Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 562 din 1183

Ce se recomandă pe timp de noapte, din punct de vedere al conduitei preventive, pentru un conducător de autovehicul începător?

A să aibă bateria de acumulatori în stare bună de funcţionare;
B să evite, pe cât posibil, deplasarea, dacă trebuie să parcurgă un traseu lung, care cuprinde drumuri intens circulate;
C să aibă în dotare setul de triunghiuri reflectorizante, precum şi becuri de rezervă, pentru a asigura funcţionarea ireproşabilă a farurilor.

Explicație (actualizată 2022)

Pentru varianta  A 

Această recomandare este valabilă pentru toți participanții la trafic, nu doar pentru cei începători. În plus, această recomandare face parte din cunoștințele de mecanică auto, nu din cele de conduită preventivă.


Pentru varianta  B 

Conducerea pe timp de noapte este mult mai solicitană decât conducerea pe timp de zi, iar la parcurgerea traseelor lungi intervine oboseala. Astfel de trasee lungi pe timp de noapte, împreună cu circulația intensă, pot crea probleme chiar și șoferilor experimentați. Prin urmare, din punct de vedere al conduitei preventive, se recomandă conducătorilor de autovehicule începători care circulă pe timp de noapte, să evite, pe cât posibil, deplasarea, dacă trebuie să parcurgă un traseu lung, care cuprinde drumuri intens circulate.


Pentru varianta  C 

Recomandarile de la această variantă de raspuns sunt valabile pentru toti participanții la trafic, nu doar pentru cei începători. În plus, setul de triunghiuri reflectorizante (două triunghiuri reflectorizante) este o obligație, nu o recomandare.


Asadar raspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Găsiți aici curs de mecanică auto --> Curs de mecanică auto
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

6 Comentarii Lasă un comentariu


Barbu Georgi
Barbu Georgi 25.01.2021 11:27
Am și eu o întrebare o fi bun programul ȘCOLAR AUTO EU FAC 24/25 ??? AȘTEPTAT UN RĂSPUNS
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.01.2021 16:40

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.Iti recomandam sa te pergatesti mai bine, du-te la sala atunci cand ai facut toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte fiecare, repeta chestionarele la care ai mai putin de 25 de puncte si in caz ca nu ai facut inca mediul de invatare, ar fi bine sa il faci.

In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare. Irina Petrache
Irina Petrache 11.11.2020 09:35
Când se închide dosarul dai un test la școală.Este asemănător că la sală???
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.11.2020 16:01

Intrebarile celor de la scoal de soferi nu sunt ca cele de la examen, sunt intrebari create de la scoala de soferi astfel incat sa isi testeze elevii cum vor ei.Ionita Radu-Ionut
Ionita Radu-Ionut 13.10.2020 09:56
nu inteleg cum a si c sunt gresite daca sunt o recomandare pentru toata lumea, inclusiv incepatorilor. 1/4 din intrebari sunt gen "cum crezi tu ca noi vream ca tu raspunzi". intrebarile strict referitoare strict la lege sunt foarte usoare, cele cu recomandari sunt un adevarat stres.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 13.10.2020 10:10

Se specifica "din punct de vedere al conduitei preventive". A nu are legătură cu asta. Iar din C jumătate este o obligație.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓