Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 865 din 1192

Circulaţia frecventă cu termostatul defect şi, implicit, cu o temperatură a lichidului de răcire sub 60 grade C conduce la:

A creşterea consumului de combustibil;
B imposibilitatea încălzirii habitaclului;
C blocarea pompei de apă.

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Circulația frecventă cu termostatul defect și cu lichidul de răcire având o temperatură sub 60 grade Celsius, crește consumul de combustibil cu până la 90%. Temperatura lichidului de răcire care asigură performanța maximă, un consum redus de combustibil și uzura minimă a motorului este cuprinsă în intervalul 90-95 grade Celsius.


Pentru varianta  B 

Autovehiculele pot avea sistem de climatizare ce folosește compresorul de climă pentru a încălzi habitaclul fără să se mai folosească de lichidul de răcire. În plus, o temperatură de 60 de grade Celsius este suficientă pentru încălzirea habitaclului.


Pentru varianta  C 

Pompa de apă nu va fi afectată dacă se circulă frecvent cu termostatul defect, indiferent de temperatura lichidului de răcire.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici curs de mecanică auto --> Curs de mecanică auto
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

5 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.