Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Marcaje Transversale

Ai parcurs 0.0% din Marcaje Transversale

Benzi rezonante din marcaj rutier

Sunt marcaje rutiera proeminente fabricate din materiale plastice care se aplica direct pe partea carosabila, poziționate transversal, având rolul de a atenționa conducătorii de vehicule despre apropierea de un loc periculos, cum ar fi o curbă sau o trecere pentru pietoni, prin producerea de șocuri rapide/vibrații suspensiei autovehiculului.

10 Comentarii Lasă un comentariu


Buga Viorel
Buga Viorel 14.08.2021 06:53
Buna ziua,
eu inteleg ca benzile rezonatoare nu sunt limitatoare de viteza.Daca eu am ocolit benzile rezonatoare fara sa depasesc trecerea de pietoni care era la 50m , linia dintre sensuri este discontinua, nici-un alt indicator nu ma obliga sa incetinesc , ies din oras deja, este corect ca in proceul verbal sa scrie ca am ocolit limitatoarelede viteza in loc de am ocolit benzile rezonatoare? Deja amenda e platita, examenul l-am luat cu maxim, am 67 de ani si incerc sa fiu ok dar cand ceva nu-mi este clar intreb pana inteleg.
Doamna Lorena le-am depasit pentru ca erau foarte inalte ( de la ele nu te trezesti , faci infarct). Chiar in Tulcea sunt astfel de benzi dar nu asa de distructive. Ca urmare dupa sesizarea mea au fost curatate din acel loc , nu semanau deloc cu alte multe benzi rezonatoare peste care am trecut normal. De ce oare? De cand au fost scoase de ce politia nu mai apare in acel loc? Era loc de dat amenzi?
Eu am platito dar nu sunt convins ca am gresit.
O vara mai racoroasa va doresc!

Eugenia Garba
Eugenia Garba 17.09.2020 19:06
Nu aveti un exemplu practic, o imagine cu ele de pe o strada?
NU reusesc sa imi dau seama care sînt aceste benzi rezonante.
Eugenia Garba
Eugenia Garba 17.09.2020 19:08
Sînt acele siruri de linii albe, paralele intre ele, asezate perpendicular pe axul drumuluui, usor denivelate fata de nivelul asfaltului?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 28.12.2020 09:03Buga Viorel
Buga Viorel 14.07.2020 04:48
Multumesc.
Va rog frumos mai pun o intrebare: daca pe sensul meu apar benzi rezonatoare , pe axul drumului este linie discontinua si inainte si dupa benzile rezonatoare, la 50 m de aceste benzi rezonatoare apare o trecere de pietoni, este GRESIT daca depasesc, ocolesc acele benzi (depasire facuta regulamentar , fara sa deranjez pe nimeni ninci din fata nici din spate , eram singur pe sosea)? Multumesc inca o data!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.07.2020 15:34

Daca dorești sa depășești fără a avea ce sa depășești, adică sa ocolești acele benzi rezonatoare sau acele limitatoare de viteza, este o manevra neregulamentara si se sancționează pentru mers pe contrasens. Dar daca vrei sa depășești un alt vehicul chiar in apropierea acestor benzi rezonatoare, o poți face, atât timp cat nu ti se interzice din alte motive sau prin alte mijloace de semnalizare.


Buga Viorel
Buga Viorel 20.07.2020 04:40
Multumesc.
LORENA RADUCU
LORENA RADUCU 13.08.2021 16:57
Ce sens are depășirea acestora? Sunt puse acolo cu un motiv! Sa te atenționez, sa te trezeasca, sa te tina concentrat la drum.

Buga Viorel
Buga Viorel 09.07.2020 10:05
Este deci diferenta intre banda rezonatoare si limitatorul de viteza? Unii le confunda.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 11.07.2020 10:40

Da, este diferenta intre ele.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓