Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 704 din 1183

Indicatorul semnifică o viteză:


A maximă;
B informativă;
C minimă obligatorie.

Explicație video (actualizată 2021)

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Indicatorul pe care l-ați întâlnit se numește “Viteza minimă obligatorie” acesta impune o viteză minimă obligatorie de 30 de km/h.

În situația dată trebuie să circulați cu o viteză mai mare decât cea inscrisă pe indicator. De exemplu, dacă vă deplasați cu o viteza de 26 de km/h, înseamnă că nu respectați semnificația indicatorului și circulați neregulamentar.

Trebuie să țineți cont că nu trebuie să depășiți nici viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv, pentru categoria de vehicul pe care o conduceți.

În cazul în care sunteți depistat că vă deplasați că vă deplasați în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10 km/h sub limita minimă, veți fi sancționat cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici explicația completă a indicatorului --> Viteza minimă obligatorie
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 1-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 1
 

Articole de referință (actualizate 2021)

Regulament - Articolul 121

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către poliţiştii rutieri, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

OUG - Articolul 99

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
1. conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv;

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓