Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 744 din 1192

Acvaplanarea poate fi evitata atunci cand:

A pneurile sunt bune si viteza este redusa;
B autovehiculul este dotat cu ABS;
C autovehiculul este supraincarcat.

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Acvaplanarea, se produce atunci când pe carosabil se află un strat de apă care impiedică anvelopa să aibă contact cu asfaltul. În aceste condiții, controlul autovehiculului devine aproape imposibil. În general, acvaplanarea apare când două situații se întrunesc: carosabil acoperit cu apă pe porțiuni mari, și viteza mare de deplasare a autovehiculului. Acvaplanarea poate fi evitată dacă pneurile nu sunt uzate, iar viteza este redusă.


Pentru varianta  B 

Sistemul ABS (sistem de antiblocare a roților) ajută în cazul frânarii, nu ajută în cazul acvaplanării. Mai multe despre sistemul ABS găsiți aici - Sistemul ABS


Pentru varianta  C 

Chiar dacă autovehiculul este sau nu încărcat sau supraîncărcat tot va apărea fenomenul de acvaplanare, diferența ar fi că la autovehiculele încărcate va apărea puțin mai greu fenomenul de acvaplanare, dar tot va aparea. Trebuie știut că este interzisă supraîncărcarea unui autovehicul.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Găsiți aici curs de mecanică auto --> Curs de mecanică auto
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

11 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.