Când expiră școala de șoferi?

Școala de șoferi este valabila 12 luni. Mai exact, această valabilitate a școlii de șoferi se referă la valabilitatea fișei de școlarizare care se eliberează la finalizarea cursurilor școlii de șoferi și pe care se trece data la care a fost eliberată. Valabilitatea fișei de școlarizare, implicit a școlii de șoferi, este de 12 luni de la data eliberării.

Daca pe parcursul celor 12 luni de valabilitate nu reușiți să promovați ambele examene pentru obținerea permisului de conducere, susținute la SPCRCIV (Serviciul public comunitar regim permise de conducere si înmatriculare a vehiculelor), trebuie să refaceți școala de șoferi, inclusiv pregătirea practică, după care se va întocmi un nou dosar pentru examinare.

Valabilitatea restului de documente din dosarul pentru permis:

  • avizul psihologic ți avizul medical sunt valabile 1 an de la data efectuării (avizul medical se consemnează de către școala de șoferi în fișa de școlarizare);
  • cazierul judiciar este valabil 6 luni de la data eliberării;
  • taxa pentru permis (cea de 89 de lei) nu are valabilitate. Dacă într-un an de zile, cat este valabil dosarul de școlarizare, nu promovați examenul auto, taxa se poate folosi la un nou dosar.

1710 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.