Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1103 din 1192

Aprinderea luminii „martor“ de la bord, care semnalizează funcţionarea generatorului de curent, poate indica:

A griparea rotorului pompei de apă;
B ruperea curelei de antrenare a pompei de apă, a ventilatorului şi a alternatorului;
C scurgeri de electrolit din acumulatori.

Explicație (actualizată 2023)

Martorul de la bord semnalizează funcționarea defectuoasă a generatorului de curent, caz în care acesta nu mai produce curent. Generatorul de curent se mai numește și „alternator”.

Alternatorul produce curent datorită unei mișcări de rotație care îi este transmisă de la motor prin intermediul unei curele. La modelele mai vechi de motoare această curea antrenează, pe lângă alternator, pompa de apă și ventilatorul de răcire al radiatorului. În cazul în care această curea se slăbește sau se rupe, toate cele trei nu mai primesc mișcare de rotație de la motor.

La autovehiculele de generație nouă pompa de apă, ventilatorul și alternatorul nu mai sunt angrenate de aceeași curea. Pompa de apă poate fi acționată separat, prin intermediul unei curele dințate sau a unui lanț. Ventilatorul poate fi electric sau cu vasco-cuplu, iar alternatorul este pus pe o curea separată, iar dacă alternatorul nu mai funcționează, cel mai probabil, defecțiunea vine de la această curea.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de mecanică auto --> Curs de mecanică auto
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

57 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.