Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Marcaje Transversale

Ai parcurs 0.0% din Marcaje Transversale

Marcaj de traversare pentru pietoni 3

Marcajul transversal constând din linii paralele cu axul drumului indică locul pe unde pietonii trebuie să traverseze drumul. Aceste linii au lăţimea mai mare decât a oricăror alte marcaje.

4 Comentarii Lasă un comentariu


Sorin Vijelie
Sorin Vijelie 27.11.2021 15:07
Marcajul transversal de la trecerea pentru pietoni conform art 81 din regulamentul OUG 195/02 ne obliga să oprim in orice situatie (cu pietoni , fără pietoni, in localități in afara lor), cum se procedează corect sau cum se interpretează de cei ce examinează? Iar dacă obtin permisul si nu opresc într-o astfel de situatie care ar fi sancțiunea? Conform cărui articol voi fi sanctionat?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 26.12.2021 18:35

Acel marcaj, așa cum specifică și articolul 81 din regulament, indică linia de oprire la care se oprește, dacă este cazul, la trecerea pentru pietoni. Deci, acest marcaj nu te obligă la oprire, el îți indică unde să oprești în caz că ți se impune să oprești prin alt mijloc.
Un asemenea marcaj poate fi folosit pentru a indică linia de oprire impusă printr-un semnal luminos, printr-o comandă a agentului care dirijează circulația, de prezența unei treceri la nivel cu o cale ferată, cu o linie de tramvai sau a unei treceri pentru pietoni. Înaintea marcajului ce însoțește indicatorul "Oprire" se poate aplica pe partea carosabilă inscripția "Stop".
dan boghitoiu
dan boghitoiu 08.08.2018 19:54
liniile in zig-zag, din fata trecerii de pietoni, ce rol au?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.08.2018 22:30

Acele linii au rolul de a atrage atentia soferilor asupra apropierii de o trecere pentru pietoni. Sunt foarte utile, mai ales noaptea, marcajul alb fiind si reflectorizant.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓