Blog

Ai voie să-l iei "la rost" pe agentul de poliție, te ajută cu ceva?

Ai voie să-l iei

​Ai voie sa-l iei "la rost" pe agentul de politie, te ajuta cu ceva? Una dintre cele mai discutate chestiuni printre soferii din Romania este daca ai sau nu voie sa il iei la rost pe agentul de politie atunci cand esti oprit in trafic. Asadar, in acest articol vom clarifica aceasta nelamurire a multora, ajutati desigur de litera legii. 1. Politistul rutier este obligat sa se legitimeze in fata soferului?

Modificări înmatriculare auto 2016

Modificări înmatriculare auto 2016

Actele necesare pentru inmatricularea auto in 2016. O serie de modificari in procesul inmatricularii unui autoturism au aparut in 2016, actele necesare fiind afisate pe site-ul Prefecturii Bucuresti sau la sediul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai importante schimbari vizeaza eliminarea necesitatii autenticitatii RAR pentru masinile inregistrate in Romania sau plata impozitului de catre vanzator, pe anul in curs.

Examenul auto va fi înregistrat AUDIO-VIDEO!

Examenul auto va fi înregistrat AUDIO-VIDEO!

Examenul auto se va desfasura dupa noi reguli, incepand cu 2017, potrivit ultimelor modificari legislative. OUG 41/2016, care contine prevederi menite sa simplifice procedurile administrative existente, modifica astfel Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata. Potrivit noilor articole, examenul auto se va desfasura dupa noi reguli: proba teoretica a acestuia va fi inregistrata video, iar cea practica va fi înregistrata audio si video.

Astăzi, 5 octombrie 2015, avem două vești foarte bune

Astăzi, 5 octombrie 2015, avem două vești foarte bune

​Astazi, 5 octombrie 2015, avem doua vesti foarte bune pentru cei ce doresc permisul de conducere. Prima veste foarte buna. Regulile examenului au fost modificate, astfel ca persoanele care vor sustine examenul auto teoretic (sala) incepand cu data de astazi (5 octombrie 2015) nu vor mai repeta acest examen in cazul in care pica proba practica (traseul). Mai exact, de la acea data, persoanele care vor trece cu succes de proba teoretica vor putea sustine proba practica de mai multe ori, in cazul in care o pica, in perioada de valabilitate a cursurilor absolvite. In acest sens, candidatii vor fi…

Modificările codului rutier 2015

Modificările codului rutier 2015

​Ultimlele modificari aduse Codului Rutier, care au intrat in vigoare de la 14 februarie 2015. Ultimele modificari sunt legate de transportul copiilor, sunt introduse sanctiuni pentru soferii care transporta copii in autoturisme fara sa ii asigure in scaune speciale, inaltatoare si centuri de siguranta adapatate pentru ei, acestia vor risca sa fie sanctionati cu 487 lei. Politistii au propus o astfel de amenda pentru a obliga parintii sa fie responsabili si sa nu se joace cu viata copiilor. Amenda se reduce la jumatate daca este platita in 48 de ore (2 zile lucratoare ).

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓