Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 257 din 1192

Principala cauză a exploziei pneului în timpul mersului este:

A umflarea insuficientă;
B umflarea exagerată;
C uzura moderată.

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Dacă pneul are o presiune insuficientă, anvelopa se deformează permanent, se încălzește excesiv, se uzează pe marginile suprafeței de rulare și apar crăpături în șanțurile profilului. În timp poate duce la explozia pneului, dar nu este principala cauză.


Pentru varianta  B 

Un pneu umflat exagerat este foarte vulnerabil în timpul mersului. Datorită presiunii mari, a loviturilor, a forțelor centrifuge, precum și a temperaturii, armătura acestuia poate ceda și pneul va exploda. Prin urmare, principala cauză a exploziei pneului în timpul mersului este umflarea exagerată.


Pentru varianta  C 

O uzură moderată a pneurilor nu prezintă pericol de explozie, mai ales dacă pneul este utilizat corespunzător.


Presiunea recomandată este indicată pe interiorul clapetei rezervorului de combustibil, pe banda interioara a portierei din partea șoferului, în manualul autovehiculului, sau în compartimentul motorului. Există două valori de presiune recomandate, una pentru cazul în care mașina este încarcată la greutatea maximă sau pe autostradă și alta pentru călătoriile cu încarcarea la greutatea normală.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de mecanică auto --> Curs de mecanică auto
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

36 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.