Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1005 din 1192

Care dintre participanţii la traficul rutier au obligaţia de a respecta regulile de circulaţie pe drumurile publice din interiorul localităţilor?

A toţi participanţii la traficul rutier, indiferent de situaţie;
B conducătorii auto, atât cei amatori, cât şi cei profesionişti, atât ziua, cât şi noaptea;
C conducătorii autovehiculelor destinate transportului în comun, având în vedere destinaţia autovehiculelor pe care le conduc.

Explicație (actualizată 2023)

Toţi participanţii la traficul rutier, indiferent de situaţie, au obligaţia de a respecta regulile de circulaţie pe drumurile publice, atât în localități cât și în afara acestora.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici CURS DE LEGISLAȚIE VIDEO 3D --> Curs de legislație

Articole de referință (legislație 2023)

OUG - Articolul 1

(5) Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică tuturor participanţilor la trafic, precum şi autorităţilor care au atribuţii în domeniul circulaţiei şi siguranţei pe drumurile publice şi în domeniul protecţiei mediului.

Regulament - Articolul 1

Participanţii la trafic sunt obligaţi să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră, precum şi celelalte dispoziţii din prezentul regulament.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

18 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.