Mediu de învățare Categoria A (A, A1, A2, AM)

Categoria A (A, A1, A2, AM)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 393)
Întrebarea 70 din 393

Ce trebuie să facă un motociclist dacă pătrunde într-o intersecţie în momentul schimbării semnalului verde şi apariţiei celui galben?


A să vireze obligatoriu la dreapta;
B să oprească;
C să continue deplasarea.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Explicație text categoria A / chestionare auto drpciv:
În situația în care semnalul verde se schimbă cu cel galben, acest semnal anunță apariția semnalului de culoare roșie și obligă conducătorii de vehicule la oprire, iar dacă vehiculul se află prea aproape de intersecție la aparitia semnalului galben și nu poate opri în condiții de siguranță, nu are obligația de a opri.
Motociclistul care pătrunde într-o intersecţie în momentul schimbării semnalului verde şi apariţiei celui galben trebuie să își continue deplasarea deoarece nu mai poate opri în condiții de siguranță.
Așadar răspunsul corect este: C
 
Articol referință din legislatia rutieră în vigoare: OUG sau Regulament
Art. 53.
(1) Când semnalul de culoare galbenă apare după semnalul de culoare verde, conducătorul vehiculului care se apropie de intersecţie nu trebuie să treacă de locurile prevăzute la art. 52 alin. (2), cu excepţia situaţiei în care, la apariţia semnalului, se află atât de aproape de acele locuri, încât nu ar mai putea opri vehiculul în condiţii de siguranţă.
(2) Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, conducătorul de vehicul fiind obligat să circule cu viteză redusă, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie aplicabile în acel loc.

Chestionare auto drpciv categoria A explicate.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓