Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 279 din 1200

Imobilizarea unei fracturi fără atele se face cu:

A o folie de material plastic;
B eşarfe şi triunghiuri de pânză;
C carton rigid.

Explicație (actualizată 2024)

Imobilizarea unei fracturi (de exemplu la mâini și picioare) se face prin fixarea cu atele a două articulații învecinate fracturii, mai sus și mai jos de locul fracturii. Sub atelă se aplică bandaj moale de tifon (sau vată) pentru prevenirea lezării țesuturilor moi. În cazul în care nu se dispune de atele, imobilizarea se poate face cu eșarfe sau triunghiuri de pânză. Osul fracturat se așază pe bucata de pânză, în poziție cât mai dreaptă, iar colțurile materialului se înnoadă pentru a putea fi suspendat. De exemplu, antebratul se pune pe bucata de pânză iar colturile înnodate se trec in jurul gâtului pentru a susține mâna în poziție orizontală.

O folie de material plastic, de regulă, nu are o rezistență bună, poate fi prea elastică, nu va lăsa pielea să respire si poate apărea transpirația.

ATÉLĂ, atele, = Piesă (din lemn, carton sau metal) folosită pentru a imobiliza în mod provizoriu membrele fracturate. Prin urmare, folosind carton rigid ați confecționa o atelă, iar întrebarea se referă la situația în care nu se folosesc atelele.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de prim ajutor --> Curs de prim ajutor
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

25 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.