Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 577 din 1200

Intenţionaţi să vă puneţi în mişcare dintr-o parcare de pe marginea şoselei. În spatele dvs. parchează un autoturism. Ce pericol prezintă această situaţie?

A niciun pericol;
B vehiculele care circulă din sens opus vă pot observa cu întârziere;
C din cauza vizibilităţii reduse din spate, vehiculele care vin din urmă pot observa cu întârziere semnalizarea vehiculului dvs.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Pericolul este descris la varianta C.


Pentru varianta  B 

Dacă autoturismul care parchează se află în spatele dumneavoastră, nu are cum să le obtureze vizibilitatea, spre dumneavoastră, celor care vin din sens opus, atât timp cât acesta este în spatele dumneavoastră.  


Pentru varianta  C 

Intenţionaţi să vă puneţi în mişcare dintr-o parcare de pe marginea şoselei, iar în spatele dumneavoastră parchează un autoturism. În astfel de situaţii trebuie să aveti în vedere că, din cauza vizibilităţii reduse în spate, vehiculele care vin din urmă pot observa cu întârziere semnalizarea vehiculului dumneavoastră. De aceea, se recomandă să așteptați ca autoturismul din spate să finalizeze parcarea, după care să vă asigurați, semnalizați și, dacă este posibil, vă puneţi în mişcare.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

20 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.