Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 924 din 1199

Ce permite modul de control electronic ABS, în situaţia unui început de blocaj al uneia sau al mai multor roţi, în timpul frânării autovehiculului?

A o mai bună încărcare a roţilor;
B stăpânirea direcţiei autovehiculului;
C un derapaj controlat.

Explicație (actualizată 2024)

Atunci când se frânează brusc, roțile se blochează înrăutățind manevrabilitatea mașinii, situație în care virajele pentru evitarea obstacolelor devin imposibile.

În ajutorul acestor situații, producătorii au dezvoltat un sistem de siguranță numit ABS (Sistem de Franare Anti-Blocare). Acesta este un dispozitiv de evitare a derapajului necontrolat prin reducerea frânatului brutal, mai exact ne ajuta în situațiile în care ne panicăm și apăsăm cu putere sau chiar lovim pedala de frână, situație în care roțile se vor bloca. Abs-ul „simte” când pedala de frână este apasată cu o așa putere încât roțile se vor bloca și eliberează presiunea aplicată pe sistemul de frânare astfel încât roțile să nu se blocheze niciodată. Neblocarea roților face ca acestea să aibă aderența cu partea carosabilă, aderența care face ca mașina să meargă în direcția în care doriți să virați.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Găsiți aici curs de mecanică auto --> Curs de mecanică auto
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

13 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.