Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de orientare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de orientare

Presemnalizarea traseului de evitare a localității

Indicatorul rutier din imaginea alăturată, presemnalizează o intersecție cu un drum de ocolire a localității.

Conducătorul auto va întâlni acest indicator la 100-200 de metri de intersecția cu drumul de ocolire a localității (indicatorul marcând tocmai ruta ce permite evitarea localității). Pe indicator mai pot fi scrise și alte trasee, spre alte localități importante.

5 Comentarii Lasă un comentariu


Claudia Puiu
Claudia Puiu 05.08.2020 13:08
Acest indicator se refera la ce numim noi, 'drumul de centura', nu? Sunt putin derutata. La condus, domnul instructor mi-a spus ca drumul de centura pe care conduceam eu, este considerat ca fiind drum care face parte din localitate, deci respectam limitele de viteza de localitate, respectiv 50km/h. In explicatia dumneavoastra a indicatorului, spuneti ca este ocolirea localitatii. Asadar, ar trebui sa respectam limitele din afara localitatii, inclusiv -20, ca incepatori, nu? Va multumesc anticipat pentru raspuns, si din suflet pentru crearea acestei platforme, este incredibila, si va multumesc pentru efort si generozitate.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 08.08.2020 09:29

Depinde pe cum a decis administratorul drumului, sa le includă sau nu in interiorul localizaților ca si delimitare. Însă, la intrarea pe acest drum trebuie sa ai un indicator care sa te informeze cu privire la limita maxima de viteza (care poate fi si una de maxim 70 km/h). Probabil ca in acea zona unde ai condus cu instructorul drumul sa fie inclus in interiorul localizații. Deci, nu este ceva concret si diferă de la caz la caz.ADRIANA MIHALACHE
ADRIANA MIHALACHE 19.07.2020 14:37
Nu este permis sa treci prin Slobozia daca vrei sa ajungi catre Constanta? Este obligatorie aceasta ocolire?
Iscalitoru Alin
Iscalitoru Alin 20.07.2020 20:30
Este un indicator care informeaza soferul ca exista un ocol,daca vrei sa treci prin slobozia pentru a ajunge in clnstanta cum e exemplul dat o poti face,dar e mai rapid ocolul
Dan Munteanu
Dan Munteanu 17.04.2022 09:48
Daca nu ai treaba in Slobozia, mergi pe varianta ocolitoare - nu ai nevoie sa stai la 10 semafoare, sa acorzi prioritate la treceri de pietoni etc.
Daca ai treaba la Slobozia, in drumul catre Constanta atunci vei intra prin oras.

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓