Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 233 din 1192

Cursa liberă a pedalei de frână, mai mică decât cea obişnuită, indică:

A blocarea pedalei de frână;
B un joc insuficient între saboţi şi tamburi;
C pierderi de lichid pe la garnituri.

Explicație (actualizată 2023)

Dacă jocul între saboți și tamburi este insuficient, sau mult mai mic decât în mod normal, saboții au nevoie de o distanță foarte scurtă pe care să o parcurgă până să apese pe tamburi la acționarea pedalei de frână. Prin urmare, cursa liberă a pedalei de frână, mai mică decât cea obişnuită, indică un joc insuficient între saboţi (sau plăcuţe) și tamburi (sau discuri).

Dacă pedala de frână ar fi blocată, saboții ar presa permanent pe tamburi și s-ar merge cu frâna blocată/acționată. Prin urmare, roțile se vor bloca, sau acestea se vor roti greoi, dar ar duce supraîncălzirea frânelor.

În cazul în care s-­ar pierde lichid din instalație, ar rămâne o cantitate mai mică de compresat la apăsarea pedalei, ceea ce ar permite o cursă mai lungă a pedalei de frână. Prin urmare, cursa pedalei ar fi mai lungă decât în mod obișnuit.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de mecanică auto --> Curs de mecanică auto
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

36 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.