Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 181 din 1200

Ce trebuie să faceţi pentru evitarea complicaţiilor în cazul unei fracturi?

A să imobilizaţi zona fracturată;
B să sterilizaţi şi să pansaţi zona fracturată;
C să aplicaţi un garou de cauciuc deasupra fracturii.

Explicație (actualizată 2024)

În cazul unei fracturi se impune imobilizarea provizorie a acesteia cu ajutorul atelelor, care trebuie sa fie suficient de lungi pentru a fixa atât articulația de deasupra, cât și cea de dedesubtul osului rupt. În cazul unei fracturi cervicale, imobilizați gâtul cu un prosop rulat, cu diametru de aproximativ 10 cm, strâns lejer în jurul gâtului, având grijă ca legătura să nu stânjenească respirația, victima va fi așezată pe o targă tare (scandura, usa), suficient de lungă și de lată, în așa fel încât corpul să nu se indoaie sau să se miște lateral.

Sterilizarea se impune în cazul unei plăgi. O fractură poate fi deschisa (cu rană) sau închisă (fără rană), prin urmare sterilizarea și pansarea se impune doar în cazul unei fracturi deschise, nu pentru orice tip de fractură.

Aplicarea unui garou, numai atunci când gravitatea hemoragiei pune în pericol viața victimei și când sângerarea nu poate fi oprită prin alte mijloace. Garoul se așază întotdeauna deasupra rănii, între rană și corp, dar fără a atinge rana.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici curs de prim ajutor --> Curs de prim ajutor
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

10 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.