Accesul interzis pietonilor - Indicatoare de interzicere sau restrictie

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de interzicere sau restrictie

Accesul interzis pietonilor

Acest indicator interzice accesul pietonilor pe sectorul de drum (zona) la capătul căruia este instalat, fie datorită lipsei trotuarelor, fie în preajma unor obiective cu caracter special (unități militare), fie datorită existenței unei alte posibilități de trecere sau traversare a locului respectiv (pasaje subterane).

Indicatorul operează numai pe sensul pe care a fost montat, pentru a fi valabil pe ambele sensuri acesta se montează pe ambele părți ale drumului.

Indicatorul rutier se referă strict la pietoni, nu la conducătorii de vehicule.

6 Comentarii Lasă un comentariu

Florinel-Dănuț Dumitru
Florinel-Dănuț Dumitru 03.11.2020 14:38
Bună ziua. Am și eu o nelămurire. În exemplu' dat este un semn dinacelea de interzicere cu o dunga alba, îmi puteți explica și mie de ce este pus acolo și pentru ce? Am înțeles ca dacă pe un drum este amplasat acel semn de interzicere, înseamnă că pe drumul respectiv nu poți "întra" cu mașina sau orice altceva, doar se poate ieși de pe drumul acela pentru ca se considera drum cu sens unic.
În exemplul de mai sus, 3d,nu înțeleg de ce este pus semnul acela acolo ca vad ca mașinile merg în direcția în care el zice ca ar fi interzis. Va rog sa ma ajutați.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 10.11.2020 10:02

Acele indicatoare sunt montate acolo pentru a nu permite celorlalte vehicule, cu excepția tramvaielor, sa intre prin acea zona special destinata tramvaielor. Într-adevăr sunt montate puțin anevoios, dar nu cred ca aveau alta varianta in cazul din exemplu. Aceste indicatoare nu se montează doar acolo unde din sens invers este sens unic, dar cel mai des așa se găsesc montate.


Florinel-Dănuț Dumitru
Florinel-Dănuț Dumitru 10.11.2020 10:16
Va mulțumesc frumos pentru expkcistii. Acestea ma ajuta foarte mult. Va sunt recunoscător.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.11.2020 16:08

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Raluca Cristea
Raluca Cristea 25.05.2020 12:19
Unde se termina aceasta restrictie?

Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 25.05.2020 13:02

Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată.


Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓