Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de orientare

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de orientare

Presemnalizarea traseului de urmat în cazul unei restricții de circulație

Indicatorul rutier din imaginea alăturată, presemnalizează traseul de urmat pentru autovehiculele a căror masă totală maximă autorizată depășește valoarea înscrisă pe indicator.

Conducătorul auto poate întâlni acest indicator amplasat la 100-200 de metri de intersecția cu drumul de evitare. Acest indicator poate fi montat și în orașe, având un caracter permanent (când indicatorul este negru pe un fond alb) sau un caracter temporar (când indicatorul este negru pe un fond galben).

7 Comentarii Lasă un comentariu


Alin Barbor
Alin Barbor 28.12.2021 17:24
La intrebarea 1152 din mediul de invatare cat B esti foarte tentat sa pui ca si raspuns B si C,asta pentru ca in general intrebarile sunt puse cu variante de raspuns care te pot deruta.As avea o obiectie,deumirea indicatorului se suprapune perfect peste raspunsul B,ceea ce te face sa nu ocolesti aceasta varianta de raspuns ca fiind buna.Probabil imi scapa mie ceva.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 29.12.2021 13:40

Așa este. Întrebarea (Ce semnifică indicatorul:) este făcută în așa fel înât să poată deruta cursanții. Textul de la varianta B de răspuns este denumirea generică a indicatorului. Însă semnificația acestuia se schimbă în funcție de restricția care se aplică pe acest indicator. Deci, una este denumirea lui generică, alta este semnificația lui când se aplică o anumită restricție pe acesta.Mihaela Loredana
Mihaela Loredana 19.07.2018 23:29
Am o problema dacă mi se poate explica la același semn am bifat ca este presemnalizarea traseului de urmat in cazul unei restricții de circulație bifând varianta așa am învățat sa am supriza ca varianta e C presemnalizarea traseului de urmat in cazul in care masa autovehiculului este mai mare de 7t dat la alte chestionare prima varianta era corecta și la modul de învățare la fel nu bat câmpii poate ma lămuriti va rog
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 01.08.2018 16:07

Probabil la intrebarea asta te referi - Intrebarea 1152 din mediul de invatare cat B Raspunsul corect este C si nu este nicio greseala.


Anca Anca
Anca Anca 01.05.2019 18:26
A nu se confunda mediul de invatare cu chestionarele DRPCIV. Ambele raspunsuri sunt corecte.

Bogdan Dumitrean
Bogdan Dumitrean 20.06.2018 00:26
Bunaziua, daca vreau sa merg spre Pitesti si autovehiculul meu depaseste 7 tone pot circula pe drumul respectiv ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.06.2018 08:35

Nu, trebuie sa folosesti ruta ocolitoare.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓