Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 909 din 1183

Ce permite modul de control electronic ABS, în situaţia unui început de blocaj al uneia sau al mai multor roţi, în timpul frânării autovehiculului?

A o mai bună încărcare a roţilor;
B stăpânirea direcţiei autovehiculului;
C un derapaj controlat.

Explicație (actualizată 2022)

Atunci când se frânează brusc, roțile se blochează înrăutățind manevrabilitatea mașinii, situație în care virajele pentru evitarea obstacolelor devin imposibile.

În ajutorul acestor situații, producătorii au dezvoltat un sistem de siguranță numit ABS (Sistem de Franare Anti-Blocare). Acesta este un dispozitiv de evitare a derapajului necontrolat prin reducerea frânatului brutal, mai exact ne ajuta în situațiile în care ne panicăm și apăsăm cu putere sau chiar lovim pedala de frână, situație în care roțile se vor bloca. Abs-ul „simte” când pedala de frână este apasată cu o așa putere încât roțile se vor bloca și eliberează presiunea aplicată pe sistemul de frânare astfel încât roțile să nu se blocheze niciodată. Neblocarea roților face ca acestea să aibă aderența cu partea carosabilă, aderența care face că mașina să meargă în direcția în care doriți să virați.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Găsiți aici curs de mecanică auto --> Curs de mecanică auto
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

11 Comentarii Lasă un comentariu


Beatrice Oprea
Beatrice Oprea 16.08.2022 05:07
Buna ziua. Pe data de 22 august dau sala, aveti idee daca sunt sanse sa ma programeze si pe mine pana pe data de 5-6 octombrie la traseu..? Pentru ca imi expira scoala..
Spilevoi Bogdan
Spilevoi Bogdan 16.08.2022 09:40
Eu am sala pe 18 august si mi s a zis ca ma programeaza la traseu debea dupa noiembrie
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.08.2022 15:03

Depinde cand gasesti loc liber.Locurile libere difera pentru fiecare judet in parte.Maria Stefania
Maria Stefania 02.02.2022 21:50
Sper sa ma ajute site-ul vostru, pana acum am invatat mai multe.. am picat deja de 3 ori , sper sa fie bine de data asta !
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.02.2022 16:25

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativUrmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usor.alexa.alexandra58
alexa.alexandra58 30.05.2021 06:45
Știe cineva când au ajuns programările la oraș laPașcani jud Iasi?
Cosmin Philiphcosmy@gmail.com
Cosmin Philiphcosmy@gmail.com 29.06.2021 17:32
1 luna jumate aproape 2 si programari online ;(((

cristinel cotropitorul
cristinel cotropitorul 17.01.2021 21:04
De ce nu este corect si C-ul, ABS-ul”este un dispozitiv de evitare a derapajului necontrolat” deci ,logic,are ca rezultat un derapaj controlat. C-ul avand raspunsul cel mai logic bazandu-se pe definitia si rolul sistemului ABS.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 23.01.2021 11:13

Derapajul controlat este tehnica de modificare a traiectoriei roților uneia sau ambelor punți prin deraparea provocată și controlată de șofer. Manevra este însoțită de un comportament supravirator accentuat al mașinii și de limitarea nivelului de tracțiune și aderență pe roțile din spate sau pe toate roțile. De obicei, startul manevrei este realizat printr-una sau mai multe dintre următoarele acțiuni: schimbarea bruscă a direcției, inițierea balansului lateral pentru modificarea centrului de greutate sau acționarea frânei de mână.Tehnica este utilizată deseori în competițiile de raliu, în special pe macadam, dar este considerată ineficientă în competițiile de motorsport pe circuit.Bogdan Hriscu
Bogdan Hriscu 15.08.2020 16:28
Si se acționează automat ABS-ul?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.08.2020 11:26

Da


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓