMS scris la volan mareste de 23 de ori riscul unui accident.

„Toate studiile arata ca produc cele mai multe accidente cei între 18 si 24 de ani, fiind acuzat de catre instructori ca nu avem scoli de soferi, ci avem scoli de luat permisul”, spune Titi Aur, fost pilot profesionist, in prezent instructor auto.

E o teorie confirmata si de oamenii legii.

„Tinerii sunt vinovati de producerea a 27% din totalul accidentelor rutiere grave”, spune Florentin Bracea, directorul Directiei Rutiere.

„Tinerii care au recent permis de conducere sau au de ceva timp - 5, 6, 7 ani - încearca sa braveze în trafic, sa mearga cu viteza, sunt dornici de a merge cu viteza, dar nu au o pozitie corecta in scaun la volan si nicio pozitie corecta a mainilor pe volan”, arata Sorin Badica, instructor auto.

Specialistii spun ca principalele cauze ale accidentelor sunt neadaptarea vitezei la conditiile de mers si neacordarea de prioritate. In toate aceste situatii, soferii pot sa isi salveze viata daca folosesc în mod corect centura de siguranta.

In primele 11 luni ale anului, in România s-au produs aproape opt mii de accidente grave. Bilantul e dramatic - peste 1.700 de morti si 7.500 de raniti.

(sursa: Digi24 TV)

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓