Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 704 din 1183

Indicatorul semnifică o viteză:

A maximă;
B informativă;
C minimă obligatorie.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație întrebare (actualizată 2022)

Indicatorul pe care l-ați întâlnit se numește “Viteza minimă obligatorie” acesta impune o viteză minimă obligatorie de 30 de km/h.

În situația dată trebuie să circulați cu o viteză mai mare decât cea inscrisă pe indicator. De exemplu, dacă vă deplasați cu o viteza de 26 de km/h, înseamnă că nu respectați semnificația indicatorului și circulați neregulamentar.

Trebuie să țineți cont că nu trebuie să depășiți nici viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv, pentru categoria de vehicul pe care o conduceți.

În cazul în care sunteți depistat că vă deplasați că vă deplasați în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10 km/h sub limita minimă, veți fi sancționat cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici explicația completă a indicatorului --> Viteza minimă obligatorie
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 1-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 1
 

Articole de referință (actualizate 2022)

Regulament - Articolul 121

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către poliţiştii rutieri, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

OUG - Articolul 99

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
1. conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv;

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

4 Comentarii Lasă un comentariu

Marian Daniel
Marian Daniel 25.11.2021 12:05
Daca am facutt chestionare 25, majoritatea 26 și mediul de învățare tot, am șanse de a lua sala ,întrebările la examen vor fi formulate altfel ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.11.2021 16:35

Sunt formulate exact ca pe site.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.


Vandalac Vlad
Vandalac Vlad 21.11.2021 18:14
Cum sunt testele aici așa sunt și când dăm sala ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 22.11.2021 13:14

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓