Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 717 din 1200

Indicatorul semnifică o viteză:

A maximă;
B informativă;
C minimă obligatorie.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Indicatorul pe care l-ați întâlnit se numește “Viteza minimă obligatorie” acesta impune o viteză minimă obligatorie de 30 de km/h.

În situația dată trebuie să circulați cu o viteză mai mare decât cea înscrisă pe indicator. De exemplu, dacă vă deplasați cu o viteza de 26 de km/h, înseamnă că nu respectați semnificația indicatorului și circulați neregulamentar.

Trebuie să țineți cont că nu trebuie să depășiți nici viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv, pentru categoria de vehicul pe care o conduceți.

În cazul în care sunteți depistat că vă deplasați în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10 km/h sub limita minimă, veți fi sancționat cu amenda prevăzută în clasa I de sancțiuni.

Răspunsul corect este: C


Recomandări:
Explicația completă a indicatorului --> Viteza minimă obligatorie
Contravenții din clasa a 1-a - Lecție Audio-Video --> Introducere în sancțiunile contravenționale; Contravenții clasa I; Aplicare 2 puncte de penalizare

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 99

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
1. conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv;
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

9 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.