Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de obligare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de obligare

La dreapta

Obligă conducătorul de vehicul să vireze la dreapta în prima intersecție, depășind locul unde este instalat indicatorul rutier.

Se amplasează în zona de preselecție, înaintea intrării în intersecția în care este obligatoriu virajul în sensul indicat de săgeată (sensul săgeții poate indica, după caz, la stânga) manevra de viraj executându-se după depășirea indicatorului.

8 Comentarii Lasă un comentariu


Cristina Adomnoaei
Cristina Adomnoaei 21.08.2022 18:47
Strada pe care urmeaza sa intri atunci cand intalnesti indicatorul "La dreapta" sau "La stanga" este intotdeauna o strada cu sens unic?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 23.08.2022 16:03

Nu, respectiva strada poate fi atat cu sens unic cai si cu dublu sens.Gal Stab
Gal Stab 27.10.2021 19:13
La acest indicator trebuie sa semnalizam ca facem dreapta ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.10.2021 16:16

Conform legislatiei orice schimbare a directiei de mers se semnalizeaza.

 daniel zlei
daniel zlei 23.10.2021 10:01
raspuns ca la gradinita: primul indicator, "ala mai drept" il intalnesti pe sensul opus si nu ai cum sa il depasesti ptr ca faci obligatoriu dreapta cand dai ochii cu el, iar al doilea "mai curbat" este pe sensul tau si te anunta ca urmeaza la dreapta si dupa ce mai mergi putin (deci ai depasit semnul, nu ca pe primul, de asta este mai alungit si mai curbat) o sa vezi si primul indicator pe stanga care-ti spune: fa la dreapta, nu ma depasi... si atunci iti aduci aminte ca ai BMW si mergi inainte.

Florinel-Dănuț Dumitru
Florinel-Dănuț Dumitru 29.11.2020 14:55
Salutare. Ma poate clarifica si pe mine cineva cu un răspuns? Care este diferența mai exact între indicatorul de aici care este curbat și ala care este drept de dinaintea lui ca eu nu înțeleg.
Adică, dacă îl vad pe asta înseamnă că urmează o curbă și este obligatoriu sa merg la dreapta, depășesc indicatorul și curbă încă exista și tot trebuie sa merg spre dreapta... celalalt nu tot aia înseamnă, ca urmează o curbă și trebuie sa merg la dreapta? Ala de e mai drept se aplica doar pentru drumurile cu sens unic? Sau cum? Se poate o explicație ca la grădiniță, cu exemplu?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 29.11.2020 15:59

Acest indicator obligă conducătorul de vehicul să vireze la dreapta în prima intersecție, depășind locul unde este instalat indicatorul rutierIar indicatorul " La dreapta" obligă conducătorul de vehicul să vireze la dreapta în prima intersecție, fără a depăși locul unde este instalat indicatorul rutier 


Radu
Radu 28.03.2021 17:06
Daca citeai cu atentie,intelegeai.Invata teoria de la inceputul acestui curs,totul va capata sens si vei intelege,daca esti atent.E un curs foarte utile,dezvoltat cu eforturi de niste oameni,hai sa facem si noi "efortul" de a invata si a fi atenti,fara a sari pasii.

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓