Mediu de învățare Categoria C (C, C1)

Categoria C (C, C1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 507)
Întrebarea 351 din 507

Conducătorul autocamionului din imaginea alăturată execută corect depăşirea tramvaiului care se apropie de staţie?


A nu, deoarece în staţie nu există refugiu pentru pietoni;
B da, deoarece distanţa dintre tramvai şi bordură permite acest lucru, iar tramvaiul nu a oprit în staţie;
C nu, în această situaţie tramvaiele se depăşesc pe partea stângă.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Explicație text categoria C / chestionare auto drpciv:
Din întrebare se înțelege că tramvaiul încă nu a ajuns în stație, deci conducatorul autocamionului execută corect depășirea tramvaiului deoarece tramvaiul nu este OPRIT într-o stație fără refigiu pentru pietoni iar între tramvai si bordură este suficient spațiu pentru a permite efectuarea manevrei.
Atenție! Dacă tramvaiul era deja oprit într-o statie FĂRĂ refugiu pentru pietoni, depășirea acestuia era interzisă și avea obligația să oprească în spatele tramvaiului, putând să își reia deplasarea numai după ce ușile tramvaiului au fost închise și s-a asigurat că nu pune în pericol siguranța pietonilor angajați în traversarea drumului public.
Răspuns corect: B
 
Articol referință din legislatia rutieră în vigoare: OUG sau Regulament
Art. 107. 
(1) La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor.
(2) La intersecţiile fără marcaje de delimitarea benzilor, conducătorii vehiculelor ocupă în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
     a) rândul de lângă bordură sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
     b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga, sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stângă;
     c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.
(3) Dacă în intersecţie circulă şi tramvaie, iar spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două sau mai multe rânduri, toţi conducătorii de vehicule, indiferent de direcţia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului.
(4) În cazul în care tramvaiul este oprit într-o staţie fără refugiu pentru pietoni, vehiculele trebuie să oprească în ordinea sosirii, în spatele acestuia, şi să-şi reia deplasarea numai după ce uşile tramvaiului au fost închise şi s-au asigurat că nu pun în pericol siguranţa pietonilor angajaţi în traversarea drumului public.
Chestionare auto drpciv categoria C explicate.
Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

1 Comentarii Lasă un comentariu

Pipas iulian
Pipas iulian 04.01.2018 11:58
O sa dau sala luni

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓