Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 574 din 1199

Ce se recomandă pe timp de noapte, din punct de vedere al conduitei preventive, pentru un conducător de autovehicul începător?

A să aibă bateria de acumulatori în stare bună de funcţionare;
B să evite, pe cât posibil, deplasarea, dacă trebuie să parcurgă un traseu lung, care cuprinde drumuri intens circulate;
C să aibă în dotare setul de triunghiuri reflectorizante, precum şi becuri de rezervă, pentru a asigura funcţionarea ireproşabilă a farurilor.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Această recomandare este valabilă pentru toți participanții la trafic, nu doar pentru cei începători. În plus, această recomandare face parte din cunoștințele de mecanică auto, nu din cele de conduită preventivă.


Pentru varianta  B 

Conducerea pe timp de noapte este mult mai solicitantă decât conducerea pe timp de zi, iar la parcurgerea traseelor lungi intervine oboseala. Astfel de trasee lungi pe timp de noapte, împreună cu circulația intensă, pot crea probleme chiar și șoferilor experimentați. Prin urmare, din punct de vedere al conduitei preventive, se recomandă conducătorilor de autovehicule începători care circulă pe timp de noapte, să evite, pe cât posibil, deplasarea, dacă trebuie să parcurgă un traseu lung, care cuprinde drumuri intens circulate.


Pentru varianta  C 

Recomandarile de la această variantă de raspuns sunt valabile pentru toti participanții la trafic, nu doar pentru cei începători. În plus, setul de triunghiuri reflectorizante (două triunghiuri reflectorizante) este o obligație, nu o recomandare.


Asadar raspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Găsiți aici curs de mecanică auto --> Curs de mecanică auto
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

20 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.