Accesul interzis autovehiculelor cu remorcă, cu excepția celor cu semiremorcă sau cu remorcă cu o osie - Indicatoare de interzicere sau restrictie

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de interzicere sau restrictie

Accesul interzis autovehiculelor cu remorcă, cu excepția celor cu semiremorcă sau cu remorcă cu o osie

Acest indicator rutier se întâlnește la intrarea pe drumurile publice, unde accesul autovehiculelor cu remorcă este interzis.

Fac excepție de la regulă, autovehiculele cu semiremorcă sau remorcă cu o osie.

15 Comentarii Lasă un comentariu

vitali teleuca
vitali teleuca 15.07.2020 05:31
Buna ziua tuturor! Ma adresez scolii rutiere cu o intrebare referitor la acest indicator. Remorca cu o osie care face este exeptie de la regula poate depasi masa max adm. 750 kg? Va multumesc si mai ales pentru eforturile depuse de catre echipa dv.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.07.2020 09:48

Da, poate avea masa maxima autorizata si mai mare de 750 kg.


Viorel Naatase
Viorel Naatase 21.03.2020 18:08
Ce e o osie?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 22.03.2020 10:09

Arbore sau ax terminat la cele două capete cu fusuri, pe care sunt montate roțile unui vehicul rutier


t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 07.12.2019 04:37
Acest indicator se adresează și pentru autovehicule din categoria b? Ms
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 20.12.2019 08:30

Da.


Florin Lipan
Florin Lipan 15.02.2019 10:56
Va rog,care este diiferenta intre o semiremorca si o remorca pe o osie?
lnica
lnica 26.02.2018 12:51
Buna ziua
Ma adresez d-lui George Calistru si fac exceptie de la modul in care dansul nu stie sa se adreseze unui alt membru al site-ul (adresarea la pes.a 2-a singular puteti s-o aplicati celor pe care ii cunoasteti si care va permit acest lucru - eu nu va permit...)
La subiect : tocmai pentru ca in indicator este reprezentata o semiremorca cu o singura osie si care, conform legii este exceptata de la interdictia indicatorului, ar trebui figurata (daca Scoala Rutiera poate propune departamentului Politiei Rutiere aceasta modificare) o remorca cu 2 osii la acest aspect m-am referit in interventia anterioara.
Sper ca acum s-a inteles mai bine propunerea mea.
Reamintesc textul : "fac exceptie de la regula, autovehiculele cu semiremorca sau remorca cu o osie" , deci daca este exceptata remorca cu o osie, nu este corect sa apara in imaginea indicatorului, tocmai exceptia - de aici poate aparea incurcatura, in special pentru cond.auto mai putin experimentati.
Multumesc
ing.Nica Laurentiu
George Calistru
George Calistru 23.04.2018 13:52
Buna ziua.
Ma adresez domnului inginer Nica Lurentiu si fac exceptie de la modul in care se "adreseaza" fara cunoaste bine pesoana respectiva si sa ia seama in cel mai scurt timp ca nu oricine poate sa modifice dupa bunul plac semnificatia unuia sau mai multe idicatoare rutiere. Si cere aplanare si liniste de greaba.
Idicatorul rutier idica cit se poate de clar. Autovehiculele cu o semiremorca si remorca cu doua sau mai multe osii nu ai acces pe drumul si in zona unde se aplica acest idicator. In incheiere, multumim pentru intelegere si cooperare.
Nica Laurentiu
Nica Laurentiu 08.10.2017 21:38
buna seara
1.daca este oficial CU ATAT MAI MULT AR TREBUI SA FIE CIMPLU SI CORECT.Deocamdata este asa, dar Scoala Rutiera este o FORTA care pregateste viitorii conducatori auto si poate propun, la randul ei, modificarea a ceea ce nu este tocmai CORECT.
2.inca o intrebare : de ce instructorii si examinatorii nu sunt obligati sa poarte centura de siguranta ? - este o masura de diminuare a riscurilor ide vatamare grava in caz de accident, CARE TREBUIE SA CONSTITUIE O OBLIGATIE SI ... ATAT ... FARA EXCEPTII. Cunosc un caz in care un instructor a fost grav accidentat, cand masina pilotata de un eleval sau a fost implicata intr-un accident rutier.Mi se pare de minima siguranta.
Scoala Rutiera poate propune forurilor din politie, modificari strict necesare (pt.corecta informare, contactati scoala de soferi - TITI AUR).
3.alcoolul ESTE DEZINFECTANT - in chestionarele pentru profesor de legislatie, bifarea acestui raspuns, conduce la pierderea punctului ...
Scoala Rutiera poate modifica raspunsurile la intrebarile din chestionare ...-cred
mulotumesc
o seara buna
ing.Nica Laurentiu
Nica Laurentiu
Nica Laurentiu 20.09.2017 22:33
buna seara
semnul de mai sus, din pacate, sugereaza o semiremorca / o remorca cu o osie si poate fi gresit interpretat de catre conducatorii auto care il intalnesc, ca fiind o restrictie pt.autovehiculele cu semiremorci ...

propunere : remorca sa fie figurata cu min.2 axe
pererea mea ...
multumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 08.10.2017 11:08

Va intelegem nelamurirea. Dar nu putem schimba reprezentarea desenului, este cel oficial.


George Calistru
George Calistru 26.02.2018 12:21
@Nica Laurentiu - in imaginea de mai sus e desenat cit se poate de clar: o remorca cu o osie. Nu e semiremorca. Uita-te mai bine. E doar o remorca cu o osie si cu protap.
George Calistru
George Calistru 23.04.2018 13:55
Buna ziua.
Idicatorul e valabil atit pentru autoveficul cu remorci cit si pentru semiremorci cu o osie. Nimic in minus, nimic in plus.
Cris B
Cris B 12.05.2020 11:28
Poate ce este in imagine este de fapt o remorca cu doua osii? Noi presupunem ca ce e in stanga este autovehiculul care tracteaza, iar in dreapta remorca cu o osie, dar poate tot ce e in cercul rosu este remorca...?

Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓