Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 849 din 1200

Un conducător auto imprudent s-a angajat în depăşirea coloanei în care vă aflaţi, iar din sens opus se apropie la mică distanţă un autocamion, care îl semnalizează cu luminile. Cum trebuie să procedaţi pentru evitarea producerii unui accident?

A nu aveţi nicio obligaţie şi prin urmare vă continuaţi deplasarea în coloană;
B reduceţi viteza şi măriţi astfel distanţa faţă de cel care circulă înaintea dvs., creând condiţii celui ce depăşeşte neregulamentar să intre în coloană;
C vă apropiaţi de axul drumului public, pentru a-l determina pe cel angajat în depăşirea coloanei să renunţe la această manevră riscantă.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

În cazul în care un conducător auto s-a angajat în depășirea coloanei în care vă aflați, iar din sens opus se apropie la mică distanță un alt vehicul, indiferent dacă acesta îl semnalizează sau nu cu luminile, trebuie să reduceți viteza și măriți astfel distanța față de vehiculul care circula înaintea dumneavoastră, creând condiții celui ce depășește neregulamentar să reintre în coloană, astfel evitați producerea unui accident rutier.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

11 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.