Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare rutiere temporare

Ai parcurs 0% din Indicatoare rutiere temporare

Drum îngustat pe partea dreaptă

Indicatoarele rutiere pe fond galben au caracter temporar și se întâlnesc pe sectoarele de drum unde se execută lucrări pe partea carosabilă.

Indicatorul din imagine se amplasează la 100-200 de metri de locul în care sectorul de drum începe să se îngusteze pe partea dreaptă (cu cel puțin jumătate de metru).

La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat să reducă viteza, iar manevrele de oprire, staționare, mers înapoi și întoarcere sunt interzise. Manevra de depășire este permisă, dar datorită îngustării drumului, există spațiu lateral suficient doar pentru depășirea bicicletelor, mopedelor sau motocicletelor fără ataș.

În cazul în care banda pe care circulați se îngustează atât de mult încât trebuie să intrați pe o altă bandă de circulație sau pe sensul opus de circulație, trebuie să acordați prioritate celor de pe banda pe care doriți să intrați sau, după caz, celor care circulă pe sensul opus.

În cazul în care banda pe care circulați se sfârșește, trebuie să acordați prioritate celor de pe banda pe care doriți să intrați.

Pe sectoarele de drum îngustat, unde nu au loc să circule două vehicule, unul pe lângă celălalt, prioritatea va fi reglementă prin indicatoarele Prioritate față de circulația din sens invers și Prioritate pentru circulația din sens invers”.

2 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.