Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de avertizare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de avertizare

Presemnalizarea intersecției cu sens giratoriu

Avertizează pe participantul la trafic, că urmează o intersecție cu sens giratoriu. După întâlnirea acestui indicator rutier, conducătorul auto va întâlni indicatorul de obligare "Intersecție cu sens giratoriu".

Deoarece aceste intersecții sunt dirijate, circulația vehiculelor se va face conform regulilor stabilite pentru acest tip de intersecție, ''Pierd prioritatea vehiculele care urmează să intre într-o intersecție cu sens giratoriu față de vehiculele care circulă în interiorul intersecției''.

8 Comentarii Lasă un comentariu


Anisoara Stanciu
Anisoara Stanciu 07.09.2022 10:42
Potrivit art 57(4) in intersectiile cu sens giratoriu, vehiculele care circula in interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda in intersectie. Cred ca ar fi bine de adaugat in legislatie si faptul ca ,uneori, indicatoare rutiere modifica aceasta prioritate. Este cazul sensului giratoriu la iesirea din Bucuresti (Th Pallady) spre A2 unde se produc deseori accidente din cauza ca autovehiculele aflate in sens giratoriu pierd priritatea
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.09.2022 12:34

Dacă administratorul drumului dorește ca o intersecție care are forma circulară să NU fie intersecție cu sens giratoriu, în locul indicatorului de avertizare „Presemnalizarea intersecției cu sens giratoriu” și a indicatorului de obligare „Intersecție cu sens giratoriu” se vor instala alte mijloace de semnalizare care să reglementeze prioritatea, cum ar fi indicatoare de prioritate sau semafoare electrice, caz în care acea intersecție, deși are formă circulară, nu mai este considerată ca fiind o intersecție cu sens giratoriu și prioritatea este stabilită de respectivele mijloace de semnalizare. Ideal ar fi ca semnalizarea și presemnalizarea unei intersecții de acest fel să fie făcută în așa fel încât să iasă în evidență faptul că intersecția respectivă NU este un sens giratoriu.Roxy Talapan
Roxy Talapan 26.07.2021 21:44
Cum sa învăț ,bine aceste întrebări mă ajută mult pe telefon sau din carte ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 27.07.2021 15:20

Gasesti tot ce ai nevoie pe site.Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.

In acest fel inveti eficient si promovezi examenul teoretic Diana Popescu
Diana Popescu 03.11.2019 22:35
Dau sala în decembrie, după ce am picat o la sfârșitul lui octombrie, făceam chestionare cu 22-24,ce sfat îmi puteți da?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.11.2019 16:45

Du-te la sala atunci cand ai facut toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte fiecare, repeta chestionarele la care ai mai putin de 25 de puncte si in caz ca nu ai facut inca mediul de invatare, ar fi bine sa il faci.


Florentina Stoica
Florentina Stoica 09.02.2022 22:10
Ai luat

Arpad Iulian Matyas
Arpad Iulian Matyas 16.05.2019 08:50
Eu mi-am facut cot pe scoala rutiera e ok

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓