Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria A (A, A1, A2, AM)

% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 403)  -  
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria A (A, A1, A2, AM)
Întrebarea 178 din 403

În care dintre situaţiile de mai jos puteţi folosi banda de lângă axul drumului pe o autostradă?

A când efectuaţi depăşirea altor autovehicule, dacă celelalte benzi în direcţia de mers sunt ocupate;
B când conduceţi motocicleta cu viteza maximă admisă;
C când nu sunteţi precedat de alte autovehicule.

Explicație (actualizată 2023)

Explicație text categoria A / chestionare auto drpciv:
Când circulația se desfășoară pe un drum cu două sau mai multe benzi de circulație pe sens, aceste benzi se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcție de intensitatea traficului și viteza de deplasare, aceștia având obligația să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil.
În general, pe orice categorie de drum, dacă prima bandă (cea de lângă bordură) este liberă, se circulă pe aceasta, indiferent cu ce viteză vă deplasați. Deci puteţi folosi banda de lângă axul drumului pe o autostradă când efectuaţi depăşirea altor autovehicule atunci când celelalte benzi în direcţia de mers sunt ocupate sau atunci când doriți să circulați cu viteză superioară autovehiculelor de pe celelalte benzi de circulație.
Așadar răspunsul corect este: A
 
Articol referință din legislatia rutieră în vigoare: OUG sau Regulament
Art. 42. - Cand circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule in functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, avand obligatia sa revina pe prima banda ori de cate ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane.

Chestionare auto drpciv categoria A explicate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

2 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.