Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 8 din 1192

Schimbarea direcției de mers la dreapta sau la stânga nu este permisă la întâlnirea:

A indicatorului 1;
B indicatorului 2;
C ambelor indicatoare.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Indicatorul 1 face parte din categoria indicatoarelor de informare și se numește „Sens unic”. Acesta informează conducătorii de vehicule că drumul semnalizat cu acest indicator este un drum cu sens unic pe care circulația se desfășoară într-un singur sens. Acest indicator nu interzice schimbarea direcției de mers la dreapta sau la stânga.

Indicatorul 2 face parte din categoria indicatoarelor de obligare și se numește „Înainte”. Acesta obligă conducătorii de vehicule să circule doar pe direcția înainte în intersecția înaintea căreia se află instalat, fiindu-le interzisă schimbarea direcției de mers spre dreapta sau spre stânga.

Având în vedere semnificațiile celor două indicatoare, schimbarea direcției de mers la dreapta sau la stânga nu este permisă la întâlnirea indicatorului nr. 2 „Înainte”.

Răspunsul corect este: B


Găsiți aici explicțiile complete ale ambelor indicatoare --> Sens unic și Înainte
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

404 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.