Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de interzicere sau restrictie

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de interzicere sau restrictie

Interzis a vira la stânga

Se afă instalat înaintea intersecției în care se interzice virajul la stânga, deoarece pe drumul respectiv circulația se desfășoară într-un singur sens sau întrucât executarea virajului ar pune în pericol ceilalți participanți la trafic.

Zona de acțiune a indicatorului se termină după prima intersecție.

15 Comentarii Lasă un comentariu


Ecaterina Isacescu
Ecaterina Isacescu 07.10.2021 19:18
trebuie mentionat ca de asemenea se interzice manevra de intoarcere, nui asa?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.10.2021 10:29

Da, intoarcerea este interzisa in intersectiile in care este interzis virajul la stanga.


Iza Rebeca
Iza Rebeca 27.09.2022 06:28
da intoarcerea este interzisa in intersectiile in ,in care este interzis virajul la staga

Paulina Campeanu
Paulina Campeanu 07.07.2021 13:41
Mulțumesc școala rutieră admis astăzi București
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.07.2021 15:11

Cu placere, felicitari!RazvanZ
RazvanZ 16.06.2020 19:13
Buna seara

In intersectia data ca exemplu, Mihalache 115, indicatorul interzice complet virajul la stanga? Adica este interzis sa se faca stanga atat pe primul sens perpendicular cu Mihalache (pana in linia de tramvai, pentru ca s-ar intra pe contrasens) cat si dupa linia de tramvai?

Aici se considera o singura intersectie? Sau doua intersectii?

Era mult mai usor de inteles, daca exista un acces interzis pe sensul la stanga (dupa linia de tramvai).

Multumesc

Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 02.07.2020 21:05

Este interzis complet virajul către stânga. Chiar si marcajele obliga doar la direcția înainte ( banda 2 si 3) sau către dreapta (banda 1).Lupea Marius
Lupea Marius 21.11.2019 17:26
Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere legal :daca pe o portiune de drum national este montat indicatorul,,Depasirea interzisa,,urmeaza o intersectie T cu un drum secundar,de alt rang ,pe acelasi sens de mers iar la o anumita distanta exista indicatorul ,,Sfarsitul interzicerii de a depasii ,,cand i-si pierde actiunea indicatorul ,,Depasirea interzisa ,,? in portiunea de drum exista si un indicator ,,Interzis a vira la stanga ,, .In acest loc se poate depasii ? va multumesc foarte mult .
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 23.11.2019 12:09

In mod normal, trebuie repetat indicatorul si după prima intersecție, ca cei care vin de pe acel drum sa știe de existenta interdicției, altfel nu ar avea de unde sa știe ce indicatoare sunt instalate pana in acea intersecție. Uite ce spune legea, deși nu este destul de clara.
Regulament Articolul 66(6) Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată. Când indicatoarele de interzicere sau restricţie sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate, semnificaţia lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului "Ieşire din localitate", cu excepţia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel.
Denis
Denis 04.10.2019 06:35
Când intalnim semnul interzis virarea la stânga, avem voia să facem întoarcerea. Daca da, de ce ?
Gabriel Poclitar
Gabriel Poclitar 13.10.2019 18:27
Foarte simplu, nu. Deoarece tot trebuie să intorci la stânga pentru a executa întoarcerea. Întoarcere se poate face doar în intersecţii cu sens giratoriu sau în locuri special amenajate pentru a permite conducătorilor de autovehicule manevra întoarcere, într-o manieră similară întoarcerii în intersecţia cu sens giratoriu, adică prin ocolirea unei insule/rondou.
Lupea Marius
Lupea Marius 24.11.2019 19:43
dar se poate depasi ?

Pena Andra
Pena Andra 07.05.2018 23:44
In situatia in care intalnim acest indicator cand iesim de pe o strada secundara inspre bulevard, (acesta avand intre sensurile de mers o zona verde, delimitata cu bordura, dar care permite trecerea, doar cu trecere de pietoni si indicatoare) si politistul ne da comanda "unde aveti posibilitatea, executati virajul la stanga in prima intersectie nesemaforizata", putem executa virajul? Tinand cont de zona verde dintre sensuri. Multumesc!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 08.05.2018 09:11

In principiu nu, pentru ca indicatorul nu iti ofera "posibilitatea".


Apostol Giani
Apostol Giani 26.08.2019 17:52
Indicatorul este foarte clar: aveși interzicerea efectuării virajului la stânga. Nu cred că polițistul rutier are timp să vă dea explicații, eventual polițistul care vă examinează

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓